CK Banská Bystrica aj túto sezónu predstavil svoj tím novinárom

30.5.2013, 16:30 | Slovensko a Slováci | Lukáš Timko
Aj tento rok sa ľudia z CK Banská Bystrica rozhodli predstaviť svoj tím novinárom a prostredníctvom nich verejnosti. Pripomenuli svoje predchádzajúce pôsobenie a načrtli vízie do budúcnosti.
 
V stredu 29. mája 2013 sa v priestoroch spoločnosti Merida Slovakia v Banskej Bystrici konala tlačová konferencia Cyklistického klubu Banská Bystrica. Ako čestný hosť sa na nej zúčastnil aj primátor Banskej Bystrice Peter Gogola.
 
Obdobie prvých 15-tich mesiacov spolupráce s CK BB najprv zhodnotil zástupca Meridy v Česku a na Slovensku Jaroslav Štefánik, na ktorého bicykloch Banskobystričania pretekajú: "Pred rokom, keď sme začali spoluprácu, sme mali nejaké očakávania a musím povedať, že sa naplnili vo vrchovatej miere. Mám odôvodnený pocit, že vstúpením Meridy do podpory CK BB sa zdvihla úroveň cyklistiky v tomto regióne a zlepšila sa aj atmosféra v klube. Viacerí sa čudovali, prečo po Dukle Trenčín chceme podporovať amatérsky klub. Nie je ale vždy dôležité podporovať najlepších a takto prezentovať svoju značku. Tu cítime väčší entuziazmus, vzťah k športu. V tomto tíme sú viacerí ľudia, ktorí venujú všetko vo svojom živote pre svoju lásku, cyklistiku. S tým sa plne stotožňujeme. V spolupráci plánujeme pokračovať s vierou, že sa bude klub naďalej posúvať k profesionalite."
 
frano-martin-tlacovkaManažér CK Banská Bystrica Martin Fraňo charakterizoval doterajšie výsledky tímu v sezóne v rámci cesty na základe pekných výsledkov Mareka Čaneckého v Maroku (3. miesto v etape) a vo Švédsku (9. miesto). Predsezónna posila už medzi časom odišla do rakúskeho tímu RSC Amplatz, no keďže žije v Banskej Bystrici, bude môcť absolvovať Okolo Slovenska, kde nastúpi CK BB ako regionálny tím.
 
Úspechy z minulej a súčasnej sezóny spolu s predstavením tímu a aj ďalšími cieľmi pre túto sezónu si môžete komplexne vypočuť prostredníctvom slov Martina Fraňa v tejto audio nahrávke:
 
{saudioplayer}ck-bb-tlacovka-2013.mp3{/saudioplayer}
Zopakujeme mená pretekárov CK BB v kategórii Elite, ktoré odzneli v audio nahrávke (abecedne): Lukáš Bátora, Miroslav Debnár, Martin Fraňo, Lívia Hanesová, Martin Haring, Jozef Palčák, Rudolf Rusina, Jakub Vančo, Ivan Viglaský, Zuzana Vojtášová a Roman Zrelica.
 
Manažér tímu tiež poukázal na veľmi dobré vzťahy a priateľstvá s organizátormi zahraničných, najmä ázijských a afrických pretekov, kde Banskobystričania často cestujú a rozvíjajú nielen športové, ale aj diplomatické a iné vzťahy. Zviditeľňujú Slovensko. Webová stránka tímu www.ckbb.sk je na profesionálnej úrovni a celá je dostupná aj v anglickom jazyku. Samotná stránka má mimoriadne vysoké percento zahraničných návštev. Fraňo zároveň kritizoval slovenské médiá a poukázal na skutočnosť, že o CK Banská Bystrica vlani vyšlo viac článkov, príspevkov či rozhovorov v zahraničných ako tunajších médiách.
 
 
CK Banská Bystrica organizuje cyklomaratón Tour de Volcano. V nedeľu 30. júna 2013 sa uskutoční druhý ročník podujatia, ktoré vlani zožalo veľký úspech. Pretekov na 135 kilometrov okolo sopky Poľana sa môžu zúčastniť profesionáli i amatéri, s licenciou aj bez nej. Špecifikum trasy je výborná kvalita asfaltu, občerstvovacie zóny, horské aj rýchlostné prémie, pekné prírodné prostredie. "Tento rok zavádzame zaujímavú novinku. Ku klasickým ôsmim kategóriám sme pridali kategóriu Eroica. Zúčastniť sa v nej môžu iba cyklisti, ktorí budú štartovať s bicyklom špecifikácie do roku 1990 bez karbónových doplnkov. Takýto bicykel prejde vstupnou kontrolou. Je to mimoriadne populárna kategória v západnej Európe. V našich zemepisných šírkach však súčasťou cyklomaratónov nebýva. Chceme aj takto preteky zatraktívniť a skúsiť niečo nové," charakterizoval hlavnú novinku Tour de Volcano Ján Malachovský, riaditeľ pretekov. Organizátori veria, že každý rok bude počet štartujúcich stúpať a v dohľadnej dobe sa preteky stanú najmasovejším podujatím svojho druhu na Slovensku aj okolitých krajinách. Všetko o Tour de Volcano nájdete na ich webovej stránke www.tourdevolcano.sk.
 
 
Fotografia 1 z 9
Fotografia 1 z 9
Fotografia 1 z 9
Fotografia 1 z 9
Fotografia 1 z 9
Fotografia 1 z 9
Fotografia 1 z 9
Fotografia 1 z 9
Fotografia 1 z 9
 
 
ck-bb-velka
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop