Hansgrohe zostáva sponzorom, Ackermann nejde na Tour, Sagan potvrdil svoje plány

4.12.2019, 12:30 | Aktuality zo sveta | Juraj Janoťák
Utorok večer v nemeckom meste Rosenheime predstavitelia a jazdci Bory – hansgrohe definitívne ukončili doposiaľ najúspešnejšiu sezónu v histórii tímu. Na prezentácii sa však iba nehodnotili úspechy v poslednom roku, ale samotní aktéri prezentácie prezradili a aj potvrdili plány do najbližšej sezóny.  
 
 
bora 19 prezentacia 20 2
Prezentácia Bory (© BORA - hansgrohe / VeloImages)
 
 
Sponzor Hansgrohe ostáva, pribudne jeden ďalší 
 
Zásadnou správou, ktorú na začiatku prezentácie oznámil Ralph Denk, manažér tímu, bolo predĺženie spolupráce s už stálym partnerom, so spoločnosťou Hansgrohe, a to do konca roku 2021. „Sme veľmi potešení, že Hansgrohe zostáva našim partnerom. Je to dôkaz, že počas tejto sezóny naši jazdci a celý tím tvrdo pracovali,“ vyhlásil na margo staronovej spolupráce. Spoločnosť Hansgrohe pôsobila v nemeckom celku posledné tri roky ako jeden z dvoch hlavných sponzorov a rovnako tomu bude aj teraz. „Sme hrdí na vynikajúce výsledky tímu, ktoré priniesli zisk aj našej značke. Pozitívny vplyv podporil naše rozhodnutie predĺžiť zmluvu. Tešíme sa na ďalšie dve sezóny,“ povedal Hans Jürgen Kalmbach, generálny riaditeľ Hansgrohe.
 
Ralph Denk zároveň v tíme privítal nového sponzora, cestovnú agentúru Ötztal Tourism, ktorá vo svojom portfóliu ponúka aj veľké množstvo rekreačnej cyklistiky. Najznámejším podujatím je Ötztal Bike Marathon, ktorý organizuje už od roku 1982. Ide o cyklistický maratón v Alpách, počas ktorého všetci zúčastnení pretekári musia prejsť 238 kilometrov, pričom nastúpajú cez päť a pol tisíc výškových metrov, a to za jeden deň. „Sme nadšení, že môžeme ísť na spoločnú túru so silným tímom Bora - hansgrohe. Je to jeden z najobľúbenejších celkov v cyklistike, očakávame, že sa v Nemecku, ale nielen v ňom, zvýši povedomie o existencii našej spoločnosti,“ prezradil ambície spoločnosti jej generálny riaditeľ Oliver Schwarz.
 
 
bora 19 prezentacia 20 2
Prezentácia Bory a sponzora Hansgrohe (© Hansgrohe)
 
 
Ackermann bez Tour, Buchmanna čaká totožný kalendár
 
Potom už sa slova ujali aj samotní pretekári, ktorí fanúšikom poodhalili svoje plány v budúcom roku. Emanuel Buchmann vo svojom pretekárskom kalendári neurobil žiadnu zásadnú zmenu, jeho vrcholom v nadchádzajúcej sezóne bude opäť Tour de France. Vyladiť formu na „Starú dámu“ sa pokúsi rovnako ako v práve skončenej sezóne na UAE Tour, Okolo Baskicka, Okolo Romandie a Critérium du Dauphiné. „Zas všetku pozornosť sústredím na Tour. Všetky ostatné podujatia budú len sekundárne. Tour je hlavný cieľ. Môj pretekársky program bude podobný ako tento rok. Totiž dobre fungoval,“ uviedol Nemec.
 
Bora – hansgrohe pre úspech Buchmanna na Tour urobí všetko, a hlavne preto sa na tomto podujatí do jej zostavy nezmestí Pascal Ackermann. Ten si na svoj premiérový štart na francúzskej Grand Tour bude musieť ešte rok počkať. Budúci rok však absolvuje Giro d'Italia a La Vuelta a Espaňa. „Samozrejme, rád by som ukázal svoju silu v šprintoch na Tour de France, ale budúcoročná trasa nedáva veľa príležitosti šprintérom. Okrem toho, Emu bude potrebovať silný tím do hôr. Preto mi väčší zmysel dáva kombinácia Gira a Vuelty. V prvom prípade budem jazdiť s Petrom, takže si myslím, že v Taliansku budeme extrémne silní,“ zhodnotil svoj kalendár Ackermann.
 
 
- ponuka z nášho eshopu -
detske oblecenie motiv cyklistika
- ponuka z nášho eshopu -
 
 
Na taliansku Grand Tour by v prípade dobrého zdravia mal odcestovať aj Rafal Majka, a to ako líder tímu v boji o ružový dres. Poľský cyklista v budúcej sezóne absolvuje skoro rovnaký pretekársky plán ako v poslednom roku, iba jeho začiatok bude iný. Namiesto španielskych a talianskych podujatí sa vyberie do Argentíny a následne absolvuje UAE Tour. „Tento rok som ukázal, že môžem konkurovať tým najlepším. Ďalšiu sezónu by som mohol dosiahnuť lepší výsledok na Vuelte, preto v príprave na ňu urobím maximum. Mojim snom je dostať sa na pódium na Gire, pretože tieto preteky mám veľmi rád. Fanúšikovia v Taliansku sú neuveriteľní a atmosféra na Gire je senzačná,“ odtajnil Poliak svoje ambície.
 
Spomedzi známych tvári nemeckého celku na prezentácii čo-to povedal aj Maximilian Schachmann. Jeho nadchádzajúca sezóna bude rozdelená na tri časti, ardenskú, taliansku a olympijskú. Vedenie tímu mu pri príprave pretekárskeho plánu uvoľnilo ruky, za čo mu jazdec poďakoval. „Pre mňa je konečným cieľom Tokio. Trasa na hrách by mi mala viac ako dobre vyhovovať a som vďačný, že tím mi poskytol určitý stupeň slobody v mojom rozvrhu pretekov, aby som sa na ne mohol pripraviť. Ak by som to mal zhrnúť, budúci rok sa sústredím v prvej časti na ardenské klasiky, ktoré budú mojim prvých vrcholom. Potom sa sústredím na Giro, a následne už budem riešiť prípravu na olympijské hry.“ 
 
 
bora 19 prezentacia 20 2
Peter Sagan na prezentácii (© BORA - hansgrohe / VeloImages)
 
 
Sagan potvrdil ťažkú sezónu
 
Samostatnú pozornosť budil Peter Sagan, ktorý už dávnejšie oznámil, že pred Tour de France pôjde aj na Giro d'Italia. Utorok potvrdil náročnú kombináciu, a tiež potvrdil, že sa v Tokiu zúčastní cestných pretekov. Pred štyrmi rokmi v Riu absolvoval preteky v horskej cyklistike, kde mu cestu za lepším výsledkom zatarasili defekty. Po hrách ostáva jeho sezóna otvorená. „Myslím si, že ma čaká šesť ťažkých mesiacov. Trasa na hrách bude ťažká, ale na olympijských hrách nikdy neviete, ako to dopadne, takže sa to oplatí skúsiť,“ uviedol najlepší slovenský cyklista pre novinárov prítomných na prezentácii.
 
Pretekársky plán Petra Sagana vyzerá nasledovne. Sezónu by mal odštartovať na Vuelta a San Juan, takže vynechá Tour Down Under. O mesiac neskôr by mal ísť Omloop Het Nieuwsblad, nasledovať by mali Strade Bianche, Tirreno-Adriatico a Miláno - San Remo. Ďalšími jeho pretekmi by mali byť Dwars Door Vlaanderen, Okolo Flámska a Paríž - Roubaix, takže by mal vynechať ardenské jednorazovky. Pred Girom má naplánovanú ešte aj prehliadku Okolo Romandie. „Začnem v Argentíne, potom ma čaká sústredenie vo vysokej nadmorskej výške, pokračovať budú klasiky, ďalšie sústredenie, Giro, ďalšie sústredenie a potom Tour de France,“ okomentoval svoj kalendár svojským spôsobom. Peter má stále v možnom pláne aj účasť na Okolo Slovenska.
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop