Michele Scarponi tragicky zahynul pri sobotňajšej zrážke s autom

22.4.2017, 09:00 | Aktuality zo sveta | Lukáš Timko
Taliansky veterán a zamýšľaný líder Astany na Giro d'Italia Michele Scarponi v sobotu ráno okolo 8:00 pri tréningu prišiel o život. Na križovatke v mestečku Filottrano ho zrazil nákladný automobil, ktorého vodič si cyklistu nevšimol. Napriek okamžitej prvej pomoci svedkov nehody i privolanej záchranke sa ho zachrániť nepodarilo.
 
"Prišli sme o veľkého šampióna a úžasného chlapa, ktorý sa za každých okolností usmieval. Bol skutočným vzorom pre všetkých v našom tíme. Chceme vyjadriť hlbokú sústrasť jeho rodine," píše sa v stanovisku Astany.
 
 
scarponi 2017vitazstvo cb alpsf
Scarponiho pondelňajší triumf (© Tour of the Alps / Remo Mosna)
 
 
Obľúbený pretekár včera dokončil preteky Tour of the Alps na štvrtom mieste. Vyhral úvodnú etapu v pondelok. V posledných rokoch tragicky zahynulo viacero profesionálnych cyklistov, Scarponi však patril do svetovej špičky a pri zranení Fabia Arua chcel využiť zrejme poslednú šancu na líderstvo na domácej Grand Tour, ktorú v roku 2011 od zeleného stola vyhral a trikrát bol štvrtý. Okrem toho ovládol aj Tirreno - Adriatico či Okolo Katalánska.
 
Pamätná bola najmä jeho životná sezóna 2011, v ktorej získal šesť víťazstiev a s Albertom Contadorom a Vincenzom Nibalim bojoval o maglia rosa. Do histórie Giro d'Italia sa ako víťaz zapísal až vo februári 2012, keď Športový arbitrážny súd zrušil Pistolerove výsledky od TdF 2010 až 2011, teda aj víťazstvo na 94. ročníku talianskej Grand Tour.
 
Michele mal 37 rokov, manželku Annu a synov Tommasa a Giacoma.
Česť jeho pamiatke!
 
 
minuta ticha za scarponiho
Minúta ticha za Michele Scarponiho v Chorvátsku (© Tour of Croatia / KL Photo)
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop