Premier Tech bude podporovať zoskupenie z Izraelu, Quick-Step sa rozlúčil s Deceuninckom

11.1.2022, 09:00 | Aktuality zo sveta | Jakub Hlubek
Mimosezónne obdobie využilo niekoľko World Tour zoskupení na zmeny medzi sponzormi. Quick-Step sa bude musieť zaobísť bez firmy Deceuninck, ktorá sa presunula ku družine okolo Van der Poela. Spoločnosť Premier Tech predbežne ukončila spoluprácu s Astanou a od nového roka bude podporovať izraelské zoskupenie. O nového sponzora sa obohatili aj EF Education a BikeExchange.  
Alaphilippe a jeho kolegovia prišli o jedného zo sponzorov
Po troch rokoch sa tím Patrica Lefevereho rozlúčil s belgickou firmou Deceuninck, ktorá sa venuje dizajnu a výrobe PVC systémov pre okná či dvere a od novej sezóny bude podporovať Alpecin - Fenix. Hlavným sponzorom tímu naďalej ostáva firma Quick-Step, výrobca vinylových a laminátových podláh. Počas oddychového dňa na Tour de France bola oznámená zmena názvu tímu na Quick-Step Alpha Vinyl. Názov odkazuje na vysokovýkonné tuhé podlahy, ktoré ponúka firma pre svojich zákazníkov. „Sme veľmi radi, že môžeme pokračovať v sponzorstve vlčej svorky, ktorá trvá už viac ako dvadsať rokov. Taktiež sme veľmi nadšení, že môžeme prepojiť rad našich produktov Alpha Vinyl s tímom prostredníctvom nového názvu," povedal Ruben Desmet, prezident Unilin Flooring, čo je materská spoločnosť Quick-Stepu.
Ten ostane sponzorom zoskupenia minimálne do konca sezóny 2026, nakoľko v máji došlo ku predĺženiu spolupráce. Spokojnosť neskrýval ani Lefevere. „Sme veľmi radi, že môžeme pokračovať v našom partnerstve s Quick-Stepom. Je to dôkaz, že aj v cyklistike existujú pevné vzťahy založené na dôvere, vzájomnom rešpekte a spoločných hodnotách. Táto dlhodobá dohoda nám umožní pokračovať v snahe o zlepšovanie výkonov našich jazdcov. Zároveň sa môžeme sústrediť na budúcnosť a naďalej chceme byť medzi najlepšími," povedal generálny riaditeľ a manažér tímu, pre ktorého to bude jedenásta sezóna na tejto pozícii.
Jazdci tímu na sústredení (© Quick-Step Alpha Vinyl / Getty Images)
Premier Tech ostáva vo World Tour
Kanadská spoločnosť Premier Tech vlani podpísala trojročný kontrakt s Astanou. Cesty kazašského zoskupenia a firmy, ktorá sa venuje navrhovaniu udržateľných riešení pre profesionálnych pestovateľov a záhradníkov, pre automatizované systémy na balenie produktov či pre recykláciu vody, sa ale rozišli už po dvanástich mesiacoch. Podnik z krajiny javorového listu ale zo sveta cyklistiky neodchádza, pretože pár dní po Novom roku oznámil dohodu s tímom Israel Start-Up Nation. Klub z Blízkeho východu tak zmenil názov na Israel - Premier Tech. Kanaďania rokovali o poteciálnej spolupráci aj s BikeExchange, Qhubekou a druholigovým Rally Cycling. 
Vyhradili sme si čas, aby sme našli najlepší vhodný klub pre dlhodobé partnerstvo. Od začiatku rozhovorov so Sylvanom Adamsom (zakladateľ klubu), ktorého dlhodobo poznám, bolo jasné, že veľa vecí vidíme spoločne a zdieľame rovnakú výzvu. Počas ďalších diskusií so Sylvanom, ako aj ďalšími lídrami tímu, sa tento pocit posilnil a priviedol nás k uzavretiu spolupráce," vysvetľoval dôvody dohody Jean Bélanger, prezident a výkonný riaditeľ spoločnosti. Spokojnosť neskrýval ani manažér tímu Kjell Carlström. „Ako tím sa každým rokom snažíme rásť a po dvoch rokoch na úrovni World Tour sa s príchodom Premier Tech púšťame do novej kapitoly," povedal Fín, pre ktorého to bude štvrtá sezóna v pozícii generálneho manažéra. Kazašský tím bude pokračovať s názvom Astana Qazaqstan.
- ponuka z nášho eshopu -
ebikes banner 560x300 v2
- ponuka z nášho eshopu -
EF Education spojil sily s prepravnou spoločnosťou
Novým sponzorom sa môže pochváliť aj tím EF Education. Americké zoskupenie uzavrelo dohodu s prepravnou spoločnosťou EasyPost, ktorá pôsobí v Kalifornii. Partnerstvo bolo oznámené uplynulý piatok. V pozícii sekundárneho sponzora ostáva japonská spoločnosť Nippo, ktorá vyrába stavebné materiály. „Dlhodobo som sledoval prácu Jonathana Vaughtersa, ktorý vedie svoj tím ku etickej cyklistike a posúvaniu hraníc ľudského výkonu. EasyPost vedie svoje odvetvie v oblasti spoľahlivosti a technológií. Sme nadšení, že spájame sily s najväčším americkým cyklistickým tímom," povedal zakladateľ firmy Jarrett Streebin.
Spokojný s dohodou bol aj manažér ružového tímu Jonathan Vaughters. „Zo športového hľadiska je skvelé, že Jarrett a EasyPost sú súčasťou nášho tímu. Zameriavame sa na výkonnostné ciele tímu a hľadáme cestu, ako sa k ním prepracovať. EasyPost je spoločnosť postavená na inováciach a efektivite. Podobným spôsobom vedieme náš tím. Vždy sa snažíme zlepšovať všetkými možnými spôsobmi. Máme veľmi dobrú skupinu jazdcov a zamestnancov. Vďaka EasyPost budeme ešte lepší. Našou úlohou je dostať ich meno na verejnosť, aby mohli predstaviť svetu inovatívne a rýchlo rastúce podnikanie," povedal športový riaditeľ tímu, ktorý od novej sezóny ponesie názov EF Education-EasyPost
S novým názvom vstúpil do sezóny aj austrálsky tím BikeExchange, ktorý sa po novom volá BikeExchange Jayco. Spoločnosť Jayco sa venuje výrobe obytných áut. Ako už bolo spomínané, medzi potencionálnych sponzorov patrila aj spoločnosť Premier Tech. V prospech spoločnosti Jayco zavážila aj skutočnosť, že spolumajiteľ tímu Garry Ryan je zároveň majiteľom firmy. Vlani zároveň vyplávali na povrch podrobnosti o možnej dohode so španielskou mimovládnou organizáciou Manuela Fundación. Práve Ryan ale dohodu na poslednú chvíľu zastavil a organizácia z Pyrenejského polostrova má od tohto roku vlastný kontinentálny celok. 
 
Náš eshop