Trofeo Cittá: Reprezentácia U23 absolvovala prvé preteky, do cieľa prišiel iba Tuka

ne 16.4. zvlnena etapa ciel rovina San Vendemiano 178 km Foldager
profil pretekov, 1350 nastúpaných metrov (© la-flamme-rouge.eu)
Slovenská reprezentácia do 23 rokov absolvovala prvé preteky v novej sezóne. Na klasike Trofeo Cittá di San Vendemiano ich čakalo desať rovinatých okruhov a päť okruhov s prejazdom cez Muro di Ca' del Poggio (11,3 %; 1,1 km). Slovensko reprezentovali Jakub GalovičFilip LohinskýSimon NagySamuel Tuka (4x Dukla Banská Bystrica), Martin Jurík (Adria Mobil) a Jakub Vlčák (Cycling Academy Trenčín). 
Vedúcu skupinu vytvorili Luca de ToffolLorenzo Tedeschi (2x Hopplá - Petroli Firenze - Don Camilio), Fabien Kralj (Ľubľana Gusto Samsic), Samuele La Terra Pirré (UC Trevigiani - Energiapura Marchiol) a Nicola Vettorata (Team Gaiaplast Bibanese). Únik si dokázal vybudovať viac ako päťminútový náskok. Do jedného z pádov sa zaplietol aj Vlčák. Spoločne s Nagym museli meniť bicykle. 
- reklama -
- reklama -
- reklama -
- reklama -
Nagy aj Vlčák sa vrátili do pelotónu pred posledným rovinatým okruhom. Po príchode na okruh so stúpaním si ako prvý vystúpil jazdec Cycling Academy Trenčín. V druhom kole odpadol aj Nagy, ktorý riešil problémy s riadidlami. Následne si vystúpili aj Jurík Lohinský. Tak nasledoval Galovič. V zjazde došlo k hromadnému pádu, ktorému sa Galovič aj Tuka vyhli. V treťom kole bola vedúca skupina dostihnutá. 
Napokon o víťazstvo šprintovala početná skupina a najrýchlejší bol Andreas Foldager (Biesse - Carrera). Dán bol minulý rok na skúške v Jayco AlUla. Druhý skončil spolujazdec Tomáša Sivoka (neštartoval pre zranenie kolena) Andrea Debiasi (Cycling Team Friuli ASD) a na pódium sa postavil aj Giosué Epis (Zalf Euromobil Désirée Fior). Spomedzi Slovákov prišiel do cieľa iba Samuel Tuka
vyjadrenie ikonky ciernaJakub Vančo (reprezentačný tréner)
"V úniku, ktorý si vybudoval pekný náskok sme neboli a tak sa už iba čakalo na okruhy so strmým stúpaním. Tam bol predpoklad, že bude vyhovovať Galovičovi a Tukovi, ale pohoreli na pozičnej jazde. Pozitívne je, že po rokoch máme klasifikovaného pretekára na náročných talianskych pretekoch do 23 rokov, kde je limit hneď za konvojom. O dva týždne sa s podobnou zostavou predstavíme na Karpatských kuriéroch."
Výsledky
1. FOLDAGER Anders Biesse-Carrera 04:08:40
2. DEBIASI Andrea Team Friuli ASD 00:00
3. EPIS Giosue Zalf Euromobil Fior 00:00
4. DAPPORTO Davide Technipes EmiliaRomagna 00:00
5. ROMELE Alessandro Team Colpack Ballan 00:00
6. PINARELLO Alessandro Green Project - Bardiani 00:00
45. TUKA Samuel Slovensko 04:15
DNF GALOVIČ Jakub Slovensko odstúpil
DNF JURIK Martin Slovensko odstúpil
DNF LOHINSKÝ Filip Slovensko odstúpil
DNF NAGY Simon Slovensko odstúpil
DNF VLCAK Jakub Slovensko odstúpil
Zobraziť kompletné poradie
 
Náš eshop