Kittel valcoval aj v 2. etape Tour de Pologne

31.7.2011, 19:00 | Sprav. z pretekov - staršie | Lukáš Timko
2. ETAPA Tour de Pologne pologne-2
1. august 2011 - pondelok
.st. Čenstochová
.fi. Dabrowa Górnicza
rovinatá etapa
dĺžka: 162 km
štart: 15:05
cieľ: cca. 18:45
horské prémie: 2x III
víťaz: Marcel Kittel


Po prvom dni vo Varšave sa pelotón Okolo Poľska presunul na juh krajiny. V pondelok popoludní odštartovala druhá etapa Tour de Pologne v Čenstochovej. Toto 200-tisícové mesto je zároveň jedným z najväčších poľských centier katolíckej cirkvi, ktoré šesťkát navštívil pápež Ján Pavol II. Preto sa Czeslaw Lang rozhodol štart druhej etapy umiestniť práve tu. Ten sa odohral presne o 15:04 a predpovedal klasickú rovinatú etapu.
Po desiatich kilometroch sa od pelotónu odpútala poľská dvojica Adrian Kurek (repre.) a Bartolomej Matysiak (CCC Polsat). Tesne za nimi atakovala ďalšia dvojica Paolo Bailetti (Ceramica) a Pierre Cazaux (Eusklatel). Obe skupinky sa spojili a vzniklo to na čo v cyklistike vidíme každý deň, únik. Počas prvej hodiny pretekov si vypracovali štvorminútový náskok. Zaujimavé je, že hoci dnes odštartovalo 175 cyklistov, v úniku boli traja tí istí čo včera. Kurek, Matysiak aj Cazaux zbierali prémie včera a snažili sa o to isté aj dnes. Iba Ceramica Flamina vymenila Piscopiella za Bailettiho.
Od 63. do 91. kilometra boli tri prémie v súťaži o aktivitu a podľa predpokladov sa o ne pobili Poliaci, prvú vyhral Matysiak, druhú Kurek. S blížiacim sa cieľovým mestom Dabrowa Górnicza sa skracoval náskok úniku a 60 km pred cieľom predstavoval tri minúty. Takmer o hodinu neskôr to už bolo iba 20 sekúnd. Vrchársku prémiu vyhral Matysiak. 12 km pred páskou bol únik zlikvidovaný a očakával sa šprintérsky vrchol.
Asi dva kilometre pred cieľom nastal pád na čelných priečkach pelotónu a špurtovalo tak iba zo 30 borcov. Vyhral podobne ako včera dlhým špurtom mladý Marcel Kittel zo Skil-Shimano, ktorý si zároveň upevnil prvé miesto v celkovej klasifikácii. O viac než celý bicykel za Kittelom finišoval Haussler z Garminu a Brown z Rabobanku. Peter Sagan došpurtoval šiesty. V najlepšej osmičke sa sa raritne nachádzali až dvaja pretekári z jedného tímu - HTC (Degenkolb a Howard).

Veľmi nepríjemne vyzerajúci pád tesne pred cieľom mal viacero obetí. Na zemi sa ocitli známe mená ako Riblon, Paolini či Fernandez. Ballan a De Clercq dokonca kvôli následkom pádu odstúpili! Vážne to vyzeralo aj s Kristoffom a Bodnarom, takže uvidíme či sa ešte niekto pridá k dvojici, ktorá to už žiaľ má za sebou.

1. vlajka KITTEL Marcel SKIL-SHIMANO
3h 38' 35''
2. albansko HAUSSLER Heinrich GARMIN - SHARP + 00' 00''
3. albansko BROWN Graeme
.rab. + 00' 00''
4. vlajka FEILLU Romain
.vac. + 00' 00''
5. vlajka DEGENKOLB John
.htc. + 00' 00''
6. vlajka SAGAN Peter LIQUIGAS-CANNONDALE + 00' 00''
7. albansko HAEDO Juan José TEAM SAXO-TINKOFF + 00' 00''
8. vlajka HOWARD Leigh
.htc. + 00' 00''
114. vlajka VELITS Martin
.htc. + 00' 00''



tour-de-pologne-2-etapa


Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop