Martin Velits musel odstúpiť už po prvej etape

6.3.2011, 19:49 | Sprav. z pretekov - staršie | Lukáš Timko

V nedeľu večer prišla z Paríža nepríjemná správa. Martina Velitsa neuvidíme na štarte v druhej etape prestížnych pretekov Paríž - Nice. Ako sme už viackrát avizovali, 26-ročný pretekár HTC-High Road nepríjemne spadol v prvej etape približne 50 kilometrov pred cieľom. "Nachádzal som sa v hlavnom balíku. Vychádzali sme z kruhového objazdu, keď sa Minardovi z Ag2r vytrhla noha z pedálu, stratil rovnováhu a vošiel mi priamo do cesty. Nemal som absulútne žiadny čas zareagovať, trafil som ho zo zadu a cez bicykel som padol na zem. Dopadol som priamo na hlavu a rameno."
Statočný bojovník síce prišiel do cieľa s veľkými bolesťami a štvorminútovou stratou, no hneď po dojazde velits-martin-pad-paris-nicesmeroval do nemocnice na vyšetrenia s podozrením zlomeniny kľúčnej kosti. "Po absolvovaní viacerých vyšetrení a röntgenu sa našťastie nepreukázala fraktúra, no lekári sa domnievajú, že došlo k roztrhnutiu väzov (ligamentov), ktoré spájajú kľúčnu kosť s hrudným košom. Je tam aj veľký opuch. Zajtra sa presúvam do Hamburgu, lekárskeho centra HTC-High Road, kde mi urobia ešte ďalšie špeciálne vyšetrenia a určia diagnózu. Neviem povedať aké vážne to je, ani to, kedy sa budem môcť vrátiť do súťažného rytmu. Verím, že to bude čoskoro, keďže mám naplánované ďalšie podujatia," povedal pre Cycling-Info.sk sklamaný Velits.

Martin Velits je vyhláseným smoliarom. Podobné pády ho sprevádzali takmer celú minulú sezónu. Fanúšikovia poznajú hlavne jeho dva pády na minuloročnej Vuelte. V druhej etape spadol po kolízii s kolegom Larsom Bakom. Odniesla si to pravá strana nášho cyklistu. V ôsmej etape sa opäť ocitol na zemi po tvrdom páde a už to vyzeralo veľmi zle. Martin však zatol zuby a v 15. etape, jednej z kráľovských, vyšplhal na cieľový kopec najvyššej kategórie na fantastickom treťom mieste.



Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop