Závod míru U23: V poslednej etape rozhodol fotofiniš, vyhral Watson, Kubiš 25.

5.6.2022, 12:30 | Slovensko a Slováci | Jakub Hlubek
P 2.6. rovinata etapa ciel rovina Jeseník > Jeseník 3,4 km Vacek
1. 3.6. zvlnena etapa ciel rovina Jeseník > Rýmařov 131 km Changizi
2. 4.6. rovinata etapa ciel rovina Bruntál > Dlouhé stráně 135 km Van Eetvelt
3. 5.6. rovinata etapa ciel rovina Jeseník > Jeseník 167 km Watson
Slovenská reprezentácia do 23 rokov nastúpi v zložení: Lukáš Kubiš (2000, Dukla), Adam Foltán (2000, Dukla), Pavol Rovder (2001, Dukla), Filip Lohinský (2002, Dukla), Samuel Tuka (2003, Dukla) a Samuel Kováč (2003, CAT).
P 2.6. rovinata etapa ciel rovina Jeseník > Jeseník 3,4 km Vacek
mapa prológu (© zavodmiru.com)
Ďalšie podujatie svetového poháru začalo krátkym prológom. Ako prvý sa na 3400 metrov dlhý boj s chronometrom vydal Pavel Jindřich (Sazka Regional Team). Tri minúty po ňom odštartoval prvý Slovák Adam Foltán. Štartovú listinu uzatváral domáci pretekár Pavel Bittner (Development Team DSM). V Jeseníkoch fúkal vietor, teplota sa vyšplhala na 23 stupňov. 
Zástupca Cyklo Týmu Havířov Jindřich prišiel do cieľa za štyri minúty a 45 sekúnd. Foltán bol o 27 sekúnd rýchlejší a šiel do priebežného vedenia. Dlho sa tam ale nezdržal, pretože Loe Van Belle (Jumbo - Visma Development Team/Holandsko) vylepšil jeho čas o tri sekundy. Ďalší Slovák Samuel Kováč (Cycling Academy Trenčín) dosiahol čas 4:28 a zaradil sa na priebežné devätnáste miesto. 
Pred Foltána sa dostal aj Fabio Christen (EF Education - Nippo Development Team/Švajčiarsko), ktorý bol o tridsať stotín rýchlejší. O chvíľu ho na druhej priečke vystriedal Tibor Del Grosso (Metec - Solarwett/Holandsko) a za neho sa zaradil Henri Uhlig (Alpecin - Fenix Development Team/Nemecko). Samuel Tuka (Dukla) bol v porovnaní s Kováčom horší o necelých šestnásť sekúnd a priebežne mu patrilo tretie miesto od konca. 
Van Belleho v čele vystriedal Lennert Van Eetvelt (Lotto Soudal U23/Belgicko), ktorý bol rýchlejší o necelé tri sekundy. Solídny výkon podal aj Adne Holder (Uno-X Pro Cycling Team/Nórsko), ktorý sa zaradil na tretiu priečku. Filip Lohinský (Dukla) bol o 28 stotín pomalší ako Kováč a po dojazde mu pripadlo 48. miesto. O zmenu v Top 3 sa postaral Enzo Leijnse (Development Team DSM), ktorý dal Holderovi štyri stotiny a vymenil ho na tretej priečke. 
- reklama -
- reklama -
Pavol Rovder (Dukla) stratil na Foltána tri sekundy a zaradil sa na 29. miesto. Holanďania dnes atakovali najvyššie priečky, čo potvrdil Pim Ronhaar (Baloise - Trek Lions). Na Van Eetvelta stratil sekundu a šiel na druhú priečku. Tam ho vystriedal Samuel Watson (Equipe Continentale Groupama - FDJ/Veľká Británia), ktorý bol o šesťdesiat stotín rýchlejší. Zmenu na vedúcej priečke „spôsobil" Mathias Vacek.
Domáci jazdec, ktorý je po odobraní licencie Gazpromu - RusVelo bez angažmánu, porazil Van Eetvelta o jedenásť stotín. Výborne šiel aj Lukáš Kubiš (Dukla), ktorý bol oproti Vacekovi pomalší o tri sekundy a priebežne sa zaradil na koniec elitnej desiatky. Poradie v Top 3 sa už nemenilo a Mathias Vacek si po etape na UAE Tour pripísal ďalšie víťazstvo. 
Druhý skončil Lennert Van Eetvelt a do sekundovej straty na víťaza sa zmestil aj Samuel WatsonLukáš Kubiš napokon obsadil 13. priečku. Adam Foltán bol klasifikovaný na 26. mieste a tretím najlepším Slovákom bol ich oddielový kolega Pavol Rovder. Odchovancovi CYKLO SPIŠU pripadla 49. priečka. Zajtra čaká na pretekárov zvlnená etapa s horskými prémiami a dojazdom do kopca. 
vyjadrenie ikonky ciernaJakub Vančo (reprezentačný tréner U23)
"Najlepších dvoch pretekárov pre prológ som postavil ako prvého a posledného, pre prípad, ak by sa menili podmienky. Je pravdepodobné, že výsledky sa budú ešte upravovať a budú penalizácie. Uvidíme. Trináste miesto je taký štandard, ktorý som očakával. Ôsme miesto v kolóne mechanických áut nie je zlé. Zajtrajšok bude ťažší ako pred rokom a budeme bojovať, aby sme v závere boli vysoko."
1. 3.6. zvlnena etapa ciel rovina Jeseník > Rýmařov 131 km Changizi
profil etapy, 1690 nastúpaných metrov (© zavodmiru.com)
Druhý deň na Závode míru priniesol zvlnenú etapu. Na štarte v Jeseníkoch panovalo bezvetrie. Do žltého dresu sa po víťaznom prológu obliekol Mathias Vacek (Česká republika). Cyklistov sprevádzalo slnečné počasie, teplota sa vyšplhala na 25 stupňov Celzia. Po neutrálnom štarte došlo k nezvyčajnej situácii. Pretekári stihli prejsť cez železničné priecestie, ale konvoj nie a cyklisti preto zastavili. 
Únik po odmávaní ostrého štartu vytvorili Owen Geleijn (Jumbo - Visma Development Team/Holandsko) a Filip Lohinský (Dukla Banská Bystrica). V balíku došlo k pádu, na zemi skončili dvaja jazdci. Šprintérsku prémiu vyhral Holanďan a z pelotónu si po bonifikačnú sekundu prišiel Lukáš Kubiš (Dukla). Trinásty muž prológu sa tak priebežne posunul na siedmu priečku v GC. 
Slovenská reprezentácia pred štartom (© Jakub Vančo)
Vedúce duo si začalo tvoriť náskok a v pelotóne došlo k ďalšej kolízii. Na zemi tentoraz skončili reprezentanti Francúzska a Slovinska. Jazdci začali stúpať na horskú prémiu Červenohorské sedlo (8,7 km; 5,2 %), čo bol zároveň najvyšší bod etapy. Na vrchole mal únik viac ako päťminútový náskok. Holanďan získal päť bodov, Slovák štyri a v balíku získal dva body aj Samuel Kováč (Cycling Academy Trenčín). 
Lohinský virtuálne jazdil v oranžovom drese pre najlepšieho mladého pretekára. Do tejto kategórie spadajú cyklisti narodení v rokoch 2002 a 2003. Po zjazde nasledovala druhá horská prémia Skřítek (9 km; 4,2 %). Únik naďalej navyšoval svoj náskok a v balíku jazdili všetci Slováci. V stúpaní Lohinský nestačil tempu Geleijna a začal strácať. Na vrchole vzal ďalšie štyri body a potom počkal na pelotón. 
- reklama -
- reklama -
- reklama -
- reklama -
V balíku diktovali tempo Španieli, ktorí postupne ukrajovali z náskoku Holanďana. Po sedemdesiatich kilometroch sa pelotón vplyvom bočného vetra začal deliť. Z hlavnej skupiny najprv vypadli Lohinský Samuel Tuka (2x Dukla). Neskôr ich nasledoval aj Adam Foltán (Dukla). 49 kilometrov pred páskou mal jazdec farmy Jumbo - Visma už len dvojminútový náskok. Kubiš musel meniť predné koleso. 
Skupinu prenasledovateľov vytvorili Morten Aalling Nortoft (Riwal Cycling Team/Nórsko), Ewen Costiou (Côtes d'Armor-Marie Morin/Francúzsko) a Loe Van Belle (Jumbo - Visma Development/Holandsko). Štyridsať kilometrov pred páskou bol ale pelotón pohromade. Kubiš sa vrátil späť. Pretekári už krúžili v okolí Rymařova a prvýkrát prešli cez cieľ. V balíku jazdili aj Kováč Pavol Rovder (Dukla). 
Na konci prvého okruhu bola rýchlostná prémia, kde získal bonifikácie Fabio Christen (EF Education-Nippo Development Team). Lohinský bol vyhlásený za najaktívnejšieho pretekára. Dvanásť kilometrov pred cieľom vstúpil balík do posledného kola. Z pelotónu sa opäť utrhol Costiou a vybudoval si 25 sekúnd k dobru. Kilometer pred páskou mal stále desaťsekundový náskok. 
Filip Lohinský na pódiu (© Jakub Vančo)
Napokon bol Francúz dobehnutý tesne pred cieľom a v hromadnom dojazde sa presadil Sebastien Kolze Changizi (ColoQuick/Dánsko). Druhý skončil Pavel Bittner (Development Team DSM/Česká republika) a tretie miesto z prológu zopakoval Samuel Watson (Equipe Continentale Groupama - FDJ). V závere šprintoval aj Lukáš Kubiš a skončil na deviatej priečke. 
Záverečný šprint (© Matej Červenka)
V pelotóne finišovali aj Samuel Kováč Pavol Rovder. Bývalý pretekár CKM Poprad obsadil 64. miesto, zástupca Dukly skončil na sedemdesiatej priečke. Adam Foltán dostal dvanásť minút, Samuel Tuka Filip Lohinský prišli do cieľa o sedem minút neskôr. Do žltého dresu sa obliekol Bittner, ktorý je aj najlepším mladým pretekárom. Bodovačku vedie dnešný víťaz a najlepším vrchárom je Geleijn. Zajtra je na programe kráľovská etapa s horským dojazdom. 
vyjadrenie ikonky ciernaJakub Vančo (reprezentačný tréner)
"Etapu sme začali veľmi aktívne. Únik Lohinského nebol v pláne, ale umne využil situáciu a naskočil si dopredu. Kubiš mal brať sekundy na prvej rýchlostnej prémii, čo sa taktiež podarilo. Na horskej prémii si tiež počínali veľmi dobre. Kováč neminul veľa síl a vzal 4. miesto. Lohinský prešiel druhú vrchársku prémiu na druhom mieste a následne mal pošetriť, aby mohol byť nápomocný v závere. Od Rýmařova to Češi nakopli a preriedili balík. My sme tam ostali v trojčlennom zastúpení.
Kubiš v závere vedel, kde má byť, ale bol tam sám, čím stratil veľa síl a nepodarilo sa mu zašpurtovať ideálne. Posunul sa na desiate miesto v GC a zajtrajšok ukáže, čo v celkovej klasifikácii dokážeme. Škoda, že nám pre zdravotné problémy vypadol Tuka ako jeden z vrchárov. Jeho štart v ďalšej etape je otázny. Lohinský dostal ocenenie za aktivitu, čo je fajn. Nebál sa naskočiť do úniku a bojovať v ňom, čo býva skôr raritou a určite ho táto skúsenosť posunie."
Výsledky etapy
1. KOLZE CHANGIZI Sebastian Dánsko 03:20:10 12
2. BITTNER Pavel Česko 00:00 8
3. WATSON Sam Veľká Británia 00:00 4
4. PLOWRIGHT Jensen Austrália 00:00
5. COSTIOU Ewen Francúzsko 00:02
6. GUDMESTAD Tord Nórsko 00:02
9. KUBIŠ Lukáš Slovensko 00:02
64. KOVAC Samuel Slovensko 00:02
71. ROVDER Pavol Slovensko 00:02
126. FOLTÁN Adam Slovensko 12:06
131. LOHINSKÝ Filip Slovensko 19:08
132. TUKA Samuel Slovensko 19:08
Zobraziť kompletné poradie
Priebežné poradie pretekov po etape
1. BITTNER Pavel Česko 03:24:17
2. WATSON Sam Veľká Británia 00:01
3. KOLZE CHANGIZI Sebastian Dánsko 00:01
4. VAN EETVELT Lennert Belgicko 00:06
5. VACEK Mathias Česko 00:06
6. HINDSGAUL MADSEN Jacob Dánsko 00:07
10. KUBIŠ Lukáš Slovensko 00:09
45. ROVDER Pavol Slovensko 00:15
76. KOVAC Samuel Slovensko 00:23
121. FOLTÁN Adam Slovensko 12:16
132. LOHINSKÝ Filip Slovensko 19:28
134. TUKA Samuel Slovensko 19:45
Zobraziť kompletné poradie
2. 4.6. rovinata etapa ciel rovina Bruntál > Dlouhé stráně 135 km Van Eetvelt
profil etapy, 2770 nastúpaných metrov (© zavodmiru.com)
Druhá etapa na Závodoch míru bola profilovo najťažšia. Jazdcov čakal dvojnásobný prejazd cez stúpanie Přístřešek pod Horní nádrží (7,9 km; 8,1 %) a posledných dvanásť kilometrov sa išlo do kopca. Po sobotňajšej previerke sa očakávali zmeny v priebežnom poradí. Na štarte v Bruntáli nechýbal bývalý cyklista a v súčasnosti športový riaditeľ Bahrain - Victorious Roman Kreuziger.
Po štarte sa utrhli Enzo Leijnse (Development Team DSM/Holandsko) a Robert Donaldson (Team Inspired/Veľká Británia). Pelotón túto dvojicu nepustil a po siedmich kilometroch bol balík pohromade. Leijnse následne ušiel balíku po druhýkrát a doplnil ho Mattéo Vercher (Vendée U/Francúzsko). V hlavnej skupine začali udávať tempo českí reprezentanti. So zdravotnými problémami dnes jazdil Adam Foltán (Dukla Banská Bystrica). 
Slovenská reprezentácia pred štartom (© Jakub Vančo)
Na šprintérskej prémii vzal bonifikácie Leijnse. Na jednom z nehodnotených stúpaní sa utrhol majiteľ žltého dresu Pavel Bittner (Development DSM/Česká republika). Neskôr sa rozhodol počkať na balík. Únik začal stúpať na prvú horskú prémiu Třemešek (3 km; 6,6 %). Päť bodov získal Holanďan a v pelotóne došlo k pádu, do ktorého sa zamotali reprezentanti Japonska, Poľska a jazdec regionálneho tímu Sazka. 
Z hlavnej skupiny vypadol Foltán a náskok úniku po prémii činil minútu a päťnásť sekúnd. V zjazde spadol Andrej Remkhe (Astana Kazachstan Development Team/Kazachstan), ale pokračoval ďalej. Pred druhou horskou prémiou Hraběšice (3,6 km; 5,1 %) klesol náskok vedúceho dua pod minútu. Na vrchole vzal Leijnse ďalších päť bodov a úniku ostávalo štyridsať sekúnd k dobru. 
- reklama -
- reklama -
- reklama -
- reklama -
42 kilometrov pred cieľom bol únik dostihnutý. Na rýchlostnej prémii vzal bonifikácie Fabio Christen (EF Education - Nippo Development Team) a na začiatku prvého stúpania na Prístřešek pod Horní nádrží začalo mrholiť. Z pelotónu vypadli Filip LohinskýPavol Rovder (2x Dukla) aj včerajší víťaz Sebastian Kolze Changizi (ColoQuick/Dánsko). Naopak, zaútočil Nils Brun (Tudor Pro Cycling Team/Švajčiarsko). 
V balíku udávali tempo reprezentácie Talianska a Španielska. Z balíka sa porúčal aj Samuel Tuka (Dukla). Brun získal 35 sekúnd k dobru. Ďalším odpadávajúcim Slovákom bol Lukáš Kubiš (Dukla), ktorý navyše dostal defekt predného kolesa. Foltán z pretekov odstúpil, Švajčiar bol dobehnutý a 1500 metrov pred vrcholom odpadol aj Samuel Kováč (Cycling Academy Trenčín). 
Na vrchole získať päť bodov Hélder Goncalves (Kelly Simoldes UNO/Portugalsko). Pelotón vedený českou reprezentáciou začal stúpať na cieľový kopec. Po druhom prejazde cez Prístřešek pod Horní nádrží ostávali do cieľa ešte dva kilometre. Z balíka vypadol aj Bittner. Sedem kilometrov pred cieľom ostalo v hlavnej skupine priblížne dvadsať jazdcov. 
Neskôr sa vyselektovalo kvarteto, kde boli Toom Clynhens (Team Elevate p/b Home Solution Soenens/Belgicko), jeho krajan Lennart Van Eetvelt (Lotto Soudal U23), Alejandro Franco (Gomur-Cantabria Infinita/Španielsko) a Rudy Porter (Trinity Racing/Austrália). Do vedúcej skupiny sa po chvíli dotiahli aj Karel Vacek (Tirol KTM Cycling Team/Česká republika) a jeho brat Mathias Vacek (Česká republika). 
V závere mal najviac síl Van Eetvelt a po druhej priečke z prológu si pripísal triumf. Druhý skončil Franco a bez straty dokončil etapu aj tretí Porter. Víťaz etapy si zajtra oblečie aj žltý dres a zároveň sa stal lídrom bodovačky. Biely dres pre najlepšieho mladého pretekára si oblečie Mathias Vacek a najlepším vrchárom ostáva Owen Geleijn (Jumbo - Visma Development Team/Holandsko). Spomedzi Slovákov si najlepšie viedol Samuel Kováč, ktorý prišiel do cieľa na 45. priečke. 
Reprezentačný tréner ponuku vyjadriť sa nevyužil.
Výsledky etapy
1. VAN EETVELT Lennert Belgicko 03:48:26 12
2. FRANCO Alejandro Španielsko 00:00 8
3. PORTER Rudy Austrália 00:00 4
4. VACEK Mathias Česko 00:04
5. CLYNHENS Toon Belgicko 00:06
6. HINDSGAUL MADSEN Jacob Dánsko 00:09
45. KOVAC Samuel Slovensko 09:05
63. TUKA Samuel Slovensko 14:44
71. KUBIŠ Lukáš Slovensko 17:33
118. ROVDER Pavol Slovensko 22:56
128. LOHINSKÝ Filip Slovensko 32:00
DNF FOLTÁN Adam Slovensko odstúpil
Zobraziť kompletné poradie
Priebežné poradie pretekov po etape
1. VAN EETVELT Lennert Belgicko 07:12:39
2. PORTER Rudy Austrália 00:13
3. VACEK Mathias Česko 00:14
4. HINDSGAUL MADSEN Jacob Dánsko 00:20
5. FRANCO Alejandro Španielsko 00:23
6. CLYNHENS Toon Belgicko 00:27
48. KOVAC Samuel Slovensko 09:32
68. KUBIŠ Lukáš Slovensko 17:46
100. ROVDER Pavol Slovensko 23:15
121. TUKA Samuel Slovensko 34:33
129. LOHINSKÝ Filip Slovensko 51:32
Zobraziť kompletné poradie
3. 5.6. rovinata etapa ciel rovina Jeseník > Jeseník 167 km Watson
profil etapy, 2340 nastúpaných metrov (© zavodmiru.com)
Posledná etapa bola zároveň najdlhšou v itineári pretekov. Na cyklistov čakalo sedem horských prémií, pričom posledná z nich vrcholila iba sedemnásť kilometrov pred páskou. Cyklisti sa vybrali z Jeseníkov po jedenástej hodine. Opäť ich sprevádzalo slnečné počasie. Žltý dres si obliekol Lennert Van Eetvelt (Lotto Soudal U23/Belgicko). Našim najvyššie postaveným jazdcom bol Samuel Kováč (Cycling Academy Trenčín). 
Po štarte sa utrhlo päť cyklistov, medzi ktorými nechýbal ani Vojtěch Řepa (Equipo Kern Pharma/Česká republika), ale úspešní neboli. Napokon sa podarilo odísť sedemčlennej partii, ktorú tvorili najlepší vrchár Owen Geleijn (Jumbo - Visma Development Team/Holandsko), jeho krajan Enzo Leijnse (Development Team DSM), Adne Holter (Uno-X Pro Cycling Team/Nórsko), Aljaž Colnar (Adria Mobil/Slovinsko), Jannis Peter (P&S Benotti/Nemecko), Oscar Nilsson-Julien (Team Inspired/Veľká Británia) a Théo Degache (Bourg-en-Bresse Ain Cyclisme/Francúzsko). 
Slovenská reprezentácia pred štartom (© Jakub Vančo )
So zložením úniku neboli spokojní Taliani. Preto sa spojili ich jazdci Federico Guzzo (Zalf Euromobil Fior) a Francesco Busatto (General Store Essegibi Curia) a vybrali sa stíhať vedúcu skupinu. Na šprintérskej prémii sa presadil Nilsson-Julien. Po 53 kilometroch doplnila únik dvojica z Apenínskeho polostrova. V balíku sa do práce pustili Belgičania. Pred stúpaním na Rejvíz (5,7 km; 6,7 %) strácal pelotón viac ako šesť minút. 
Medzi balíkom a únikom jazdili aj Gal Glivar (Adria Mobil/Slovinsko) a Simon Imboden (V.C Mendrisio/Švajčiarsko). Slovinec sa javil ako silnejší a zbavil sa Švajčiara. Na vrchole získal päť bodov Geleijn. Nasledoval zjazd a stúpanie na druhú horskú prémiu Příčny vrch (4,8 km; 5,6 %), kde Holanďan opäť bodoval naplno. Balík strácal sedem minút a Geleijn nenašiel premožiteľa ani na Jelení (1,9 km; 9 %). 
- reklama -
- reklama -
- reklama -
- reklama -
Z hlavnej skupiny odpadol Filip Lohinský (Dukla Banská Bystrica) a Geleijn bol prvý aj na horskej prémii Kostelní vrch (4 km; 4,7 %). Následne si vystúpil z úniku a z pelotónu sa porúčal aj Samuel Tuka (Dukla). V jednom zo zjazdov došlo k pádu, po ktorom do nemocnice smerovali reprezentanti Veľkej Británie a Rakúska. 27 kilometrov pred páskou ostali vpredu iba GuzzoBusattoPeterHolter Leijnse.
Guzzo vzal rýchlostnú prémiu a odpadol z úniku, ale dokázal sa vrátiť späť. Pred horskou prémiou Lyra (2,7 km; 6,6 %) musel riešiť problémy s reťazou Pavol Rovder (Dukla). Spomedzi Slovákov ostal v balíku iba jeho oddielový kolega Lukáš Kubiš. Päť bodov na vrchole získal Busatto a pred poslednou horskou prémiou Vidly (2,4 km; 6,5 %) boli poslední členovia úniku chytení. 
Ako prvý preťal vrchol Alejandro Franco (Gomur-Cantabria Infinita/Španielsko). Ataky pokračovali aj v poslednom zjazde, ale o víťazovi sa rozhodlo v hromadnom šprinte. Meno prvého jazdca musel určiť fotofiniš a bol ním Samuel Watson (Equipe Continentale Groupama - FDJ). Druhý skončil Pavel Bittner (Development DSM/Česká republika) a tretí prišiel do cieľa Valentin Retailleau (AG2R Citroën Team/Francúzsko). Lukáš Kubiš obsadil 25. miesto. 
Celkovým víťazom sa stal Lennert Van Eetvelt, ktorý prišiel do cieľa na dvanástej priečke a budúci rok sa posunie do prvého tímu. Bodovačku ovládol dnešný víťaz, najlepším mladým jazdcom sa stal Mathias Vacek (Česká republika) a modrý dres pre najlepšieho vrchára udržal Geleijn. Najlepším zoskupením sa stala belgická reprezentácia. Spomedzi Slovákov sa v konečnom poradí najvyššie umiestnil Kubiš, keď obsadil 50. miesto.
vyjadrenie ikonky ciernaVyjadrenie Jakuba Vanča (repre tréner)
"Velmi profesionálne zvladnutá etapa na tak mladý balík. Celkovo tieto preteky, priestor pre unik aj akcie v správnom mieste, bolo vidieť, že na týchto pretekoch sa zišla špička a jednotlivé tímy vedia čo robia. V závere to bolo uz veľmi tvrdé a selektivne tempo. Lukáš v tej skupine prežil, mal do záveru perfektnú pozíciu, čo si on vie vytvoriť v takejto skupine, ale v nohách mu už neostalo nič na špurt. Ani sa nezdvihol zo sedla a to šiel pôvodne spoza Bittnera. Škoda, dnes už sme mali len jednu kartu a to je na hru málo. Ešte Rovder zlomil kladku šaltra v záverečnom delení, ale to už by na výsledku nezmenilo nič.
V GC by nám moc nepomohlo, ani keby včera Lukáš nemal smolný defekt na Dlouhé Stráne. Tentokrát bolo vpredu príliš veľa ľudí. Kováč včera ukázal, že kopec vie preliezť, aj keď stále je to ďaleko za najlepšími, ale ak sa bude zlepšovať, potenciál tam je. Dnes už to bolo na prvoročáka príliš a v tom záverecnom rozstrele vypadol.
Škoda je, že Foltán dnes nevie preliezť žiaden kopec. Zašpurtovať by vedel, pred týždnom to ukázal, ale teda do špurtov sa nedostal. Nebolo to zlé predstavenie, najmä prvý deň bol sľubný, ale po minulom roku a absencii viacerých N-cupov v jarnej časti sezóny sme si od týchto pretekov sľubovali viac. Ďalší program prispôsobíme okolnostiam."
Výsledky etapy
1. WATSON Sam Veľká Británia 04:08:26 12
2. BITTNER Pavel Česko 00:00 8
3. RETAILLEAU Valentin Francúzsko 00:00 4
4. UHLIG Henri Nemecko 00:00
5. VERCHER Mattéo Francúzsko 00:00
6. HINDSGAUL MADSEN Jacob Dánsko 00:00
25. KUBIŠ Lukáš Slovensko 00:00
75. ROVDER Pavol Slovensko 05:43
87. KOVAC Samuel Slovensko 09:19
113. TUKA Samuel Slovensko 19:44
DNF LOHINSKÝ Filip Slovensko odstúpil
Zobraziť kompletné poradie
Konečné poradie pretekov
1. VAN EETVELT Lennert Belgicko 11:21:05
2. PORTER Rudy Austrália 00:13
3. VACEK Mathias Česko 00:14
4. HINDSGAUL MADSEN Jacob Dánsko 00:20
5. FRANCO Alejandro Španielsko 00:23
6. CLYNHENS Toon Belgicko 00:27
50. KUBIŠ Lukáš Slovensko 17:46
57. KOVAC Samuel Slovensko 18:51
82. ROVDER Pavol Slovensko 28:58
113. TUKA Samuel Slovensko 54:17
Zobraziť kompletné poradie
 
Náš eshop