Slovenská enkláva definitívne končí v Bore, Sagan to oznámil na Facebooku

29.7.2021, 11:30 | Slovensko a Slováci | Lukáš Timko
Dlho očakávané vyhlásenie Petra Sagana o odchode z tímu Bora-Hansgrohe prišlo vo štvrtok 29. júla, teda tri dni pred oficiálnym začiatkom prestupového obdobia.
"Chcel by som vyjadriť uznanie Ralphovi Denkovi, Willimu Bruckbauerovi, sponzorom tímu, všetkým mojim spoluhráčom a celému personálu BORA-hansgrohe za podporu a prejavenú dôveru vo mňa počas týchto piatich sezón,“ napísal na Facebooku.
 Peter Sagan na Tour (© BORA - hansgrohe / Ralph Scherzer)
"Nepochybujem o tom, že päť sezón, ktoré som strávil v BORA-hansgrohe, patrilo medzi najprolifikácie mojej kariéry a počas tohto obdobia sa stali niektoré z mojich najpamätnejších momentov. Stal som sa prvým jazdcom, ktorý si uplatnil tri po sebe idúce majstrovstvá sveta, mal som česť vyhrať Paris-Roubaix. Počas nosenia farieb BORA-Hansgrohe som získal svoje sté profesionálne víťazstvo, vyhral som svoj rekordný siedmy zelený dres v Le Tour de France a môj prvý ciclamino dres v Giro d'Italia," pokačoval.
„Po dlhej a dôkladnej diskusii s vlastným manažmentom a po vzájomnej dohode s Bora-hansgrohe sme však dospeli k rozhodnutiu, že najlepšie bude, ak by sa môj cyklus v tíme dostal k záveru a otvorila by sa nová kapitola v mojej kariére. Zmena je súčasťou života a rastu,“ ukončil svoje vyhlásenie na sociálnej sieti Peter Sagan.
V najbližších dňoch sa teda verejnosť zrejme dozvie, kam povedú kroky slovenského šampióna aj minimálne časti jeho "družiny". V drese Bory bude ešte jazdiť vo zvyšku sezóny, teda zrejme sa predstaví aj na pretekoch Okolo Slovenska. Ako reprezentant by mal nastúpiť na ME aj MS. Augustový program zatiaľ nie je jasný.

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop