Saganov úspešný zelený reparát a ďalšia slovinská šou? Tour de France opäť pobaví

25.6.2021, 13:00 | Inzercia | Niké
Vlani sme boli na Tour de France svedkami dramatickej slovinskej bitky o žltý dres. Všetko nasvedčuje tomu, že si to Tadej Pogačar a Primož Roglič rozdajú o celkový triumf aj teraz. Radi by sme videli aj slovenské oslavy, keďže Peter Sagan je aj tento rok najväčším favoritom bodovacej súťaže. Nie však suverénnym, preto nás čaká napínavý boj na všetkých frontoch.
 
Rozhodnú časovky?
Obhajca žltého dresu a mladší z dvojice sa v tejto sezóne prvýkrát v kariére zapísal do listiny víťazov monumentu, keď uspel na pretekoch Liége-Bastogne-Liége, kde na tróne vystriedal práve Rogliča. Skúsenejší z dvojice siahal na víťazstvo v klasike Valónsky šíp, no na Muur de Huy bol nad jeho sily Julian Alaphilippe. Na domácich majstrovstvách sa nestretli. Roglič dal prednosť tréningu, Pogačar skončil na 5. mieste. Najväčšími vyzývateľmi Slovincov budú jazdci INEOS-u: Carapaz, Thomas, Hart a Porte bez jednoznačného lídra.
Itinerár viac sedí Rogličovi, nakoľko nie je tak ťažký ako vlani. Naplánované sú len tri dojazdy na vrchol stúpania v horských etapách a dvojnásobnému víťazovi Vuelty by mohla sedieť aj záverečná časovka, v ktorej minulý rok stratil žltý dres. Nebude totiž horská, ale 30-kilometrová rovinatá. Nadviaže na podobnú z úvodného bloku. Pogačar nie je zlý časovkár, no napríklad na pretekoch Okolo Baskicka mu Roglič nadelil na 14 kilometroch 28 sekúnd a celkovo vyše minútu.
O všetkom podstatnom by sa malo rozhodnúť v Pyrenejach, v Alpách bude končiť druhý týždeň. Ikonické kopce ako Alpe d´Huez či Col du Tourmalet organizátori do programu nezaradili. Cyklisti však v 8. etape prekonajú Col de la Colombiere, stúpanie s nezameniteľnými serpentínami.
Ďalšie zápisy do histórie
Peter Sagan na domácich majstrovstvách ukázal veľkú pohodu a tú by mohol pretaviť v zisk ďalšieho zeleného dresu. Podľa vlastných slov sa cíti dobre a chce nadviazať na triumf v bodovačke na Giro d´Italia. Ak by získal aj zelený dres z Tour bol by prvým cyklistom od roku 1994, ktorému sa podarí vyhrať bodovacie súťaže na oboch týchto Grand Tours v jeden rok. Pred štartom mu odpadol vážny súper, obhajca Sam Bennett, ktorého nahradí Mark Cavendish, no stále budú proti nemu stáť kvalitní šprintéri. Caleb Ewan ukázal rýchlosť na Gire, o čosi odolnejší sú Arnaud Demare a Sonny Colbrelli. Wout van Aert obetuje vlastné ambície v prospech Rogliča a Mathieu van der Poel z Tour pravdepodobne odstúpi, pretože sa bude pripravovať na olympiádu na horských bicykloch. V ideálnej konštelácii by to Petrovi Saganovi mohlo priniesť ôsmy zelený dres z Tour, no rozhodne sa nebude rodiť ľahko.
Tour de France sa začne dvomi klasikárskymi dojazdmi, ktoré sú veľmi nepredvídateľné a najviac sa favorizuje van der Poel alebo Julian Alaphilippe. Peter Sagan bude vpredu, no jeho chvíle by mohli prísť v 7. etape, kde je 20 kilometrov pred koncom šesťkilometrové a päťpercentné stúpanie. BORA sa posnaží potrhať pelotón a odstrániť z neho šprintérov aj v 10. etape, ktorá je však o čosi jednoduchšia. Tieto etapy sa podobajú Petrovej víťaznej z Gira.
Vo výsledku to znamená, že Saganovi sa podarí vyhrať zelený dres, premiérovo sa doň oblečie po tretej etape (prvej rovinatej) a pripíše si aj jeden etapový vavrín. Na celkový triumf tentokrát favorizujeme Rogliča a je priam jasné, že šampión „Starej dámy“ bude zo Slovinska.
Vyberte si z bohatej porcie stávok k Tour de France v Niké. Navyše teraz môžete využiť aj viaceré bonusové akcie. Ak ste hráčom Niké, zapojte sa do akcie Eurobonus a získajte 500 nikov zadarmo. Ak tipujete v pobočkách, staňte sa Kurzmajstrom, machrom s najvyšším výherným celkovým kurzom, a získajte 1 000 000 nikov, v prepočte 10 000 €. A ak ešte nie ste hráčom Niké, zaregistrujte sa práve teraz a po overení dokladov získate automaticky 20 € zadarmo. Navyše ďalšie benefity môžete čerpať v Bonuse bez limitu.
Čo si natipovať?
Primož Roglič - celkový víťaz
Celkový víťaz zo Slovinska
Peter Sagan - víťaz bodovacej súťaže
Peter Sagan - vyhrá aspoň jednu etapu
Peter Sagan bude prvýkrát viesť bodovaciu súťaž po 3. etape
Mathieu van der Poel - víťaz 1. etapy
 
Kompletnú ponuku kurzov nájdete TU!
 
 
Náš eshop