Tybor potvrdil zlepšujúcu formu na Grodoch. Z Poľska si odnáša 12. miesto

10.5.2015, 07:00 | Slovensko a Slováci | Lukáš Timko
Máj otvorila Dukla na tradičných pretekoch Szlakiem Grodów Piastowskich v Poľsku. Štvoretapové podujatie prinieslo zvlnený terén v réžii silných domácich družstiev, ale prišlo aj viacero popredných zahraničných. Kemo Dukla Trančín štartovala v zložení Mahďar, Tybor, Jurčo, Zanelli, Dubeň a Lajcha. Valach s Cycling Academy pricestoval aj s Daškom.
 
Prvá etapa ihneď odpísala najslabších Slovákov z Kuriérov - Dubeňa, Lajchu i Daška, ktorým ostalo nepopulárne DNF (did not finish). Skúsenejšie trio so Zanellim sa rozhodlo podporiť v najlepšej forme jazdiaceho Patrika Tybora. Už v prvý deň sa pelotón výrazne vyselektoval. V 25-člennej skupine najlepších ostali iba Tybor so Zanellim. Mahďar stratil 48 sekúnd, Jurčo záver došiel v grupette. Zvíťazil Ukrajinec Kulik z Kolssu.
 
Druhý deň v kolíske poľskej cyklistiky Polkowiciach nepriniesol žiadne zmeny. Pelotón finišoval pohromade a vyhral Nemec Ackermann z v strednej Európe málo známeho celku Rad-Net.
 
Tretia etapa bola, najdlhšia, najťažšia a kľúčová. Okruh s dvoma ťažkými stúpaniami jazdci absolvovali trikrát a do poslednej časti šli iba šestnásti cyklisti s osamoteným Tyborom. V poslednom delení však Dubničan neudržal krok s najlepšími a napokon finišoval v skupine od 11. miesta so stratou 27 sekúnd. Bolo veľkou škodou, že sa vpredu neudržal, pretože by siahal na krásne umiestnenie. "Tretia etapa rozhodla. Neudržal som sa v poslednom kopci a potom sme ich už nedostihli. Nedá sa nič robiť," povedal nám sklamaný Tybor.
 
V záverečnej etape došlo ku klasickému špurtu, ale Patrik srdnato bojoval a objavil sa aj v úniku. Získal aspoň jednu bonifikačnú sekundu na prémii a tým sa posunul na konečné 12. miesto celkového poradia. V samom závere sa do špurtu tlačil Renzo Zanelli. Talian vo farbách trenčianskej Dukly obsadil šiestu priečku.
 
Celkovým víťazom sa stala známa poľská firma Pawel Bernas, víťaz našej vlaňajšej jednorazovky V4. Bolo to už jeho piaty zárez v tejto sezóne. V marci dokázal dokonca vyhrať portugalský etapák Volta ao Alentejo (2.2). Za jazdcom ActiveJetu, ktorý do tohto tímu prestúpil z BDC, skončil Mateusz Taciack z CCC Sprandi a na pódiu ich doplnil Jíří Polnický z Whirlpoo Author. Tybor stratil na 12. mieste 39 sekúnd. Do cieľa došli aj Zanelli s Mahďarom so stratami šesť, resp. sedem minút.
 
Dukla sa teraz pokúsi čo najlepšie zregenerovať a na budúci víkend postaví to najlepšie, čo má, na českú a poľskú jednorazovku V4.
 
 
CELKOVÉ PORADIE SZLAKIEM GRODÓW PIASTOWSKICH (2.2):
1. vlajka BERNAS Pawel ACTIVEJET TEAM 14h 47' 30''
2. vlajka TACIAK Mateusz CCC SPRANDI POLKOWICE + 00' 07''
3. vlajka POLNICKÝ Jíří WHIRLPOOL AUTHOR + 00' 08''
12. vlajka TYBOR Patrik KEMO DUKLA TRENČÍN + 00' 39''
32. vlajka ZANELLI Renzo KEMO DUKLA TRENČÍN + 06' 35''
36. vlajka MAHĎAR Martin KEMO DUKLA TRENČÍN + 07' 23''
 
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop