SP: MSR v časovke do vrchu ovládol Jánošik, medzi ženami dominovala Findrová

31.8.2019, 06:00 | Slovensko a Slováci | Jakub Hlubek
75. výročie Slovenského národného povstania prinieslo okrem štátneho sviatku aj majstrovské súboje v časovke do vrchu, ktoré zorganizoval cyklistický klub zo Žiaru nad Hronom na známom lyžiarskom stredisku Skalka. Mladší pretekári museli prejsť niečo cez štyri kilometre, tí starší zas museli predviesť svoje cyklistické umenie na 5600 metroch. Všetkým cyklistom spríjemňovalo deň aj priaznivé počasie, vo výsledkových listinách nebola núdza ani o prekvapenia.
 
 
Muži Elite + U23
 
Štartová listina najprestížnejšej kategórie obsahovala 38 mien, nechýbali na nej ani niektorí mladší zástupcovia slovenského kontinentálneho celku Dukla Banská Bystrica, ktorí nešli na sústredenie do Turecka, či sedemčlenná zostava športového gymnázia v Trenčíne. Prvým mužom na štarte bol víťaz štyroch etáp na Okolo Slovenska Maroš Kováč, ktorý súťažil po dvoch rokoch, ako posledný sa na časovku vybral strieborný medailista z MSR Dávid Kaško.
 
Medzi úvodnými pretekármi na štarte podal sympatický výkon Jakub Meszáros (CK Spartak Tlmače), ktorému sa podarilo preťať pásku za osemnásť minút a dvadsaťjeden sekúnd. Jeho výkon však pokoril Miroslav Lacuš. Zástupca Firefly ako prvý pokoril hranicu osemnástich minút a na Skalku vyliezol v čase 17:33. Tento 23-ročný pretekár sa v tejto sezóne predstavil aj na jedných pretekoch V4 tu na Slovensku.
 
Za chvíľu sa však na vedúcu priečku vrátil opäť reprezentant Tlmač. Tentoraz to bol Robert Nagy, ktorý vylepšil Lacušov čas o šestnásť sekúnd, ale tí najväčší favoriti sa na štart ešte len chystali. Ešte predtým však podal výborný výkon Kristián Jánošík (PROefekt). Ten nadelil Nagymu takmer minútu a zastavil časomieru na hodnote 16:21, pričom tento pretekár sa medzi mužmi pohybuje len druhý rok. Na MSR v časovke uzatváral najlepšiu desiatku.
 
Slušný výkon podal aj jeho kolega, ktorý štartoval dve minúty po ňom Adam Szász. Aj jemu sa podarilo pokoriť sedemnásť minút a zaradil sa na priebežné druhé miesto. Odtiaľ ho však okamžite „vyhodil“ Adam Foltán. Odchovanec žiarskej cyklistiky a majster Slovenska v časovke z minuloročnej sezóny stratil na Jánošíka len tridsať sekúnd. Na časovke na nestratil ani jeho bývalý kolega Martin Vlčák. Jazdec Dukly stratil na Foltána len dve sekundy a priebežne sa držal na pódiu.
 
Na štarte sme mali posledných troch pretekárov. Ako prvý z nich štartoval Juraj Lajcha (TJ Slávia ŠG Trenčín). Tomu však časovka príliš nevyšla, nezmestil sa ani do najlepšej desiatky a navyše ho na trase dokázal obehnúť Jakub Varhaňovský (Dukla), ktorý podal solídny výkon, zaradil sa na priebežné piate miesto. Dávid Kaško (Firefly) išiel veľmi dobre, ale víťazom časovky sa nestal. Na jazdca PROefektu stratil šesť sekúnd.
 
Kristián Jánošík, ktorý sa okrem cesty venuje aj horskej cyklistike, sa tak stal majstrom Slovenska v časovke do vrchu. Dávid Kaško si po MSR pridal do svojej zbierky ďalšie striebro, na pódium sa dostal aj Adam Foltán, pravidelná súčasť reprezentácie do dvadsaťtri rokov. Tesne za pódiom zostal Martin Vlčák a PROefekt mal v najlepšej pätici dvojnásobné zastúpenie zásluhou Adama Szásza.
 
 
Ženy a juniorky
 
Tieto dve kategórie organizátori kvôli súbojom o dres so slovenskou trikolórou rozdelili, o majstrovský titul chcelo zabojovať päť junioriek a rovnaký počet žien. Na štarte chýbala Radka Paulechová (CyS – Akadémia Petra Sagana), ktorá v týchto dňoch bojovala na Majstrovstvách sveta horskej cyklistiky v krajine javorového listu. Prvou juniorkou na štarte bola Hana Mudrláková (CK Spartak Tlmače), poslednou ženou na štarte bola Monika Kadlecová.
 
Medzi juniorkami to vyzeralo spočiatku tak, že každá cyklistka, ktorá úspešne pretne cieľovú pásku, sa stane priebežne vedúcou pretekárkou. Lenže Vladimíra Zelinová (MŠK Žiar nad Hronom) podala veľmi dobrý výkon, necelých šesť kilometrov zvládla za dvadsaťštyri minút, osemnásť sekúnd a za ňou štartujúca oddielová kolegyňa Simona Záhorcová stratila štrnásť sekúnd. Stupne víťazov doplnila bývala členka PROefektu Hana Horváthová (CK Epic Dohňany). Vladimíra Zelinová tak mohla byť oblečená do majstrovského dresu.
 
Prvou ženou na štarte bola ďalšia zástupkyňa Dohnian Júlia Hrtánková. Bývalá pretekárka Finančného centra, ktorá pred dvoma rokmi brala na MSR v Žiari nad Hronom dve bronzové medaile, ukázala, že jej to ide aj v kopcoch, pásku preťala v čase 21:30 a napokon sa našla len jedna pretekárka, ktorá ju dokázala prekonať. Majsterkou Slovenska v časovke do vrchu medzi ženami sa stala Mariana Findrová.
 
Pretekárka CK Banská Bystrica potvrdila skvelú formu, veď pred pár dňami na pretekoch v Tlmačoch zvíťazila s takmer dvojminútovým náskokom. Júlia Hrtánková brala druhé miesto, na pódium sa dostala aj kolegyňa víťazky Lívia Hanesová, ktorej manko na Findrovú tesne prekročilo jednu minútu.
 
 
Juniori
 
Medzi juniormi sa na štart postavilo 33 pretekárov, nechýbal ani čerstvý víťaz z Tlmáč Simon Nagy (TJ Slávia ŠG Trenčín) či jeho kolega, majster Slovenska v pretekoch s hromadným štartom Pavol Kramarčík. Ako prvý sa na Skalku vydal Lukáš Sahúľ (Cycling Academy), štartovú listinu uzatváral práve Pavol Kramarčík.
 
Spomedzi pretekárov, ktorí štartovali ako prví, zaznamenal solídny čas Matúš Lávečka (CK Karpaty Smolenice). Tomu sa podarilo preťať cieľovú čiaru za osemnásť minút a deväť sekúnd. Na priebežne vedúcej pozícií ho mohol vymeniť Ladislav Frolek (TJ Slávia ŠG Trenčín), napokon mu na to chýbalo necelých päť sekúnd. Podarilo sa to však jeho kolegovi Marekovi Bugárovi. Ten ako prvý pokoril osemnásť minút a s časom 17:04 mohol spokojne čakať na výkony konkurentov.
 
Slušný výkon podal aj Tobias Vančo (ŠKC Dubnica nad Váhom). Najlepší prvoročák tejto sezóny stratil na Bugára takmer minútu, napriek tomu mu jeho čas stačil na priebežné druhé miesto. Tam sa však dlho nezdržal, pretože hneď za ním prišiel do cieľa Matúš Baniar (MŠK Žiar nad Hronom), ktorý pokoril sedemnásť minút a stanovil nový najrýchlejší čas šestnásť minút a dvadsaťosem sekúnd.
 
Na štarte zostávalo posledných päť pretekárov. Slušne si počínal Timotej Piliarkin (ŠK Železiarne Podbrezová), ktorý sa okrem cesty venuje aj dráhovej cyklistike a na Skalku vyšiel za rovných osemnásť minút, čím sa zaradil na priebežné pódium, ale iba nakrátko. O dvadsaťsedem sekúnd ho pokoril Adrián Patay (TJ Slávia ŠG Trenčín), ten sa teda posunul na pódium.
 
Marek Gajdula (CyS – Akadémia Petra Sagana) podal veľmi dobrý výkon a aj jemu sa podarilo pokoriť hranicu sedemnástich minút. Zaradil sa na druhé miesto, dvadsaťsedem sekúnd mu chýbalo na Baniara. Pavlovi Kramarčíkovi časovka príliš nevyšla, nezmestil sa ani do najlepšej desiatky. Naopak, dôvod na radosť má Matúš Baniar, ktorý sa stal majstrom Slovenska v časovke do vrchu a svojmu klubu priniesol druhý majstrovský dres.
 
Marekovi Gajdulovi MSR v Trnave príliš nevyšli, na Skalke však nesklamal a dokázal, že patrí medzi najlepších juniorov na Slovensku. Na pódium sa dostal aj zástupca Trenčína Marek Bugár, za ním skončil jeho kolega a najlepší prvoročák Adrián Patay a elitnú päticu uzavrel Timotej Piliarkin.
 
 
Kadeti
 
Na štartovej listine bolo napísaných 33 mien, napokon sa však rozhodla neštartovať dvojica Matej Cibula (PROefekt Košice) a Jeremy Sýkora (PROefekt). Na štart sa nepostavila ani silná dvojica reprezentujúca Saganovú akadémiu Martin Svrček Jakub Slivka. Prvý kadet sa na 5600 metrov dlhú časovku vybral sedem minút pred pol štvrtou.
 
Spomedzi prvých pretekárov na štarte podal najlepší výkon Justín Botur (KPHC Turčianske Teplice), tomu sa podarilo prísť do cieľa za dvadsať minút a tridsať sekúnd. Dlho sa však na vedúcej pozícii nezdržal, pretože časovka do vrchu lepšie vyšla Gabrielovi Sobotovi. Jazdec tímu CK Karpaty Smolenice ako prvý kadet pokoril dvadsať minút a zastavil časomieru na hodnote 19:47.
 
O pár minút neskôr mala kategória kadetov opäť nového lídra. Stal sa ním Marek Čontofalský (PROefekt Košice), ten vyliezol do cieľa ako prvý za menej ako devätnásť minút a s časom 18:33 mohol spokojne sledovať výkony svojich konkurentov. Na prvom mieste sa však dlho neohrial, pretože hneď za ním zdolal necelých šesť kilometrov dlhú časovku aj Samuel Tuka (TJ Slávia ŠG Trenčín), ktorý stlačil vedúci čas pod osemnásť minút a stal sa priebežným lídrom kadetov.
 
Na štarte sme mali poslednú päticu. Hneď prvý z nich, Samuel Kováč (CKM Poprad), predviedol výborný výkon a na časovku potreboval len sedemnásť a štvrť minúty. Ešte lepšie si ale počínal hneď za ním štartujúci Tomáš Sivok. Cyklista bratislavského Kaktusu preťal pásku v čase 17:03 a dostal sa na vedúcu priečku. Slušne si počínal aj víťaz Slovenského pohára v Tlmačoch Peter Andraško (CKM Poprad), vo výsledkovej listine sa zaradil hneď za Kováča a zahanbiť sa nedal ani Lukáš Ungvarský (MŠK Žiar nad Hronom), ten sa predral do najlepšej pätice.
 
Majstrovský dres si tak domov odnáša Tomáš Sivok, jediný prvoročák, ktorý sa dostal do prvej desiatky. Spokojní môžu byť aj v Poprade, na pódium sa v ich farbách postavili Peter Andraško Samuel Kováč. Menej ako minútu na víťaza stratil aj Samuel Tuka a elitnú päticu uzavrel Lukáš Ungvarský.
 
 
Kadetky
 
O majstrovský dres malo záujem jedenásť pretekárok tejto kategórie, asi najväčšou favoritkou bola doterajšia vedúca cyklistka Slovenského pohára Tereza Kurnická (CyS – Akadémia Petra Sagana), ktorej tu chýbala kolegyňa Miriam Čišecká. Iba Saganová akadémia mala medzi kadetkami viac ako jednu pretekárku. Ako prvá sa na 4100 metrov dlhú časovku postavila Nina Urbanová (bikepoint.sk eleven team), štartovú listinu uzatvárala Tereza Kurnická.
 
Spomedzi prvej polovice dievčat podala najlepší výkon Laura Lukáčová (TJ Slávia ŠG Trenčín), ktorá prišla do cieľa za sedemnásť minút a 54 sekúnd. Dlho sa však na vedúcej pozícií neohriala, pretože za ňou štartujúca Lenka Rovderová (Cyklo Spiš) vylepšila jej čas o šesť sekúnd. Andrea Filová nedokázala stlačiť výsledný čas pod sedemnásť minút, napriek tomu mohla byť zástupkyňa CK AB Sereď spokojná, pretože sa predbežne posunula na prvé miesto.
 
Kvalitné výkony pretekárok pokračovali, ako prvá dokázala pokoriť hranicu sedemnástich minút Adéla Hodásová (CyS – Akadémia Petra Sagana), štyri kilometre jej trvalo prejsť šestnásť minút a 55 sekúnd. Lenže perfektný výkon podala aj Jana Macsaiová (CK Spartak Tlmače) a podarilo sa jej vylepšiť Hodásovej čas o devätnásť sekúnd. V tom čase boli na trati posledné dve pretekárky.
 
Kláre Tarabovej (CK Epic Dohňany) majstrovstvá Slovenska príliš nevyšli, zaradila sa až do druhej polovice výsledkovej listiny. Tereza Kurnická si počínala o niečo lepšie, jej výsledný čas jej napokon stačil na štvrté miesto, ale na víťazku stratila takmer minútu. Tou sa stala Jana Macsaiová. Pretekárke Tlmač to tesne nevyšlo pred pár dňami, no na časovke do vrchu už nenašla premožiteľku.
 
CyS – Akadémia Petra Sagana sa dostala na pódium zásluhou Adély Hodásovej, tretie miesto uchmatla Andrea Filová, ktorá si pripísala ďalší bronz po Tlmačoch. Za pódiom skončila Tereza Kurnická a do elitnej pätice sa prepracovala aj Lenka Rovderová, ktorá sa okrem ceste venuje aj dráhovej cyklistike.
 
 
Starší žiaci
 
Najpočetnejšia kategória pretekárov mala pred sebou 4100 metrov do kopca, rovných štyridsať pretekárov si prišlo zmerať sily a pobiť sa o dres majstra krajiny. Medzi favoritmi chýbal na štarte Matthias Schwarzbacher (ŠK Železiarne Podbrezová), ten bojoval na MS v horskej cyklistike v Kanade. Prvým pretekárom na štarte bol Marek Mojito (Bike Centrum – Dubnica nad Váhom), štartovú listinu uzatváral Samuel Novák (Kaktus Bike Team Bratislava).
 
Práve Marek Mojito podal spomedzi prvých štartujúcich najlepší výkon, cieľovú pásku preťal v čase 17:07, tí najväčší favoriti sa zatiaľ iba rozjazďovali. Prvým pretekárom, ktorý stlačil výsledný čas pod sedemnásť minút, bol Samuel Michalík (MCK Nitra). Ten prišiel do cieľa za šestnásť minút a 54 sekúnd. Jeho čas sa podarilo vylepšiť Matúšovi Beňovičovi (ŠK Topoľčianky) o tridsať sekúnd.
 
Ani Beňovič sa dlho na vedúcej pozícií neohrial. Svojím výkonom sa o to postaral Tomáš Hodulík (CK Karpaty Smolenice), ktorému sa ako prvému podarilo pokoriť hranicu šestnástich minút. Nové najrýchlejšie časy pribúdali, tentoraz sa o to pričinil Dávid Synák (CyS – Akadémia Petra Sagana). Ten prešiel trasy majstrovskej časovky za štrnásť minút a dvadsaťdva sekúnd.
 
Prvým pretekárom, ktorý dokázal pokoriť štrnásť minút bol vo forme jazdiaci Félix Štanceľ (MŠK Žiar nad Hronom). Na 4100 metrov dlhú časovku potreboval len trinásť minút a 58 sekúnd. Na štarte stálo posledných päť pretekárov. Jurajovi Vrbíkovi (Kaktus Bike Team Bratislava) časovka príliš nevyšla, nezmestil sa ani do najlepšej desiatky. Lepšie si viedol Richard Riška (CK Epic Dohňany), podarilo sa mu vylepšiť čas Štanceľa o šesť sekúnd a šiel do priebežného vedenia.
 
Odtiaľ ho však „vyhodil“ po ňom štartujúci Simon Gottstein (Kaktus Bike Team Bratislava), ten prekonal Rišku o ďalších šesť sekúnd. Adam Haľák (ŠK Železiarne Podbrezová) podal solídny výkon a zaradil sa do prvej desiatky. Posledný štartujúci Samuel Novák (Kaktus Bike Team Bratislava) do bodky potvrdil papierové predpoklady a s časom 13:04 sa stal majstrom Slovenska v časovke do vrchu.
 
Bratislavský celok berie aj druhé miesto zásluhou Simona Gottsteina, na pódium sa postavil aj Richard Riška. Stupne víťazov ušli Félixovi Štanceľovi a dominanciu Kaktusu podčiarkol piatym miestom Dominik Dunár.
 
 
Žiačky
 
Najmladšia dievčenská kategória mala pred sebou 4100 metrov, na štart sa postavilo slušných osemnásť pretekárok. Početné zastúpenie tu malo zoskupenie CK Epic Dohňany, na dobrý výsledok si trúfala hneď pätica cyklistiek pod vedením Martina Rišku. Rovnaký počet žiačok reprezentoval aj akadémiu Petra Sagana. Úplne prvou pretekárkou na štarte bola Sofia Matiesková (Velosvet Cycling Team Prievidza), ako posledná vybehla na trať Terézia Ciriaková (CyS – Akadémia Petra Sagana).
 
Medzi pretekárkami, ktoré štartovali na začiatku podala solídny výkon Barbora Pavlisová (CK Epic Dohňany), tej sa podarilo prejsť majstrovskú trať za dvadsať minút a 53 sekúnd. Lenže potom vybehla na trať Tamara Sochanová (PROefekt Košice) a Pavlisovej čas vylepšila o viac ako tri minúty, čo bol poriadny útok na popredné priečky. Zle nešla ani za ňou štartujúca Stanislava Sikelová. Zástupkyňa Saganovej akadémie zaznamenala len o dvadsaťdva sekúnd horší čas, v tom čase sa na trati pohybovali už len staršie žiačky.
 
Výborné výkony mladých cyklistiek pokračovali, nový najrýchlejší čas stanovila Anna Ržoncová (CK Epic Dohňany), ako prvej sa jej podarilo prejsť časovkou za menej ako sedemnásť minút, jej výsledný čas bol 16:03. Na ceste do cieľa boli posledné tri pretekárky. Obhajkyňa titulu Klaudia Varšová (Cyklo Spiš) išla vynikajúco, Ržoncovej dala takmer minútu a v tom čase mala istotu, že sa po pretekoch postaví na pódium.
 
Simone Bodoríkovej (CK Epic Dohňany) časovka príliš nevyšla, zaradila sa do polovice výsledkovej listine. Terézia Ciriaková (CyS – Akadémia Petra Sagana) podala podstatne lepší výkon, napokon sa zaradila na tretie miesto s takmer dvojminútovou stratou na Klaudiu Varšovú, ktorá sa tak stala staronovou majsterkou Slovenska v časovke do vrchu. Druhé miesto obsadila Anna Ržoncová, na pódium sa dostala aj Terézia Ciriaková. Štvrté miesto obsadila Tamara Sochanová, elitnú päticu uzavrela najrýchlejšia mladšia žiačka Stanislava Sikelová.
 
 
Mladší žiaci
 
Štartová listina najmladšej kategórie obsahovala 38 mien, prvým pretekárom na štarte bol Jakub Pančík (ŠK Železiarne Podbrezová), menoslov pretekárov uzatváral Martin Haluška (CK Epic Dohňany). Okrem mladších žiakov sa v tejto skupine objavili aj jedenásti cyklisti, ktorí vekovo patria do kategórie mini.
 
Práve Jakub Pančík podal spomedzi úvodných pretekárov na štarte najlepší výkon, do cieľa prišiel za devätnásť minút a 46 sekúnd. Jeho výkon o štyri sekundy vylepšil Adam Hudec (CKM Poprad). Potom však prišiel do cieľa Peter Szász (PROefekt Košice) a stal sa prvým pretekárom, ktorý stlačil výsledný čas pod osemnásť minút. 4100 metrov prešiel za sedemnásť minút a tridsaťdva sekúnd.
 
Onedlho ho však na vedúcej pozícií vymenil Lukáš Gardian (CyS – Akadémia Petra Sagana), tomu sa podarilo pokoriť Szásza aj sedemnásť minút, na Skalku vyliezol za šestnásť minút a 50 sekúnd. Výborné výkony mladých pretekárov pokračovali, Gardian na prvej priečke prenechal svoje miesto kolegovi Dávidovi Hulalovi, ktorý stlačil vedúci čas pod šestnásť minút a mohol spokojne sledovať výkony svojich konkurentov.
 
Zlý výkon nepodal ani Martin Surman (TJ Slávia ŠG Trenčín), zaradil sa pred Gardiana na druhé miesto, rozdiel medzi nimi bol len jedenásť sekúnd. Na trati súperilo už len posledných päť mladších žiakov. Ondrej Hrico (ŠK Železiarne Podbrezová) a Martin Kadúc (CyS – Akadémia Petra Sagana) si asi želali lepší výsledok, obidvaja sa usídlili v druhej desiatke. Zato Jakub Javor (TJ Slávia ŠG Trenčín) podal solídny výkon, na svojho kolegu Surmana získal štvrť minúty.
 
Za ním prišiel do cieľa Tadeáš Cesnek (CyS – Akadémia Petra Sagana), napokon sa zaradil na štvrté miesto. So svojím výkonom asi nebude spokojný doterajší líder Slovenského pohára Martin Haluška (CK Epic Dohňany), ktorý sa nezmestil ani do prvej desiatky. Majstrom Slovenska v časovke do vrchu sa tak stal Dávid Hulala. Za ním skončil Michal Šichta (Cyklistická Tour) s vyše štyridsaťsekundovým mankom, na pódium sa postavil Jakub Mikuš (TJ Slávia ŠG Trenčín). Aj štvrté miesto putuje do Saganovej akadémie zásluhou Tadeáša Cesneka a dvojnásobné zastúpenie v najlepšej pätici má aj športové gymnázium v Trenčíne zásluhou Jakuba Javora.
 
 
 
 
 
fotogaleria ikonkaFotogaléria z časovky do vrchu (© Ján Melicher)
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
Fotografia 1 z 386
 

 
 
1. 6.4. kriterium 2016 SP TRNAVA
M,Ž,J,K,D clanok ikonkapdf ikonka
2. 7.4. preteky 2016 SP SUCHÁ NAD PARNOU M,Ž,J,K,D clanok ikonkapdf ikonkapdf ikonka
3. 27.4. kriterium 2016 SP DUDINCE M,Ž,J,K,D clanok ikonkapdf ikonka
4. 28.4. preteky 2016 SP KRUPINA M,Ž,J,K,D clanok ikonkapdf ikonkapdf ikonka
5. 17-19.5. etapy 2016 SP BÁNOVCE NAD BEBRAVOU
J,K clanok ikonkazip ikonkapdf ikonka
6. 19.5. preteky 2016 SP ZLATNÍKY M clanok ikonkapdf ikonkapdf ikonka
7. 31-2.6. etapy 2016 SP TRNAVA M,J clanok ikonkazip ikonkapdf ikonka
6. 1.6. preteky 2016 SP TRNAVA Ž,K,D clanok ikonkapdf ikonkapdf ikonka
7. 15-16.6. etapy 2016 SP NITRA Ž,J,K,D clanok ikonkazip ikonkapdf ikonka
8. 21-23.6. etapy 2016 SP DUBNICA NAD VÁHOM
J,K clanok ikonkapdf ikonkapdf ikonka
- 27.6. casovka 2016 MSR TRNAVA M,Ž,J clanok ikonkapdf ikonka
- 29-30.6. preteky 2016 MSR TRNAVA M,J clanok ikonkapdf ikonkapdf ikonka
- 7.7. preteky 2016 MSR VIDNAVA Ž clanok ikonkazip ikonkapdf ikonka
- 13.7. casovka 2016 MSR ŽIAR NAD HRONOM
K,D clanok ikonkapdf ikonka
9. 13.7. casovka 2016 SP ŽIAR NAD HRONOM
Ž,J clanok ikonkapdf ikonka
- 14.7. preteky 2016 MSR ŽIAR NAD HRONOM K,D clanok ikonkapdf ikonka
11. 14.7. preteky 2016 SP ŽIAR NAD HRONOM Ž,J clanok ikonkapdf ikonkapdf ikonka
12. 17.8. casovka 2016 SP KLÁŠTOR POD ZNIEVOM
Ž,J,K,D  
10. 18.8. preteky 2016 SP KLÁŠTOR POD ZNIEVOM M,Ž,J,K,D  
11. 24.8. kriterium 2016 SP TLMAČE M,Ž,J,K,D clanok ikonkapdf ikonka
12. 25.8. preteky 2016 SP TLMAČE M,Ž,J,K,D clanok ikonkapdf ikonkapdf ikonka
- 29.8. casovka 2016 MSR SKALKA (DO VRCHU)
M,Ž,J,K,D clanok ikonkapdf ikonkapdf ikonka
14. 31.8. kriterium 2016 SP RAJECKÉ TEPLICE
M,Ž,J,K,D  
- 1.9. casovka timov 2016 MSR TEPLIČKA NAD VÁHOM
M,Ž,J,K,D  
15. 7.9. kriterium 2016 SP SPIŠSKÁ NOVÁ VES
M,Ž,J,K,D  
16. 8.9. casovka 2016 SP SNV (DO VRCHU)
M,Ž,J,K,D  
 
- poradie kôl je zostavené podľa kalendára SZC, aby sme mali jednotné číslovanie, v niektorých prípadoch to vyzerá nelogicky, ale je to preto, že sa v rámci jedných pretekov stretávajú rôzne kolá pri mužoch a mládeži...
 
- vysvetlivky: M - muži Elite aj U23, Ž - ženy, J - juniori/ky, K - kadeti/ky, D - starší/mladší žiaci
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop