Patrik Tybor siedmy na GP Senčur

7.4.2013, 18:45 | Slovensko a Slováci | Lukáš Timko
Zbieranie UCI bodov Duklu Trenčín - Trek neopustilo ani v nedeľu 7. apríla. Zatiaľ čo jedna časť tímu finišovala mimoriadne úspešný etapák v Maroku, druhá a mladšia časť tímu cestovala do Slovinska na dobre obsadenú novú klasiku GP Senčur (1.2). Doplnili ich Matúš Mačák a Imrich Krestianko z Interu Bratislava, teda chlapci mali na sebe reprezentačné dresy.
 
164 kilometrov naprieč Slovinskom ovládli domáci jazdci z Adria Mobil. Tento tím je v sezóne 2013 ako odtrhnutý z reťaze a jasne vedie rebríček kontinentálnych tímov. Zvíťazil už 34-ročný veterán Radoslav Rogina. Pôvodom chorvátsky cyklista mal do dnešného dňa na konte dve profesionálne víťazstvá. Teraz teda pridal tretie. Do cieľa prišiel spolu s Matejom Marinom z rakúskeho Gourmetfeinu, ktorého zdolal v špurte.
 
tybor-patrik-repreVýborné siedme miesto a stratu 1:33 si pripísal Patrik Tybor. 25-ročný pretekár Dukly Trenčín nadviazal na jedenáste miesto z Košice - Miškolc a tretie z 1. kola Tchibo cupu. Cesta ôsmych (až toľko tu mohlo štartovať v jednom tíme) našich pretekárov do Slovinska teda rezultovala v šesť UCI bodov a výborných pretekárskych skúseností pre troch nováčikov v kategórii U23. Práve jeden z nich, Erik Baška, obsadil solídne šestnáste miesto, špurtoval druhý v pelotóne.
 
Taragel, Malovec, Daško, Mačák a Vyšňa do cieľa prišli, Krestianko odstúpil.
 
 
Patrik Tybor, Dukla Trenčín - Trek: "Išlo sa mi dobre. Bola to veľmi rovinatá a technická trať. Snáď by bol z toho aj lepší výsledok, ale to by som potreboval nejaký menší kopec. V úvodnom úniku, kde bola hlavne Adria Mobil, sme neboli. Keď už bolo jasné, že ich pelotón nedostihne, nastúpili sme spolu s Maťom Vyšňom, ktorý mi pomohol dohnať Čecha s Talianom. Tých som na konci ošpurtoval."
 
 
 
 
VÝSLEDKY GP SENČUR (1.2), 7. APRÍL, SLOVINSKO
1. vlajka ROGINA Radoslav ADRIA MOBIL 5h 00' 00''
2. vlajka MARIN Matej TEAM GOURMETFEIN - SIMPLON + 00' 00''
3. vlajka BROERS Remco TEAM VORALBERG + 00' 06''
7. vlajka TYBOR Patrik DUKLA TRENČÍN - TREK + 01' 33''
16. vlajka BAŠKA Erik DUKLA TRENČÍN - TREK + 03' 35''
vlajka TARAGEL, MALOVEC, DAŠKO + 03' 35''
vlajka MAČÁK, VYŠŇA INTER a DUKLA + 03' 48''
DNF vlajka KRESTIANKO Imrich INTER BRATISLAVA odstúpenie
 
 

 
 
V akcii boli aj slovenskí juniori, ktorí absolvovali prestížnu jednorazovku prvého kola svetového pohára. Paríž - Roubaix juniorov vyhral 17-ročný Dán Mads Pedersen. Momentálne suverén juniorskej kategórie vlani vyhral dve podujatia svetového pohára a ešte jeden krátky etapák. Zo Slovákov, rovnako ako vlani, prišiel do cieľa iba jediný. Bol to Tomáš Harag. Juraj Bellan, Denis Baška, Martin Dubeň, Milan Holomek ani Šimon Vozár cieľ nevideli. David Zverko neštartoval kvôli zraneniu.
 
"Dnes to bolo Waterloo. Piati defekty, niektorí po dva. Na dlažobných kockách sa to veľmi ťažko dobieha. Defekt obišiel iba Haraga, ktorý bol však v dvoch pádoch. Zaslúži si pochvalu za svoju bojovnosť a dokončenie pretekov," zhodnotil výjazd reprezentačný tréner juniorov Milan Novosad.
 
Na budúci víkend čaká juniorov, ale aj ostatné kategórie, prvé kolo Slovenského pohára. V Suchej nad Parnou organizátori pripravujú časovku aj preteky s hromadným štartom. Organizuje ich CK Olympik Trnava. O dva týždne cestujú juniori do Chorvátska na druhé kolo SP Tour of Istria (3 etapy).
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop