Ďalšie dve kolá SP v cyklokrose hostili Topoľčianky, dve víťazstvá dosiahli Hudoková, Gardian, Mrocek a Bajgerová

16.11.2021, 00:00 | Slovensko a Slováci | Juraj Janoťák
Ďalšie pokračovanie Slovenského pohára v cyklokrose pokračovalo cez víkend v Topoľčiankach dvomi kolami. Organizátori podujatia museli reagovať na prísnejšie opatrenia ohľadom pandémie, obmedzil sa tak počet štartujúcich na 50 pre všetky kategórie a kategória Masters nakoniec v 4. a 5. kole Slovenského pohára neštartovala. 

4. kolo, Topoľčianky – 13. novembra
Muži Elite a U23

Ani prísnejšie opatrenia nezabránili belgickým alebo holandským cyklistom štartovať na Slovensku. Nakoniec reprezentovať svoju krajinu a tím sa rozhodlo 32 pretekárov z piatich krajín v najsledovanejšej kategórii Elite a U23. Nechýbal medzi nimi ani Seppe Rombouts (Lviv cycling team), ktorý sa zúčastnil aj úvodných dvoch kôl v Dohňanoch a Podbrezovej. 

Nielen preteky mužov sa konali v Topoľčiankach v tamojšom športovom areáli v rámci 4. kola Slovenského pohára v cyklokrose. Okruh pre všetky kategórie meral 2,7 kilometrov, muži na ňom odkrúžili osem kôl. Celkovo tak preteky mužov merali 21,6 kilometra. Počas sobotňajšieho programu si všetci účastníci pretekov mohli užívať pomerne priaznivé poveternostné podmienky. 

Hneď od začiatku pretekov sa v popredí ukazoval belgický cyklista Rombouts. Najdlhšie mu robili spoločnosť Victor Van de Putte z tímu, ktorý niesol jeho meno a Arne Vrachten (Acrog - Tormans Balen BC). Zo Slovákov sa v bitke o víťazstvo najdlhšie udržal Martin Haring (Dukla Banská Bystrica), lenže posledných pár kôl sa mu vidina víťazstva vzdialila a mohol sa koncentrovať na bitku o pódium.

Pretože Rombouts a Vrachten získali na súperov minútu a prvý menovaný sa s blížiacim sa cieľom rozhodol vytvoriť medzeru aj medzi ním a jeho už hlavným rivalom na ceste za výhrou. Belgičan nakoniec utrhol krajana z háku a do cieľa prišiel o 21 sekúnd skôr. Vrachten bol najlepším cyklistom vo vekovej kategórii do 23 rokov. Tretie miesto tiež putovalo do Belgicka zásluhou Van der Putteho, ktorý udržal za sebou Haringa. Rozdiel medzi tretím a štvrtým mužom v cieli bol 11 sekúnd. 

Preteky mužov sa nezaobišli bez komplikácii a pádov. Do cieľa nakoniec neprišlo kvarteto cyklistov. Boli nimi  Jakub Kurty (CK CYKLOGLAJZA BB), Josef Hladík (BRILON RACING TEAM MB), Matej Kurty (ISAKO šport) a Tobias Vančo (Dukla Banská Bystrica).  
- ponuka z nášho ehopu -
rusko satky 560x300
- ponuka z nášho eshopu -
Ženy a juniorky

Pred najsledovanejšou kategóriou sa na okruhu v Topoľčiankach odprezentovali ženy a juniorky v spoločných pretekoch. Pre ne organizátori pripravili presne päť okruhov, teda celkovo preteky merali 13,5 kilometrov. Nebola to veľká porcia kilometrov a preto sa v cieli očakávali nie príliš veľké rozdiely, najmä medzi najlepšími. Do pretekov nastúpilo 18 cyklistiek. 

Lenže podobne ako medzi mužmi, tiež v pretekoch žien a junioriek sa od úvodného záberu prezentovala na trati jedna silná žena. Bola ňou česká pretekárka Nikola Bajgerová (FORCE KCK ZLÍN), ktorá sa každým metrom a záberom snažila odtrhnúť svoje súperky. Hlavnú misiu postupom času plnila dokonale. Nakoniec v poslednom kole viedla a prišla si po víťazstvo. 

O celú pol minútu za víťazkou finišovala Belgičanka Joyce Vanderbekenová (Bike Advice Cycling Team). Belgičanka nemohla v poslednom kole spomaliť, pretože celý čas ju mala na očiach Zuzana Krzystalová, ktorá v Topoľčiankach štartovala bez tímovej príslušnosti. Nakoniec sa cez cieľovú čiaru prehnala o šesť sekúnd za Belgičankou na treťom mieste.

Pozíciu najlepšej slovenskej cyklistky z úvodných dvoch kôl Slovenského pohára v cyklokrose prišla do Topoľčianok brániť Janka Keseg Števková (OUTSITERZ). Podobne ako v Dohňanoch a Podbrezovej, tak aj túto sobotu bola najsilnejšou Slovenkou na bicykli. Keseg Števková síce pomerne ďaleko od cieľa prišla o možnosť bojovať o víťazstvo, nakoniec sa dostala na štvrtú pozíciu, prvú medzi slovenskými pretekárkami. 

Víťazstvo v kategórii junioriek putovalo do Poľska. Postarala sa o to Tatiana Gromadová, ktorá na víťazku ženských pretekoch stratila skoro celé štyri, ale v priamom súboji si pripísala niekoľko zaujímavých skalpov. Až za ňou totiž skončila Belgičanka Tine Romboutsová (Individueel). Najlepšou slovenskou juniorkou bola Tamara Sochanová (PROefekt Košice). 
Juniori 

Rovnakú porciu okruhov a teda aj kilometrov absolvovali aj cyklisti spadajúci do kategórie juniorov, ktorí svoje preteky išli pred ženami a juniorkami. Na štart juniorských pretekov sa postavilo 29 účastníkov, prevahu mali domáci borci zo Slovenska, ale otestovať svoje sily prišli do Topoľčianok aj cyklisti z okolitých krajín, a to Poľska, Česka a Maďarska. 

Juniorské preteky boli vyrovnanejšie a o víťazovi nebolo rozhodnuté až do úplného konca. Matthias Schwarzbacher (ŠK Železiarne Podbrezová, a.s.) a František Hojka (Expres CZ-Tufo Team Kolín) si išli svoje vlastné preteky, aj keď Christian Haas (CKM Poprad) dlho pripomínal ich tieň. Nakoniec však Haas odpadol a Hojka so Schwarzbacherom sa pobili o víťazstvo. Vo finále mal viac síl slovenský cyklista, ktorý preťal cieľovú čiaru o tri sekundy skôr ako Čech. 

Pre Haasa tak zostala tretia pozícia. Ani jeho strata na víťaza nebola veľká, medzi ním a Schwarzbacherom bolo iba 12 sekúnd. Ostatní ďalší juniori stratili kontakt s vedúcim triom oveľa skôr a nakoniec aj nakúpili poriadnu porciu sekúnd. Štvrtý junior v cieli totiž stratil minútu a pol. Tretím najlepším slovenským cyklistom bol Róbert Jackuliak (MŠK Žiar nad Hronom – CK) na šiestom mieste. 
Kadeti

Najnabitejšou štartovou listinou v 4. kole Slovenského pohára v cyklokrose sa mohla pýšiť kategória kadetov. Až 36 cyklistov si v nej zmeralo sily. Prevahu mali, samozrejme, domáci jazdci, ale poraziť ich prišli hlavne Maďari. Táto veková kategória urobila na okruhu v Topoľčiankach presne štyri kolá, celkovo tak absolvovali preteky na trase dlhej skoro jedenásť kilometrov. 

Medzi kadetmi sme nakoniec sledovali dominanciu slovenských pretekárov. Ako šíp vystrelil dopredu Adam Mrocek (CK EPIC Dohňany) v úvodnom kole pretekov a snažil sa striasť svojich súperov. Darilo sa mu to pomerne dobre, a preto pokračoval v nastolenom tempe aj ďalej. Nakoniec v poslednom kole, keď sa obzrel za seba, mohol iba skonštatovať, že po dvoch druhých miestach z úvodných dvoch kôl je víťazom pretekov Slovenského pohára.  

Na druhom mieste sa do cieľa dostal Samuel Fedor (ŠK Železiarne Podbrezová, a.s.), jeho strata na víťaza bola presne 27 sekúnd. Fedor najdlhšie dokázal nájsť odpoveď na tempo Mroceka, ale nakoniec sa musel pred ním skloniť. Aj pre Samuela bolo druhé miesto zatiaľ najlepším v tomto ročníku Slovenského pohára v cyklokrose. Tretí v sobotňajších pretekoch skončil Lukáš Vranák (CK EPIC Dohňany) so stratou 57 sekúnd na víťaza. 
Starší žiaci

Zvyšné štyri kategórie už nemali pred sebou výraznejšiu porciu kilometrov. Starší žiaci urobili na okruhu v Topoľčiankach dva kolá, rovnaký počet kôl a kilometrov urobili aj ostatné vekové kategórie chlapcov a dievčat. Minimum kôl mohlo predpovedať, že o víťazoch budú rozhodovať len sekundy. Medzi staršími žiakmi sa na trati objavilo dokopy až 34 pretekárov. 

Najviac sa darilo Lukášovi Gardianovi (CyS - Akadémia Petra Sagana), aj keď o prvé miesto musel bojovať do samotného finišu. Pripraviť ho o sto bodov do hodnotenia Slovenského pohára v cyklokrose chcel Jakub Mikuš (Slávia Trenčín), lenže Gardian mu nakoniec ukázal chrbát a zvíťazil. Rozdiel medzi dvomi najrýchlejšími staršími žiakmi bol tri sekundy. 

Tesný súboj o víťazstvo v kategórii starších žiakov sledovali diváci stojaci v oblasti cieľa. Z pretekárov ho už nikto ďalší nevidel. Totiž po pomyselnú bronzovú medailu si prišiel Jakub Pastva (CYKLISTICKÁ TOUR) s medzerou 38 sekúnd. Pastva v závere musel odraziť útok Milana Húsenicu (Športový klub Topoľčianky), ktorého hnali domáci priaznivci. K tretiemu miestu mu chýbali tri sekundy. 
Kadetky 

Na štart pretekov kadetiek sa v sobotu postavilo 15 dievčat s motiváciou stať sa najlepšou cyklistkou v tejto vekovej kategórii. Organizátori pre nich pripravili dve kolá, teda rovnakú porciu kilometrov ako mali starší žiaci. Celkovo preteky kadetiek merali 5,4 kilometrov. Nebolo to veľa, ale bolo to dostatok na to, aby sa ukázali kvality všetkých zúčastnených. 

Najlepšie nohy počas sobotňajších pretekov mala Anna Ržoncová (CK EPIC Dohňany), pretože na ani nie šiestich kilometroch sa zbavila všetkých súperiek a prišla do cieľa s celkom pohodlným náskokom. Druhá Hanka Viková (Dukla Praha) totiž finišovala so stratou 18 sekúnd, a to posledné metre nemohla vypustiť. Pretože na jej pozíciu si robila chuť Viktória Chladoňová (CLIMBERG SPORT TEAM), k striebornej pozícii jej nakoniec chýbali tri sekundy. 

Treťou najlepšou slovenskou zástupkyňou v pretekoch kadetiek bola Ema Smatanová (Cycling Academy Trenčín). Jej strata na víťazku bola v cieli 52 sekúnd, bolo z toho štvrté miesto a porcia bodov do hodnotenia Slovenského pohára. Presnejšie získala 65 bodov. 
Žiačky 

Poslednou ženskou kategóriou, ale prvou z pohľadu súťažného programu na okruhu v Topoľčiankach v sobotňajšom programe, bola kategória žiačok. Organizátori na štart pustili 29 dievčat, teda z dámskych kategórii sa práve u žiačok stretla najnabitejšia konkurencia. Dve prvé miesta z Dohnian a Podbrezovej prišla v sobotu brániť Lucia Hudoková (CK EPIC Dohňany).

A Hudoková sa nestratila ani počas 4. kola Slovenského pohára, práve naopak. Pokračovala presne tam, kde skončila v októbri. Členka tímu z Dohnian za svojim tretím víťazstvom v rade vykročila od úvodného výstrelu. Najväčšie problémy jej robili dvojičky Karolína Bortelová (CYKLISTICKÁ TOUR) a Romana Bortelová z toho istého celku, ale Hudoková obe súperky nechala za sebou a zaznamenala víťazný hattrick. 

Sesterské duo nakoniec obsadilo druhú a tretiu pozíciu. Karolína finišovala druhá a získala 80 bodov do hodnotenia Slovenského pohára. Jej strana na víťazku bola 11 sekúnd. Romana na svoju dvojičku stratila ďalších osem sekúnd. Dôležitejšie pre ňu však bolo, že v záverečnom šprinte dokázala poraziť maďarskú rivalku a teda sa dostala na pomyselné stupne víťazov. 
Mladší žiaci 

Vôbec ako prví okúsili trať v Topoľčiankach mladší žiaci. Tí rovnako ako žiačky, kadetky a starší žiaci odkrúžili dve kolá. Pre túto vekovú kategóriu však už išlo o pomerne väčšiu kilometrovú záťaž, ale vo výsledkoch to príliš cítiť nebolo. Na štarte sa vedľa seba postavilo 26 pretekárov z dvoch krajín. Okrem domácich sa do Topoľčianok vydali aj Maďari. 

Preteky mladších žiakov sa stali korisťou práve maďarských reprezentantov, a to pomerne suverénne. Prvé miesto získal Daniel Szilasi (Superior MTB team), ktorý o zisku sto bodov rozhodol až v úplnom finále. Pretože jeho krajan Bela Kovacs (DKSI) ho celé preteky neustále otravoval, ale Szilasi našiel nakoniec dostatok síl, aby prešiel cez cieľovú čiaru ako prvý. Urobil tak o tri sekundy skôr ako Kovacs. 

Dramaticky prebiehal aj súboj o tretie miesto, o ktoré bojovali už slovenskí reprezentanti. Nakoniec tretiu pozíciu pre seba získal Jakub Záchenský (CyS - Akadémia Petra Sagana), ktorý v záverečnom šprinte porazil domáce želiezko v ohni. Bol ním Dušan Dário Lukáč (Športový klub Topoľčianky). Tretím najlepším Slovákom bol Benjamín Peszeki (MŠK Žiar nad Hronom – CK) na piatom mieste. Jeho strata na pretekárov pred ním bola už skoro pol minútová. 

5. kolo, Topoľčianky – 14. novembra

Muži Elite a U23

Nedeľu v Topoľčiankach prebehlo 5. kolo Slovenského pohára v cyklokrose. Trať zostala nezmenená, teda účastníci pretekov už veľmi dobre vedeli, čo ich čaká. Rovnako sa nezmenila ani štartovná listina, v ktorej podobne ako v sobotu nechýbali reprezentanti viacerých cyklistických škôl, a čo sa týka cyklokrosu ani tých najlepších na svete. Celkovo preteky Elite absolvovalo 32 pretekárov, rovnako ako v sobotu sa išlo osem kôl.

Počas nedeľňajšieho podujatia sa ako ryba vo vode cítil Belgičan Victor Van de Putte z tímu, ktorý nesie jeho meno. Hneď od štartu sa pohyboval vpredu a kontroloval si predovšetkým krajanov, ktorí ho v sobotu predbehli a „ukradli“ mu víťazstvo. Van de Putte však v nedeľu jazdil pozornejšie a mal aj lepšie nohy. Už v polovici pretekov bol v čele iba on, Seppe Rombouts (Lviv cycling team) a Arne Vrachten (Acrog - Tormans Balen BC). Všetci ostatní už strácali.

Trojica v závere bojovala o víťazstvo, jeden druhému sa snažil nastúpiť a ujsť, ale nakoniec spoločne prišli až na cieľovú rovinku, kde o úspechu jedného a neúspechu druhého a tretieho musel rozhodnúť až záverečný šprint. Do neho si najviac síl odložil práve Van der Putte, najväčšie problémy mu robil Rombouts, ktorý však víťazstvo zo soboty už obhájiť nedokázal. Vrachten si oproti 4. kolu tiež o jedno miesto pohoršil. Vo finále mal najhoršie nohy.

Spomedzi slovenských cyklistov sa najdlhšie viezol za belgickými súpermi Martin Haring (Dukla Banská Bystrica). Lenže podobne ako deň predtým, aj v nedeľu nakoniec stratil kontakt a v priestoroch cieľa sa objavil o minútu a pol za víťazom. Bolo z toho štvrté miesto, prvé medzi domácimi cyklistami. Najlepší výkon za slovenských mužov do 23 rokov podal Samuel Kováč (CKM Poprad). Jeho strata na prvé miesto bola štyri a pol minúty. Finišoval jedenásty. 

Po 5. kole Slovenského pohára v cyklokrose je na predbežnom prvom mieste Seppe Rombouts, ktorý zatiaľ nevynechal ani jedno kolo. Na konte má 305 bodov, v Topoľčiankach pritom pozbieral 180 bodov. Druhý je Martin Haring so ziskom 230 bodov, ktorý v úvodných štyroch kolách trikrát skončil štvrtý. Tretí je ďalší Belgičan Witse Meeussen (Pauwels Sauzen – Bingoal), ktorý však neštartoval v Topoľčiankach. Meeussen je zároveň najlepším mužom do 23 rokov.

Ženy a juniorky

Rovnakú trasu, rovnaký počet kôl a rovnakú porciu kilometrov ako v sobotu absolvovali v nedeľu aj účastníčky spojených pretekov žien a junioriek. Na okruhu dlhom 2,7 kilometrov urobili päť kôl. Na štarte ich tentokrát stálo o jednu pretekárku naviac, teda pretekov sa zúčastnilo 19 predstaviteliek. Prvé miesto zo soboty obhajovala Nikola Bajgerová (FORCE KCK ZLÍN).

Bajgerová nechcela nikoho nechať na pochybách, že cez víkend bola najsilnejšou ženou v Topoľčiankach a aj v nedeľu vyrazila dopredu od prvých metrov. Na trati pripomínala strelu a ani jedna jej súperka nevedela nájsť potrebnú rýchlosť, aby mohla pomýšľať na víťazstvo. Najbližšie k českej cyklistke bola počas celých pretekov Joyce Vanderbekenová (Bike Advice Cycling Team), lenže rozdiel medzi obomi dámami bol v cieli priepastný, 55 sekúnd. 

Nedeľňajšie preteky žien urobili radosť aj slovenským fanúšikom. Postarala sa o to Janka Keseg Števková (OUTSITERZ). Skúsená slovenská reprezentantka mohla celý čas pomýšľať aj na pomyselnú striebornú medailu, aj potom ako stratila kontakt s Vanderbekenovou, pretože ju neustále mala na očiach. Nakoniec bolo z toho tretie miesto. Keseg Števková tak ubránila pozíciu najlepšej slovenskej cyklistky. Najlepšou juniorkou bola Poľka Tatiana Gromadová, zo slovenských junioriek sa najviac darilo Tamare Sochanovej (PROefekt Košice) na 12. mieste. 

Poctivou účastníčkou Slovenského pohára v cyklokrose je v tomto roku aj Joyce Vanderbekenová, rovnako ako jej krajan Seppe Rombouts. Pretekárka z tímu Bike Advice Cycling Team zatiaľ nevynechala ani jedno kolo a so ziskom 330 bodov vedie predbežné poradie. Na druhom mieste je Janka Keseg Števková, ktorá po polovici šampionátu stráca na prvé miesto 65 bodov. Tretia je Erika Glajzová (CK CYKLOGLAJZA BB). Najlepšou juniorkou je Tamara Sochanová.

Juniori

Pred spojenými pretekmi žien a junioriek sa na okruhu v Topoľčiankach preháňali juniori. Ani im sa nezmenili podmienky a detaily pretekov. Teda podobne ako v sobotu išli päť kôl, celkovo ich preteky merali 13,5 kilometrov. Oproti sobotňajšiemu zápoleniu sa znížila konkurencia na trati. V nedeľu sa pod štartovú bránu postavilo „iba“ 25 cyklistov, chýbal aj sobotňajší víťaz Matthias Schwarzbacher (ŠK Železiarne Podbrezová, a.s.). 

Neúčasť víťaza 4. kola Slovenského pohára v cyklokrose otvorila dvere na najvyšší stupienok českému pretekárovi Františkovi Hojkovi (Expres CZ-Tufo Team Kolín). Práve on v sobotu najviac trápil Schwarzbachera a v nedeľu si viac-menej bez väčších komplikácii zaistil prvé miesto. Už v poslednom kole sa vetral na prvej pozícii úplne sám. Druhý finišoval Márk Takács-Valent (Cubo Csömör), ktorý na víťaza stratil 16 sekúnd. 

Vidieť bolo aj domácich reprezentantov. Slovenskú zástavu najvyššie držal Christian Haas (CKM Poprad), ktorý aj napriek strate  43 sekúnd na víťaza sa dostal na pomyslené stupne víťazov. Bol tretí. Druhým najlepším slovenským juniorom v nedeľňajších pretekoch bol Matej Cibula (PROefekt Košice) na 8. mieste, tesne za ním finišoval ďalší Slovák Juraj Vrbik (Cycling Academy Bratislava). 

Napriek neúčasti v 5. kole Slovenského pohára sa na predbežnom prvom mieste nachádza Matthias Schwarzbacher, ktorý v úvodných troch pretekoch dokopy pozbieral 280 bodov. 25 bodov na neho stráca Christian Haas, tretie miesto okupuje poľský junior Ksawier Garnek (RK EXCLUSIVE DOORS MTB TEAM). Jeho najlepším umiestnením je druhé miesto z Dohnian.

Kadeti

Menšiu štartovú listinu mali v nedeľu aj preteky kadetov. Do 5. kola Slovenského pohára v cyklokrose nastúpilo o sedem kadetov menej ako v sobotu, preteky tak absolvovalo 29 cyklistov. Po sobotňajšom úspechu bol najväčším favoritom na zisk ďalších sto bodov Adam Mrocek (CK EPIC Dohňany), ktorý deň predtým vyhral spôsobom štart – cieľ.

Rovnaký kúsok sa mu podaril aj v nedeľu. Mrocek sa v samom začiatku dostal na popredné pozície a nezmizol z nich až do samého konca pretekov. Samuel Fedor (ŠK Železiarne Podbrezová, a.s.) a Jakub Husár (Flaviol - Bike Team Spiš) síce skoro neustále mohli nielen počuť, ale aj vidieť Mroceka na vedúcej pozícii, ale nakoniec sa museli uspokojiť s druhým, respektíve tretím miestom. Mrocek vyhral o 14 sekúnd pred Fedorom, Husár stratil ďalších deväť sekúnd. 

Adam Mrocek tak v Topoľčiankach nestratil ani bod. Domov si odniesol dvesto bodov a po polovici šampionátu sa uvelebil na predbežnom prvom mieste. Na druhej pozícii je jeho najväčší súper z tohto víkendu. Samuel Fedor na lídra stráca 70 bodov. Tretiu pozíciu okupuje Marek Mojto (Cycling Academy Trenčín) so ziskom 245 bodov. Na druhého Fedora stráca 45 bodov. 

Starší žiaci 

Medzi staršími žiakmi sme nesledovali veľký odliv pretekárov. Nedeľňajšie 5. kolo Slovenského pohára sa rozhodlo absolvovať 34 cyklistov, teda štartová listina bola na vlas rovnaká ako deň predtým. Podobne ako v sobotu, aj v nedeľu organizátori pre účastníkov pretekov v kategórii starších žiakov pripravili dve kolá, celková výmera trasy bola 5,4 kilometrov. 

Aby nebolo tých podobností so sobotou málo, tak treba spomenúť výkon Lukáša Gardiana (CyS - Akadémia Petra Sagana), ktorý v 4. kole zvíťazil, a v nedeľu na svoj výkon nadviazal. Jakub Mikuš (Slávia Trenčín) znovu robil, čo mohol, ale pred Gardiana sa nedostal. Finišoval za ním o 13 sekúnd neskôr. Jedinou zmenou oproti sobote tak bolo tretie miesto Daniela Sitáša (PROefekt Košice). 

Lukáš Gardian tak z Topoľčianok odchádzal s najvyšším možným ziskom bodov a posunul sa na predbežné prvé miesto v hodnotení Slovenského pohára. Jazdec z CyS – Akadémie Petra Sagana má po polovici šampionátu 310 bodov. Iba päť bodov na neho stráca Jakub Mikuš, tretí je Milan Húsenica (Športový klub Topoľčianky). Na štvrtom mieste je Michal Šichta (CYKLISTICKÁ TOUR), víťaz z Dohnian a Podbrezovej, ktorý cez víkend neštartoval. 

Kadetky 

Pred staršími žiakmi si dve kolá na cyklokrosovom okruhu v Topoľčiankach odjazdili aj účastníčky pretekov kadetiek. Pod štartovú bránu si bicykle priviedlo dokopy 15 cyklistiek, takže nedeľňajšie preteky nevynechala ani jedna účastníčka sobotňajšieho zápolenia. 

Na pomerne krátkej vzdialenosti pre túto vekovú kategóriu zažiarila Viktória Chladoňová (CLIMBERG SPORT TEAM), ktorá deň predtým skončila tretia. Chladoňová tentokrát predviedla lepší výkon a neumožnila Anne Ržoncovej (CK EPIC Dohňany) vytvoriť si nejakú víťaznú šnúru. Ržoncová okrem 4. kola vyhrala aj v Dohňanoch. Po pomyselnú bronzovú medailu si prišla Emma Smatanová (Cycling Academy Trenčín.) 

Predbežné poradie Slovenského pohára v cyklokrose v kategórii kadetiek vedie Anna Ržoncová. Tá počas štyroch pretekov pozbierala dokopy už 350 bodov a urobila tak dôležitý krok k tomu, aby opanovala celý šampionát. Jej najhorším umiestnením je tretie miesto z Podbrezovej. Lenže rovnakú bilanciu ako ona má aj Viktória Chladoňová, aj ona má 350 bodov. Tretia Stanislava Sikelová (CyS - Akadémie Petra Sagana) už stráca na obe dievčatá viac ako sto bodov. 

Žiačky

Dva okruhy urobili aj pretekárky v kategórii žiačok, kde v tejto sezóne v cyklokrose dominuje Lucia Hudoková (CK EPIC Dohňany). V prvých troch pretekoch totiž nenašla premožiteľku a preto v nedeľu bojovala nielen o štvrté víťazstvo, ale aj o predĺženie svojej víťaznej série. Zastaviť ju chcelo ďalších 26 dievčat, ktoré na štarte stáli po jej boku. 

Hudoková aj v nedeľu potvrdila, že je suverénkou v tejto vekovej kategórii. Síce Karolína Bortelová (CYKLISTICKÁ TOUR) sa na ňu nalepila a dlho jej dýchala na chrbát, Hudoková v závere zabrala a urobila medzeru medzi ňou a Bortelovou. Ani počas 5. kola tak neprišla o svoju neporaziteľnosť. Na rozdiel od soboty sa v nedeľu na stupne víťazov dostala Nikoletta Bettina Kissová (Bike-Zone Gödöllő), ktorá v tesnom súboji porazila Romanu Bortelovú (CYKLISTICKÁ TOUR). 

Po polovici Slovenského pohára v cyklokrose je na prvom mieste Lucia Hudoková, ktorá zatiaľ nestratila ani jeden bod. Po výhrach v Dohňanoch a Podbrezovej pridala ďalšie dve víťazstvá v Topoľčiankach. Slovenský pohár vedie o 145 bodov pred druhou Karolínou Bortelovou a treťou Barborou Pavlisovou (CK EPIC Dohňany). Pavlisová v nedeľu finišovala štvrtá. 

Mladší žiaci 

Poslednou vekovou kategóriou, ktorá sa prezentovala na podujatí 5. kola Slovenského pohára bola kategória mladších žiakov. Aj pre nich si organizátori pripravili dva okruhy. Na štart sa postavilo 23 chlapcov, väčšina z nich patrila pod domácu federáciu. Proti ním stál iba jeden súper inej národnosti. Bol ním Maďar Bela Kovacs (DKSI), ktorému sa otvorila šanca na víťazstvo.

Kovacs totiž v sobotňajších pretekoch finišoval druhý, ale jeho rival zo 4. kola sa v nedeľu pretekov nezúčastnil. Mladý maďarský cyklista svoju príležitosť naplno využil a nakoniec počas dvoch kôl striasol zo svojho zadného kolesa všetkých súperov. Po druhé miesto si prišiel Jakub Záchenský (CyS - Akadémie Petra Sagana), ktorý na víťaza stratil 14 sekúnd. O striebro musel tuho bojovať, pretože Benjamín Paszeki (MŠK Žiar nad Hronom – CK) a Sebastian Trnka (CYKLISTICKÁ TOUR) oň tiež šprintovali. 
fotogaleria ikonkaFotogaléria z Topoľčianok - výber (© Ján Melicher)
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
Fotografia 1 z 92
 
 
Náš eshop