GP della Liberazione: Svrčka po páde a technických problémoch rozhodca stiahol z trate

25.4.2022, 18:00 | Slovensko a Slováci | Lukáš Timko
po 25.4. rovinata etapa ciel rovina Rím > Rím 136 km Uhlig
profil pretekov, 1280 nastúpaných metrov (© la-flamme-rouge.eu)
Jednorazovka GP della Liberazione sa jazdieva v centre Ríma neďaleko starovekého kolosea. Je to podujatie, ktorým vrcholí predchádzajúci víkend plný programu pre amatérskych cyklistov v talianskej metropole. Tí už v pondelok šli do práce, a tak mohli prísť na rad profesionáli, hoci väčšina ešte podľa pravidiel UCI tento status nemá, keďže tu štartovali mnohé kontinentálne a klubové tímy ako to na pretekoch 1.2U býva.

V štartovej listine bolo až 186 pretekárov a organizátori dali najnižšie čísla symbolicky ukrajinskému národnému výberu. My sme mali v zostave Biesse-Carrera Martina Svrčka. Napriek zdanlivo rovinatému charakteru pretekov iba na krátkom okruhu v meste, sa darilo únikom, ktoré dlho trápili pelotón, až bola v závere úspešná šestka, z ktorej to vydržali na pásku traja pred hlavným poľom. Vyhral Nemec Henri Uhlig, ktorý jazdí za Alpecin - Fenix Development.
Martin Svrček do cieľa neprišiel, pretože mal veľkú smolu. Spadol, poškodil si bicykel a to na takom mieste, kde nebola dostupná dostatočná pomoc. Na krátkom okruhu ako na kritériu nebolo dovolené krúženie mechanických vozidiel. Slovenského prvoročáka čaká súťaženie každý májový víkend. Niekedy na pretekoch UCI 1.2 či 1.2U, inokedy v rámci talianského pohára U23.
vyjadrenie ikonky ciernaVyjadrenie Martina Svrčka (Slovák v pretekoch)
"Už asi na 14. kilometri som spadol a zlomil prehadzovačku. Keďže neboli za nami autá, tak som ani nestihol vymeniť bicykel a už ma odvolali."
Výsledky
1. UHLIG Henri Nemecko 3:18:40 30
2. MARCELLUSI Martin Bardiani CSF Faizanè 00:00 25
3. FAVRETTO Carlo General Store-Essegibi-F.Ili Curia 00:00 20
4. BONALDO Kevin Team Qhubeka 00:08 15
5. GOMEZ Nicolas Team Colpack Ballan 00:08 10
6. BRUTTOMESSO Alberto Zalf Euromobil Désirée Fior 00:08 5
DNF SVRČEK Martin Biesse-Carrera odstúpil
Zobraziť kompletné poradie
 
Náš eshop