Reakcie po 16. etape: Froome očakával zlé správy a Contador odpočítava posledné dni

5.9.2017, 20:30 | Aktuality zo sveta | Juraj Pivarči
Po druhom a poslednom voľnom dni čakala na účastníkov zájazdu v Španielsku disciplína pravdy. Boj proti chronometru. So slušným náskokom takmer pol minúty vyhral Chris Froome, ktorý počas jazdy nedostával žiadne informácie, z čoho usúdil, že je na tom dosť zle. Opak bol ale pravdou. Deň si užil aj Alberto Contador, ktorému sa kariéra kráti raketovou rýchlosťou.
 
 
Keď zlyháva komunikácia
 
Britský jazdec Christopher Froome si Vueltu užíva. S veľkou pravdepodobnosťou ju vyhrá, no na rozdiel od Tour de France, na Pyrenejskom polostrove pridal už aj dve etapové víťazstvá. "Išiel som si svojim tempom, ktoré som pokladal za to najlepšie. Z mechaničáku som ale nedostával žiadne informácie o tom, ako idem. Myslel som si, že je koniec. Až posledných šesť či sedem kilometrov som si uvedomil, že vlastne bojujem o etapové víťazstvo. Bola to ohromná úľava a samozrejme som teraz veľmi šťastný. Som v dobrej pozícii, ale preteky ešte nekončia a budem musieť bojovať ešte každučký deň. Napríklad už zajtra nás čaká brutálna etapa," povedal po dojazde líder tímu Sky i celých pretekov zároveň.
 
Rovnaké problémy ako africký rodák mal aj "echt" Španiel. Alberto Contador sa lúči s cyklistikou, no na sentimentálne reči momentálne nie je čas a ani priestor. "Som rád ako to dopadlo. Bol by som ešte radšej keby som vyhral a úplne najspokojnejší by som bol, ak by som počas jazdy vedel, aké rozdiely sú medzi mnou a mojimi priamymi súpermi. Voľný deň mi neublížil, na bicykli som sa cítil dobre, uvidíme, koľko energie som si ušetril do posledného týždňa. Moji priami konkurenti o pódium Zakarin a Kelderman išli dnes o čosi lepšie, čo moje plány mierne skomplikovalo, ale budem sa sústrediť na každý jeden deň. Mám pred sebou posledných päť dní mojej kariéry, čo znamená, že už nemôžem stratiť. V Madride môžem už len získať," zaznelo z úst jazdca Treku - Segafredo.
 
 
video v clanku ikonka ciernaVideo sumár etapy
 
 
Keldermanova viera a unavený Aru
 
Výborný deň dnes zažil Wilco Kelderman. Jeho tím Sunweb okúsil na Vuelte aj dosť nepríjemných chvíľ, no 26-ročný Holanďan môže všetko znegovať a priniesť do tímu len úsmev. Dnešné druhé miesto ho katapultovalo na pódium, kde vymenil už spomínaného Ilnura Zakarina. "Po dnešku som naozaj spokojný. Dúfam, že miesto, na ktorom sa práve nachádzam, udržím až do konca. Počas jazdy som cítil množstvo nepríjemných bočných či predných vetrov, ktoré robili celý deň ešte náročnejším. V druhej časti časovky bolo navyše veľa kopcov a kopčekov. Bolo ťažké ísť nastoleným tempom, ale dal som do toho všetko. Už zajtra nás čaká ďalší náročný deň, takže budeme pokračovať v bojoch," opísal 42 kilometrov dlhú časovku majiteľ štyroch profesionálnych víťazstiev.
 
Holanďan ale nemôže očakávať, že dnes vybojované pódiové miesto  mu ruský reprezentant Ilnur Zakarin prenechá len tak. "Nemyslím si, že som dnes urobil chybu. Na takýchto pretekoch sa nemôžete báť, že sa niečo pokazí a pozerať sa na svoje výkony tak, že ste mohli urobiť viac. Bojujete počas toho, ako sedíte na bicykli. Stratil som síce jednu pozíciu, ale čakajú nás ešte dve etapy v horách a sľubujem, že urobím všetko preto, aby som ju získal späť. Mám veľkú motiváciu! Teraz si potrebujem trochu oddýchnuť a vypnúť si hlavu," tešil sa na nočný odpočinok jazdec Kaťuše.
 
Kdesi medzi Froomom a týmito dvoma kohútmi sa ešte nachádza druhý Vincenzo Nibali. Talian dnes skončil tretí a na rovnakej priečke sme ho tak zaregistrovali už po tretí raz. Po etape pochválil jediného muža, ktorý je v boji o červený dres pred ním. "Som veľmi spokojný s tým, ako sa mi išlo. Bola to náročná skúška vytrvalosti, navyše extrémne rýchla! Celá trať sedela asi najviac Froomovi, ktorý to aj potvrdil. Podal veľmi dobrý výkon. Zajtra očakávam veľa nástupov a útokov, nakoľko časovka dosť prekopala poradie. Uvidíme," predpokladal zamestnanec Bahrainu Merida
 
Oddych, ktorý spomínal Zakarin padne vhod aj pretekárom z Astany. V GC stoja Miguel López a Fabio Aru pekne bok po boku na šiestom a siedmom mieste. "Sezóna sa blíži ku koncu a ja som vedel, že budem v porovnaní s ostatnými o niečo slabší. Vuelta sú ale preteky, ktoré musíte brať deň po dni. Bral som ich tak od začiatku a budem to tak robiť až do nedele, ktorá skončí v Madride," povedal pre web tímu Aru. "Moje pocity na cieľovej čiare neboli zlé, ale medzera medzi mnou a najlepšími bola dosť veľká. Jazdci predo mnou pravdepodobne nič nepodcenili. Čaká nás ešte niekoľko zaujímavých etáp a už zajtra môžem byť za moju dnešnú snahu odmenený," doplnil Arua jeho mladší kolega z Kolumbie.
 
 
Výsledky
1. FROOME Christopher link ikonka Team Sky link ikonka 47:00 100
2. KELDERMAN Wilco Team Sunweb 00:29 40
3. NIBALI Vincenzo link ikonka Bahrain Merida Pro Team link ikonka 00:57 20
4. ZAKARIN Ilnur link ikonka Kaťuša - Alpecin link ikonka 00:59 12
5. CONTADOR Alberto link ikonka Trek - Segafredo link ikonka 00:59 4
6. LUDVIGSSON Tobias FDJ link ikonka 01:07  
7. POELS Wout Team Sky link ikonka 01:11  
8. KÄMNA Lennard Team Sunweb 01:30  
9. JUNGELS Bob Quick-Step Floors link ikonka 01:41  
10. OSS Daniel BMC Racing Team link ikonka 01:49  
 
Zobraziť kompletné výsledky
 
 
cerveny
Priebežné poradie pretekov po etape
1. FROOME Christopher link ikonka Team Sky link ikonka 62:53:25 20
2. NIBALI Vincenzo link ikonka Bahrain Merida Pro Team link ikonka 01:58  
3. KELDERMAN Wilco Team Sunweb 02:40  
4. ZAKARIN Ilnur link ikonka Kaťuša - Alpecin link ikonka 03:07  
5. CONTADOR Alberto link ikonka Trek - Segafredo link ikonka 04:58  
6. LÓPEZ Miguel Astana Pro Team link ikonka 05:25  
7. ARU Fabio link ikonka Astana Pro Team link ikonka 06:27  
8. POELS Wout Team Sky link ikonka 06:33  
9. CHÁVES Esteban link ikonka ORICA - Scott link ikonka 06:40  
10. WOODS Michael Cannondale-Drapac Pro Team link ikonka 07:06  
 
Zobraziť kompletné poradie
 
 
zeleny
Priebežné poradie bodovacej súťaže po etape
1. FROOME Christopher link ikonka Team Sky link ikonka 135
2. TRENTIN Matteo Quick-Step Floors link ikonka 108
3. NIBALI Vincenzo link ikonka Bahrain Merida Pro Team link ikonka 104
 
 
bodkovany
Priebežné poradie vrchárskej súťaže po etape
1. VILLELLA Davide Cannondale-Drapac Pro Team link ikonka 49
2. LÓPEZ Miguel Astana Pro Team link ikonka 41
3. FROOME Christopher link ikonka Team Sky link ikonka 29
 
 
biely
Priebežné poradie kombinovanej súťaže po etape
1. FROOME Christopher link ikonka Team Sky link ikonka 5
2. LÓPEZ Miguel Astana Pro Team link ikonka 13
3. KELDERMAN Wilco Team Sunweb 19
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop