Desať našich cyklistov mimo Pro tímov zažilo sezónnu premiéru

6.3.2013, 17:13 | Slovensko a Slováci | Lukáš Timko
Cyklisti Dukly Trenčín - Trek a CK EPIC Dohňany zažili súťažnú premiéru v sezóne 2013. V stredu 6. marca nastúpili desiati Slováci na jednodňové preteky Trofej Umag (kat. 1.2) v Chorvátsku.
 
Zostavu Dukly zaobstarali Roman Broniš, Róbert Gavenda, Matej Jurčo, Michael Kolář, Maroš Kováč a Martin Mahďar. Vo farbách slovenskej reprezentácie štartovala štvorica mladých pretekárov z Dohnian Ján Chalupčík (1993), Marián Hruška (1994), Juraj Kováčik (1994) a Matej Krajíček (1994). Malík s Lajchom pred pretekmi ochoreli, preto neštartovali.
 
Pretekalo sa vo veľmi nepríjemných podmienkach v hustom daždi. Organizátori mali problémy a skrátili preteky zo 160 na 80 kilometrov. Zvíťazil Slovinec Aljaž Hočevar z Adria Mobil. Pelotón sa v závere potrhal a z našich cyklistov prišiel do cieľa ako prvý Ján Chalupčík na 27. mieste a hneď za ním Michael Kolář. Obaja bez straty. Výsledková listina evidovala iba tridsať pretekárov. Podľa našich informácií do cieľa prišli aj ďalší Slováci, a to všetci okrem Hrušku a Krajíčka. V hustom lejaku bez vysielačiek bolo náročné rozoznať, koľko kilometrov ostáva do cieľa v organizačnom chaose. Nevädno koľkí cyklisti došli do cieľa, prípadne ktorí dostali limit. Niektorí cyklisti Dukly so svojimi skupinami dokonca prišli do cieľa z druhej/opačnej strany než mali.
 
UCI napokon preteky anulovala!
 
Ďalšia jednorazovka v Chorvátsku Trofej Poreč je na programe v nedeľu. Opäť na nej bude štartovať Dukla aj reprezentácia. Tú posilnia niektorí dvadsaťtrojkári z Interu Bratislava, ktorí do dejiska pricestujú s Josefom Dvořákom. Na štartovej listine ich doplnia pretekári CK EPIC. Dukla by mala štartovať v zložení Baška, Daško, Malovec, Vyšňa, zrejme tiež Tybor a ešte jeden vybraný cyklista z tých, ktorí pretekali dnes. Na etapák Istarsko proljece (14 - 17. marca) nastúpia z Dukly najlepší, ostatní pôjdu domov.
 
 
ANULOVANÉ VÝSLEDKY TROFEJ UMAG (1.2)
1. vlajka HOČEVAR Aljaž ADRIA MOBIL 2h 04' 30''
2. vlajka LANDA Oscar TEAM OSTER HUS - RIDLEY + 00' 00''
3. vlajka AUER Gernot TEAM WSA + 00' 00''
27. vlajka CHALUPČÍK Ján DUKLA TRENČÍN - TREK + 00' 00''
28. vlajka KOLÁŘ Michael SLOVENSKÁ REPREZENTÁCIA + 00' 00''
vlajka ostatní Slováci
DNF vlajka HRUŠKA Marián SLOVENSKÁ REPREZENTÁCIA odstúpenie
DNF vlajka KRAJÍČEK Matej SLOVENSKÁ REPREZENTÁCIA odstúpenie
 
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop