Tímy: Bahrain Merida Pro Team

11.11.2016, 11:49 | Tímy World Tour | Rastislav Boris
bahrain bahrajn dres BAHRAIN MERIDA PRO TEAM
krajina: vlajka Bahrajn
vznik: 2017, v ProTour od: 2017
šéf tímu: Brent Copeland
značka bicyklov: Merida
víťazstvá: 2018: 26 / 2017: 12
 
vlajka NIBALI Vincenzo link ikonka vlajka POZZOVIVO Domenico albansko DENNIS Rohan
vlajka AGNOLI Valerio vlajka ARASHIRO Yukiya vlajka BAUHAUS Phil
vlajka BOLE Grega vlajka GAROSIO Andrea albansko HAUSSLER Heinrich
vlajka COLBRELLI Sonny tpe FENG Chun Kai vlajka GARCIA Ivan
vlajka CARUSO Damiano vlajka KOREN Kristijan vlajka MOHORIČ Matej
vlajka NIBALI Antonio vlajka NOVAK Domen vlajka PADUN Mark
vlajka PERNSTEINER Hermann vlajka SIEBERG Marcel albansko DYLAN Teuns
vlajka TRATNIK Jan vlajka WILLIAMS Stephen vlajka WANG Meiyin
vlajka PIBERNIK Luka        
 
 
Bahrain Merida Pro Team nemá tradíciu ani príbeh, ale má peniaze. Pred sezónou 2017 nepretekal, ale po finančnom zvábení cyklistov dostal elitnú licenciu ako vôbec prvý tím na ropou zaliatom Blízkom východe. Za projektom stojí bahrajnský princ Nasser bin Hamad Al Khalifa, ktorý presvedčil k spolupráci aj druhého najväčšieho svetového výrobcu bicyklov, taiwanskú Meridu. Rozpočet vyše 18 miliónov eur patrí k najvyšším v pelotóne, napumpovala ho aj BAPCO, teda Bahrain Petroleum Company.
 
Princ Nasser je veľkým športovým fanúšikom a prezidentom Bahrajnského olympijského výboru, osobne má blízko k triatlonu a vytrvalostnému jazdeniu na koňoch, v ktorom dokonca získal bronz na MS 2016 v slovenskom Šamoríne. Teraz chce spopularizovať cyklistiku v regióne, a zároveň prezentovať Bahrajn ako prvotriednu destináciu pre turizmus a podnikanie. Proti udeleniu licencie pre "púštny tím" protestovali Bahrajnský inštitút pre práva a demokraciu a Európske centrum pre ústavné a ľudské práva, ktoré upozornili na porušovanie ľudských práv a mučenie odporcov vlády v tejto krajine.  
 
O poskladanie tímu za necelý rok sa postaral skúsený európsky manažment na čele s Brentom Copelandom, ktorý predtým pôsobil v Lampre-Merida. Najväčšou hviezdou je Vincenzo Nibali. Do tímu pritiahol viacero blízkych pomocníkov, vrátane brata Antonia. V sezóne 2017 získal "žralok zo Sicílie" pódium na Gire i Vuelte či triumf na Giro di Lombardia, ale v zostave chýbali ďalší konzistentní lídri. Výsledkom bolo najmenej triumfov spomedzi elitných tímov, iba jedenásť.
 
Celkovo je zostava bahrajnského tímu veľmi pestrá a bude náročné vytvoriť fungujúcu chémiu medzi skupinkami Španielov, Talianov, Slovincov a zástupcami exotickejších krajín. Súpiska Bahrainu-Merida je zároveň najstaršia v elitnom pelotóne s vekovým priemerom 29,3 roka. Do novej sezóny sa finančne stabilizovaný tím posilnil, keď prišli páni vrchári Pozzovivo či Gorka Izagirre.

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop