Posledný maďarský dojazd pre Poelsa. Poradil si s Buchmannom i Nysom, ktorý si postrážil GC

12.5.2024, 14:00 | Preteky vo svete | P. Matis, L. Timko
Posledný maďarský dojazd pre Poelsa. Poradil si s Buchmannom i Nysom, ktorý si postrážil GC
Thibau Nys (© Tour de Hongrie / Vanik Zoltan)

1. 8.5. rovinata etapa ciel rovina Karcag > Hajdúszoboszló 166 km Welsford
2. 9.5. zvlnena etapa ciel rovina Tokaj > Kazincbarcika 162 km Cavendish
3. 10.5. rovinata etapa ciel rovina Kazincbarcika > Kékestetö 183 km Nys
4. 11.5. zvlnena etapa ciel rovina Budapešť > Etyek 167 km Nys
5. 12.5. rovinata etapa ciel rovina Siófok > Pécs 173 km Poels
1. 8.5. rovinata etapa ciel rovina Karcag > Hajdúszoboszló 166 km Welsford
profil etapy, 340 nastúpaných metrov (© tdh.hu)
Okolo Maďarska začalo už tradične rovinatou etapou, na ktorej sme nenašli žiadne väčšie terénne prekážky. Jasnými favoritmi na víťazstvo tak boli najrýchlejší muži balíka a v tomto smere sa tu zišla výborná konkurencia. Mark Cavendish (Astana) bol najväčším menom na štarte a do Maďarska prišiel s elitným rozbiehacím vlakom trénovať pred Tour de France. To isté sa dalo povedať o Dylanovi Groenewegenovi z Jayca a na štarte nechýbali ani Elia Viviani (Ineos) či Sam Welsford (Bora).
Samozrejme, prvá etapa hostila aj veľký návrat Petra Sagana na cestné preteky. Trojnásobný majster sveta ukončil profesionálnu cestnú kariéru vlani, no tento rok neodolal ponuke slovenského projektu Pierre Baguette Cycling a v drese tohto konti tímu sa pod vedením športových riaditeľov Jána Valacha a brata Juraja ešte ukáže na niektorých etapákoch, počnúc týmto.
V drese Pierre Baguette sa na pretekoch predstavil aj ďalší Slovák Andrej Líška a taktiež kvarteto Čechov v zložení Tomáš Kalojíros, Daniel Vysočan, Jakub Říman a Martin Voltr. Posledný menovaný sa taktiež hneď v prvý deň pretekov vydal reprezentovať farby slovenskej zostavy do úniku, kde mu celý deň robili spoločnosť Mikel Bizkarra z Euskaltelu a domáci pretekári Balász Rózsa a Viktor Filutás.
136 kilometrov pred páskou sa Sagan a Vysočan zaplietli do pádu. Preteky sa teda pre Pierre Baguette nezačali ideálne, no v tímovom aute náladu rýchlo vylepšil Voltr, ktorý vpredu vyhral úvodnú šprintérsku prémiu pretekov. Únik si v prostrednej časti etapy udržiaval vyše minúty náskok na pelotón a dostal sa tak aj na druhú prémiu, kde bol mladý Čech tentokrát tretí.
Martin Voltr robil pre Pierre Baguette úžasnú reklamu. Necelú hodinu pred dojazdom nastúpil sólo a komentátori medzinárodného Eurosportu tak dlhé minúty hojne rozprávali o slovenskej zostave. Famózny Čech dokonca osamote zväčšil medzeru o celú minútu a 27 kilometrov pred páskou držal výhodu 2:30 na hlavné pole so šprintérmi.
- reklama -
- reklama -
- reklama -
- reklama -
Pretekára slovenského tímu stíhala najmä Astana pre Cavendisha, no Voltr si držal náskok a vyhral aj záverečnú šprintérsku prémiu. Bonusové sekundy tu získal aj obhajca titulu Marc Hirschi (UAE). Trinásť kilometrov pred cieľom Voltrovi došla para a rýchlo ho dostihol balík, na ktorého čele jazdil aj vlak Pierre Baguette s Petrom Saganom. Bolo skvelé vidieť Žilinčana s dúhovými rukávmi opäť v čele pelotónu. 
Bohužiaľ, sedem kilometrov pred cieľom musel Sagan riešiť nepríjemnosť, keď ho vlna v pelotóne vytlačila zo zadného kolesa Cavendisha na šotolinu pri ceste a to znamenalo instatný mechanický problém. Trojnásobný majster sveta tak musel meniť koleso a dobiehať letiaci balík, čo zrejme zničilo jeho šance na výsledok.
Vyzeralo to, že šprintérsky dojazd napokon ovládli borci Astany, no Morkov vypustil Cavendisha už 350 metrov pred páskou a Brit to do cieľa nevydržal. Prevalcovala ho druhá vlna šprintérov a v nej bol jasne najrýchlejší Sam Welsford. Druhý bol Samuel Quaranta, syn slávneho otca, tretí Jakub Mareczko. Špurt, bohužiaľ, tak ako vlani poznačil hrozivý hromadný pád.
V celkovom poradí išiel do čela logicky víťaz Welsford, no na druhom mieste a v červenom drese najlepšieho mladíka bude vďaka bonifikáciám po prvej etape Martin Voltr. Čech je zároveň aj tretí v bodovačke. V šprinte sa vo výbornej konkurencii na úžasnom ôsmom mieste umiestnil Slovák Andrej Líška a keďže ho na solídnych pozíciách doplnili aj Kalojíros (10.), Říman (16.) a Sagan (18.), slovenská zostava Pierre Baguette bola po prvom dni lídrom tímovej klasifikácie. Úzasný deň pre zostavu okolo Saganovcov, napriek dvojnásobnej smole hlavného aktéra.
Výsledky etapy
1. WELSFORD Sam Bora - hansgrohe 03:52:48
2. QUARANTA Samuel MBH Bank Colpack Ballan 00:00
3. MARECZKO Jakub Corratec - Vini Fantini 00:00
4. PEDERSEN Nicklas TdT-Unibet 00:00
5. PEŇALVER Manuel Team Polti Kometa 00:00
6. CAVENDISH Mark Astana Qazaqstan 00:00
8. LÍŠKA Andrej Pierre Baguette Cycling 00:00
18. SAGAN Peter Pierre Baguette Cycling 00:00
Zobraziť kompletné poradie
2. 9.5. zvlnena etapa ciel rovina Tokaj > Kazincbarcika 162 km Cavendish
profil etapy, 1020 nastúpaných metrov (© tdh.hu)
Po jednoduchej úvodnej etape Okolo Maďarska to organizátori šprintérom na druhý deň trocha osladili. Neďaleko cieľovej destinácie Kazincbarcika im totiž postavili do cesty dve krátke stúpania. Po vynikajúcom kolektívnom výkone zostavy Pierre Baguette v úvodej etape boli slovenskí fanúšikovia nepochybne navnadení na to, čo v konkurencii World Tour tímov dokáže zostava okolo Petra Sagana v štvrtok. Cieľom bolo nepochybne udržať tímovú klasifikáciu, červený dres a taktiež zabojovať s hviezdnym Žilinčanom v okresanom šprinte balíka.
Martin Voltr sa po výbornom včerajšom výkone aj dnes ubytoval v dennom brejku. Opäť bol počas etapy úplne úžasný a vyhral prvé dve šprintérske prémie a na tretej bral druhé miesto, čo ho katapultovalo aj na čelo bodovacej súťaže a zatiaľ aj do virtuálneho vedenia celkovej klasifikácie. Mladý Čech strávil celý deň v kvartete so Siebem Deweirdtom, Christianom Bagatinom a domácim Zsoltom Istlstekkerom.
- naše najprestížnejšie preteky -
- naše najprestížnejšie preteky -
- naše najprestížnejšie preteky -
- naše najprestížnejšie preteky -
Ich náskok však nikdy nepresiahol tri minúty a už na poslednom hodnotenom kopčeku 24 kilometrov pred cieľom ich mal balík takmer na dohľad. Ako posledný dnes zostal vpredu Bagatin, ktorého púť na čele sa skončila deväť kilometrov pred páskou. Pokojná etapa tak mala podľa očakávaní vyvrcholiť v šprintérskom dojazde a tak aj bolo.
Záver úplne ukážkovo zvládla Astana a tentokrát to dokázali aj načasovať. Mark Cavendish nemal problém zakončiť prácu svojich kolegov a vyhral druhú etapu Okolo Maďarska. Druhý skončil Dylan Groenewegen z Jayca, tretí bol Jon Aberasturi z Euskaltelu. Pretekári Pierre Baguette sa opäť vo väčšom počte tlačili dopredu, no tentokrát to na Top 10 nevydalo.
Keďže Sam Welsford nebral žiadne bonifikácie a dokonca ani nefiguroval v hlavnom balíku, Martin Voltr ide do žltého dresu. Český pretekár navyše berie vedenie v bodovačke. Jakub Říman aj Sovák Andrej Líška sa navyše dnes zmestili do Top 15 a Pierre Baguette tak udržal vedenie v tímovej klasifikácii pred všetkými tímami z World Tour a Pro kategórie. Úžasné vysvedčenie pre slovenský kontinentálny Pierre Baguette.
Výsledky etapy
1. CAVENDISH Mark Astana Qazaqstan 03:45:11
2. GROENEWEGEN Dylan Team Jayco - AlUla 00:00
3. ABERASTURI Jon Euskaltel-Euskadi 00:00
4. VACEK Mathias Lidl - Trek 00:00
5. MOSCHETTI Matteo Q36.5 Pro Team 00:00
6. VIVIANI Elia INEOS Grenadiers 00:00
15. LÍŠKA Andrej Pierre Baguette Cycling 00:00
39. SAGAN Peter Pierre Baguette Cycling 00:00
Zobraziť kompletné poradie
Priebežné poradie pretekov po etape
1. VOLTR Martin Pierre Baguette Cycling 07:37:44
2. CAVENDISH Mark Astana Qazaqstan 00:05
3. WELSFORD Sam Bora - hansgrohe 00:05
4. ISTLSTEKKER Zsolt Epronex-Hungary Cycling Team 00:10
5. ABERASTURI Jon Euskaltel-Euskadi 00:11
6. MARECZKO Jakub Corratec - Vini Fantini 00:11
17. LÍŠKA Andrej Pierre Baguette Cycling 00:15
26. SAGAN Peter Pierre Baguette Cycling 00:15
Zobraziť kompletné poradie
3. 10.5. rovinata etapa ciel rovina Kazincbarcika > Kékestetö 183 km Nys
profil etapy, 2720 nastúpaných metrov (© tdh.hu)
Sledovali sme úžasný úvod pretekov pre tím Pierre Baguette. Zosobnené to bolo najmä parádnymi výkonmi Martina Voltra v únikoch a jeho zbieraní bodov i sekúnd, aby sa dostal do čela pretekov i bodovacej súťaže. Andrej Liška sa zasa tlačil do špurtov a skončil ôsmy i sedemnásty. Najmä ten prvý výsledok sa nečakal. Partia okolo Juraja Sagana a Jána Valacha viedla i súťaž družstiev. No a prítomnosť Petra Sagana zasa prinášala vysoký TV time a mediálnu pozornosť. Všetko im vyšlo úplne na jednotku.
Druhá časť pretekov už mala iné parametre - finiše v stúpaní, kde kontinentálni pretekári nemohli mať nárok na špičkových pretekárov, viaceré hviezdy. Tretí deň už bol teda pre Pierre Baguette iný - v znamení, čo sa ešte z toho dá vytrieskať. Rozhodne pozornosť na základe ťahania pelotónu a určite udržanie zeleného dresu pre Voltra, pretože bolo zjavné, že v cieli etapy budú bodovať úplne iní ľudia ako predtým.
Do úniku už teda pretekári Pierre Baguette v piatok nešli, za to ukazovali svojich sponzorov na čele pelotónu, kde bol občas aj Peter Sagan a opäť bol tak na výslní. Navyše potvrdzoval svoje slová, že prichádza do tímu pomôcť mladším či menej skúseným pretekárom. V úniku bolo šeť pretekárov a viacereí aj veľmi známi ako dvojica Astany Michael Morkov a Jevgenij Gidich. Splu s nimi tam boli jazdci menších tímov Manuel Peňalver (Polti Kometa), Siebe Deweirdt (Flanders), Christian Bataglin (Colpack Ballan) a Balázs Rózsa z domácej reprezentácie.
Špičkové tímy s favoritmi na celkové poradie nechávali Pierre Baguette sa v tom "trochu kúpať", možno i preto, že nebolo jasného favorita, ktorý by bol špičkovým vrchárom v skvelej forme. Každý tím sa skôr šetril a vyčkával. Zmenilo sa to až pri stúpaní na Matrahazu na 110. kilometri. Už sa natlačili na čelo tímy DSM firmenich a najmä Bahrain Victorious, ktorý mal vo svojich radách Wouta Poelsa.
- reklama -
- reklama -
- reklama -
- reklama -
V ďalšej ešte rovinatej fáze opäť dostali priestor farby červeného slovenského tímu, ktoré sa ukazovali už na televíznych obrazovkách poslednej hodiny a pol pretekov. Pod cieľovým kopcom Kékestetö už pracovali na čele jazdci UAE a Bory, úniku klesal náskok. Všetci už boli v očakávaní kopca s veľkými parametrami na Maďarsko (11 km; 5,5 %). Stiahli sa mračná a začalo pršať. Našťastie to netrvalo dlho a v kopci sa klasicky odpadalo. V čase, keď tam ostávalo asi 40 ľudí, sa už stratili všetci z Pierre Baguette.
Wout Poels ako prvý skúsil nastúpiť a trochu preriediť skupinu, no zásadnejšie sa mu to ešte nepodarilo. 1500 metrov pred cieľom nasadil výborný atak Emanuel Buchmann z Bory, teda pretekár, ktorý ostal akoby za zenitom a v poslednom období sa mu už tak nedarí. Dnes sa chcel pripomenúť. Zdalo sa, že sa mu to aj podarí, ale v posledných desiatkach metrov sa cez neho prehnal Thibau Nys a Lidl - Trek oslavoval triumf. Cez Buchmanna sa na páske dostal ešte Diego Ulissi (UAE Emirates), a to bola aj nová prvá trojica v celkovom poradí.
21-ročný Nys potvrdzuje, že je vychádzajúcou hviezdou a po Romandii sa presadil aj dnes. Uvidíme, ako mu pôjdu ďalšie náročné závery. Ak by celkovo vyhral, mohol by to byť dôležitý krok v jeho kariére.
Pre Pierre Baguette bolo podstatné, že Nys nemal pred etapou žiadne body v súťaži o zelený dres, a tak v ňom mohol ostať Martin Voltr, ktorý by mohol využiť sobotňajšiu etapu na ďalší únik a zbieranie bodov. Má 24, rovnako ako druhý v poradí Peňalver. Tretí Cavendish 20, no ten zrejme bodovať nebude. Zajtra sa totiž bude finišovať na krátkom cieľovom kopci, kde by sa teoreticky mohli presadiť zasa iní pretekári než pri takom dlhom ako dnes.
Výsledky etapy
1. NYS Thibau Lidl - Trek 04:31:52
2. ULISSI Diego UAE Team Emirates 00:00
3. BUCHMANN Emanuel Bora - hansgrohe 00:00
4. VOISARD Yannis Tudor Pro Team 00:04
5. POELS Wout Bahrain Victorious 00:09
6. VANHOUCKE Harm Lotto Dstny 00:11
92. LÍŠKA Andrej Pierre Baguette Cycling 14:28
96. SAGAN Peter Pierre Baguette Cycling 14:28
Zobraziť kompletné poradie
Priebežné poradie pretekov po etape
1. NYS Thibau Lidl - Trek 12:09:41
2. ULISSI Diego UAE Team Emirates 00:04
3. BUCHMANN Emanuel Bora - hansgrohe 00:06
4. VOISARD Yannis Tudor Pro Team 00:14
5. POELS Wout Bahrain Victorious 00:18
6. VANHOUCKE Harm Lotto Dstny 00:21
94. LÍŠKA Andrej Pierre Baguette Cycling 14:38
98. SAGAN Peter Pierre Baguette Cycling 14:38
Zobraziť kompletné poradie
profil cieľového kopca (© tdh.hu)
4. 11.5. zvlnena etapa ciel rovina Budapešť > Etyek 167 km cieľ: 16:30
profil etapy, 1450 nastúpaných metrov (© tdh.hu)
profil cieľového kopca (© tdh.hu)
V sobotnajšej štvrtej etape si organizátori Okolo Maďarska prichystali klasikársky dojazd na kopček v obci Etyek. Veľkým favoritom etapy bol klasikársky supertalent a líder pretekov Thibau Nys (Lidl). Slovenský fanúšikovia boli nepochybne zvedaví na výkon Petra Sagana a slovenskej zostavy Pierre Baguette. Dnešný profil im vyhovoval omnoho viac ako včerajšie či zajtrajšie kopce.
Samozrejme, po problémoch zo srdcom v marci Sagan nemohol byť v požadovanej forme aby v takomto ťažkom dojazde vyzval Nysa, no bolo by určite pekné, keby sa ešte vo farbách svojej novej zostavy nejakým spôsobom ukázal. Bohužiaľ, napriek počiatočnej aktivite sa tímu, ktorý z auta viedol Ján Valach, nepodarilo dostať dopredu svojho zástupcu.
- naše najprestížnejšie preteky -
- naše najprestížnejšie preteky -
- naše najprestížnejšie preteky -
- naše najprestížnejšie preteky -
Z úniku dnes totiž evidentne chcel etapu vyhrať Ineos, ktorý sa silou-mocou pokúšal vytvoriť silnú skupinu aj so svojím zástupcom. Kvôli tomu trvala tvorba úniku takmer hodinu a na takúto vytrvalú snahu profíkov samozrejme pretekári Pierre Baguette už odpoveď nemali. Sagana navyše postihol defekt a tak mal čo robiť, aby sa vôbec vrátil do balíka. Napokon veterán Salvatore Puccio z Ineosu ušiel s Niklas Märklom (Dsm), Dušanom Rajovičom (Bahrain Victorious), Ceesom Bolom (Astana), Diegom Pablom Sevillom (Polti), Matteom Moschettim (Q36.5) a Sergiom Merisom (Colpack).
Silná sedemčlenná zostava si vytvorila náskok dvoch minút, no v balíku ju silno kontrolovali UAE Emirates a Lidl-Trek. Čoskoro bolo jasné, že pretekári vpredu to majú zrátané a v závere uvidíme pravú klasikársku prestrelku. Z úniku sa snažil získať maximum aspoň Niklas Märkl, ktorý vyhral obe úvodné rýchlostné prémie.
- reklama -
- reklama -
- reklama -
- reklama -
S blížiacim sa cieľom skupinka vpredu ešte predsa len pridala do kroku a držala balík na desiatich sekundách až pod finálne stúpanie. Hneď na jeho úpätí ale ich snahu ukončil veľmi ostrý leadout Lidlu-Trek. Americká zostava išla bomby od spodu a napokon to pre nich český majster Mattias Vacek tak roztrhal, že Thibaus Nys už v závere šprintoval iba proti Marcovi Hirschimu (UAE), ktorý tu obhajuje titul. Líder pretekov Švajčiara bez problémov porazil a pripísal si druhú víťaznú etapu v rade.
Za Pierre Baguette sa pokúsil finišovať Andrej Líška a hoci na World Tour vrchárov a klasikárov nemal, podarilo sa mu dokončiť preteky v elitnej 35-člennej skupine. 23-ročný Slovák tu ukazuje nepochybne dosiaľ životné nohy a jeho výkon bude pre slovenskú kontinentálnu zostavu veľkým prísľubom dobudúcna, a zároveň útechou potom čo Martin Voltr dnes stratil bodovací dres.
Výsledky etapy
1. NYS Thibau Lidl - Trek 03:33:02
2. HIRSCHI Marc UAE Team Emirates 00:00
3. VOISARD Yannis Tudor Pro Team 00:00
4. LOOCKX Lander TdT-Unibet 00:00
5. VANHOUCKE Harm Lotto Dstny 00:00
6. SERRANO Javier Team Polti Kometa 00:00
33. LÍŠKA Andrej Pierre Baguette Cycling 00:00
98. SAGAN Peter Pierre Baguette Cycling 02:11
Zobraziť kompletné poradie
Priebežné poradie pretekov po etape
1. NYS Thibau Lidl - Trek 15:42:33
2. ULISSI Diego UAE Team Emirates 00:14
3. BUCHMANN Emanuel Bora - hansgrohe 00:16
4. VOISARD Yannis Tudor Pro Team 00:20
5. POELS Wout Bahrain Victorious 00:28
6. HIRSCHI Marc UAE Team Emirates 00:31
83. LÍŠKA Andrej Pierre Baguette Cycling 14:48
100. SAGAN Peter Pierre Baguette Cycling 16:59
Zobraziť kompletné poradie
5. 12.5. rovinata etapa ciel rovina Siófok > Pécs 173 km Poels
profil etapy, 2340 nastúpaných metrov (© tdh.hu)
V poslednej etape ešte žila šanca pre Martina Voltra na víťazstvo v bodovacej súťaži, čo sa vlani na týchto pretekoch podarilo Matúšovi Štočkovi, no práve tím Pierre Baguette bol pozvaný namiesto ATT Investments, keďže na pretekoch ProSeries je možné mať na štartovej listine iba dva zahraničné kontinentálne tímy a Colpac Ballan mal silné lobby prostredníctvom známeho športového riaditeľa Davide Martinelliho.
Český pretekár slovenského tímu mal na sebe zelený dres, pretože aj toto poradie vedie Thibau Nys, no strácal len šesť bodov, ktoré sa ešte dali získať na prémiách. Žiaľ, tú prvú nezohral dobre. Nedostal sa do úniku, ktorý sa vtedy tvoril a boli v ňom Mark Cavendish s Eliom Vivianim. Veľmi netypickí unikajúci pretekári. Dlho im to ale nevydržalo a tvorili sa nové skupiny, ktoré možno verili, že vznikne partia s väčšími stratami v celkovom poradí a snáď ich Lidl nechá ísť.
- reklama -
- reklama -
- reklama -
- reklama -
To sa aj čiastočne podarilo. Síce tam bol mladučký Andrew August z Ineosu, ktorý mal v celkovom poradí stratu 2:42, ale nebolo to veľké vrchárske meno podobne ako ďalší ľudia - Cavendish (Astana), O'Brien (Jayco), Bittner (DSM), Rajovič (Bahrain Victorious), Paasschens (Lotto), López (Euskaltel), Martin (Polti), Van Hemelen (Flanders), Bonifazio (Corratec) a Ťoupalík (Unibet). Dostali štyri a pol minúty, no už po prvom väčšom kopci to kleslo k dvom minútam 50 km pred cieľom.
Lidl by ani nemal problém s týmto únikom, no UAE Emirates štvalo, že ich Nys v oboch prípadoch porazil a verili Ulissimu, že dnešný deň zvládne najlepšie, či prípadne Marc Hirschi, a nedávali väčšej skupine priestor. Pri prvom z troch prejazdov kopca Pécs (2,4 km; 8,8 %) náskok úniku padol pod minútu a zároveň sa okresal o päť duší, ktoré to nevydržali.
- reklama -
- reklama -
- reklama -
- reklama -
Druhý raz pod kopec 24 km pred cieľom prišli spoločne August, O'Brien, Bittner, Ťoupalík, Paasschens a Van Hemelen. Mali 45 sekúnd výhody, no za nimi už pelotón ťahal Euskaltel, ktorý sa chcel ukázať. V tomto momente bol v hlavnej skupine už posledný pretekár Pierre Baguette Daniel Vysočan, ktorý bol celkovo na 36. pozícii. Tu sa to všetko rozpadlo. Dobehol sa únik a vpredu pokračovalo asi 25 pretekárov. Spolu dorazili pod cieľový kopec a všetci boli zvedaví, ako to dopadne.
Odtiahlo to UAE s dvojicou kariet na takýto finiš, Nysa tam strážil kolega Matthias Vacek. UAE sa napokon muselo rozhodnúť, ako to urobí a Hirschi ťahal skupinu. 1500 metrov pred páskou nastúpil Emanuel Buchmann (Bora), no súperi sa ho držali. Paradoxne na UAE, keď Ulissi stratil. Buchmann sa predsa len osamostatnil a Nysovi za ním nechcel nikto pomôcť. Napokon si to líder pretekov postrážil, dohnal Nemca, ale na zadnom kolese si doviezol Wouta Poelsa, ktorý v samom závere predviedol skvelé nohy i skúsenosti. Zmaril hetrik Nysovi a radovali sa v Bahraine Victorious.
Vyšťavený Nys sa ešte nechal predbehnúť Damienom Howsonom (Q36,5) aj Buchmannom. Mal to už poistené v celkovom poradí, no bonifikácie aj menšie rozdiely ešte urobili veľkú búrku v poradí za ním. Diego Ulissi napokon napriek strate iba piatich sekúnd v cieli vypadol z pódia na štvrtú priečku. Na druhé miesto sa posunul Buchmann a tretie Poels. Hirschi skončil piaty, teda UAE bralo "tie nejhoršie" pozície - 4. a 5. Bol to veľký týždeň pre Nysa, ktorý sa zapísal do pamätí fanúšikov a budeme zvedaví, ako bude jeho kariéra pokračovať.
Slovenský tím Pierre Baguette zvládol svoje dosiaľ najprestížnejšie preteky výborne na terénoch, kde mal šancu. V kopcoch to už, samozrejme, nebola ich pesnička. Aj v júni ich čaká dvojica veľkých pretekov - Okolo Slovinska a Okolo Slovenska. Uvidíme, či niekde uvidíme aj Petra Sagana, ktorý sa rozbehol a dokončil preteky bez väčších šrámov.
Výsledky etapy
1. POELS Wout Bahrain Victorious 03:53:27
2. HOWSON Damien Q36.5 Pro Team 00:00
3. BUCHMANN Emanuel Bora - hansgrohe 00:00
4. NYS Thibau Lidl - Trek 00:00
5. VAN DEN BROEK Frank dsm-firmenich PostNL 00:05
6. ULISSI Diego UAE Team Emirates 00:05
55. LÍŠKA Andrej Pierre Baguette Cycling 09:22
78. SAGAN Peter Pierre Baguette Cycling 10:40
Zobraziť kompletné poradie
Konečné poradie pretekov
1. NYS Thibau Lidl - Trek 19:36:00
2. BUCHMANN Emanuel Bora - hansgrohe 00:12
3. POELS Wout Bahrain Victorious 00:18
4. ULISSI Diego UAE Team Emirates 00:19
5. HIRSCHI Marc UAE Team Emirates 00:36
6. VANHOUCKE Harm Lotto Dstny 00:36
74. LÍŠKA Andrej Pierre Baguette Cycling 24:10
90. SAGAN Peter Pierre Baguette Cycling 27:39
Zobraziť kompletné poradie
profil cieľového kopca (© tdh.hu)
 
Náš eshop