V oboch Banjich Lukach bol z našich najrýchlejší Maroš Kováč

12.4.2014, 16:00 | Slovensko a Slováci | Lukáš Timko
Banja Luka - Belehrad je dvojica jednorazoviek, kde sa každý rok objavujú aj Slováci a pamätať si to vždy budeme ako výťah Michaela Kolářa do World Tour. Práve na Banja Luka - Belehrad I vlani Žilinčan predviedol svoj najvydarenejší špurt a zaznamenal druhé víťazstvo v priebehu jedného mesiaca po Košice - Miškolc.
 
Tento rok už také veľké ambície trinásť štartujúcich Slovákov nemalo. Cyklisti Dukly Trenčín Trek sem prišli v zložení Maroš Kováš, Matej Jurčo, Patrik Tybor, Roman Broniš a Martin Mahďar. Martin Riška do Srbska odcestoval s partiou Martin Dubeň, Robert Málik, Milan Holomek, Juraj Kováčik, Matej Krajíček a Marián Hruška vo farbách epic janom greenway. Amplatz-BMC tu malo aj Mareka Čaneckého.
 
 
BANJA LUKA - BELEHRAD II
 
Druhý deň v Srbsku a Bosne a Hercegovine mal rovnaký scenár ako v sobotu. Šlo sa obrovským tempom 47 km/h. Ak niekto zaostal, nemal šancu sa vrátiť späť. Úniky neboli dobrým nápadom, a po 140 kilometroch všetko vyvrcholilo záverečným špurtom. Zvíťazil srbský šprintérsky špecialista Ivan Stevič z Tusnadu. Po prvom víťazstve kariéry siahal Grég Georgios Bouglas z SP Tableware. Tretí bol Nemec Stefan Schafer (LKT Brandenburg).
 
Z našich bol opäť najrýchlejší v dojazde Maroš Kováč, tentoraz na dvanástom mieste. Na 25. priečke skončil Marek Čanecký rozbiehajúci špurt kolegovi Janovi Tratinkovi, ktorý skončil piaty. Všetci Slováci prišli do cieľa bez straty, alebo s mankom nepatrným.
 
 
VÝSLEDKY BANJA LUKA - BELEHRAD II
1. vlajka STEVIČ Ivan TUSNAD CYCLING TEAM 2h 56' 17''
2. vlajka BOUGLAS Georgias SP TABLEWARE + 00' 00''
3. vlajka SCHAFER Stefan LKT BRANDENBURG + 00' 00''
12. vlajka KOVÁČ Maroš DUKLA TRENČÍN - TREK + 00' 00''
vlajka všetci ostatní Slováci + 00' 00''
 
 

 
 
BANJA LUKA - BELEHRAD I
 
Preteky mali klasický rovinatý charakter. Úniky boli bez šancí, väčšina družstiev chcela špurtovať. Po 182 kilometroch so šialenou priemernou rýchlosťou 46,3 km/h preťal prvý pomyselnú pásku 19-ročný Slovinec Martin Otoničar z tímu Radenska. Špurt tesne prehral Fabian Schnaidt (Voralberg) a skvelý šprintér Mattia Gavazzi z Christina Watches obsadil "len" tretie miesto.
 
Viacero Slovákov prišlo do cieľa v pelotóne bez straty. Najvyššie klasifikovali Maroša Kováča na 13. mieste. Dvojica z ejg Martin Dubeň - Robert Málik obsadila 31. resp. 32. miesto. Umiestnenia ďalších chlapcov zatiaľ nepoznáme. Všetci sú v poriadku a nastúpia aj v nedeľu na druhej jednorazovke.
 
 
VÝSLEDKY BANJA LUKA - BELEHRAD I
1. vlajka OTONIČAR Martin RADENSKA 3h 55' 50''
2. vlajka SCHNAIDT Fabian TEAM VORALBERG + 00' 00''
3. vlajka GAVAZZI Mattia CHRISTINA WATCHES - KUMA + 00' 00''
13. vlajka KOVÁČ Maroš DUKLA TRENČÍN - TREK + 00' 00''
vlajka všetci ostatní Slováci + 00' 00''
 
 
Šestica Erik Baška, Filip Taragel, Ľuboš Malovec, Ján Chalupčík a Juraj Lajcha absolvovala v sobotu Okolo Flámska U23. Supernáročných 170 km s pätnástimi stúpaniami v rátane Taaienbergu či Eikenbergu zvládli v limite iba pretekári Dukly, ktorí prišili do cieľa so statou 8:37 na víťazného Holanďana Dylana Groenewegena.
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop