Na Trofeo Laigueglia Sagan jedenásty

20.2.2011, 21:48 | Sprav. z pretekov - staršie | Lukáš Timko

Na severozápade Talianska si dnes cyklistickí fanúšikovia prišli na svoje. Okolo prímorského mestečka Laigueglia sa konali jednorazové cyklistické preteky (1.1) s názvom Trofeo Laigueglia. Organizátorov a divákov potešila účasť piatich Protímov, medzi ktorými nechýbal domáci Liquigas. Vo výbere okolo Ivana Bassa sa nachádzal aj náš Peter Sagan, pre ktorého to bola druhá talianska klasika v tejto sezóne.

Počas pretekov sa vytvorilo viacero únikov, no úspech slávil až ten posledný, do ktorého nastúpili niektorí pretekári päť kilometrov pred cieľom. V záverečnom špurte medzi týmito uprchlíkmi sa presadil Talian Daniele Pietropolli z Lampre, pre ktorého to je jeden z najväčších úspechov kariéry. Liquigas mal na stupni víťazov zastúpenie v podobe druhého miesta Simone Ponziho. Peter prišiel do cieľa na 11. mieste.

Peter Sagan hodnotí svoje druhé súťažné vystúpenie v sezóne 2011 takto:

„Tím sa dnes spoliehal na mňa. Našou taktikou bolo zlikvidovať úniky a v záverečnom špurte zabojovať  o víťazstvo pre mňa. V priebehu pretekov boli štyri dlhšie kopce a na prvom z nich sa podarilo odísť skupine asi šiestich pretekárov. Náš tím potom sťahoval tento únik a asi 30 kilometrov pred cieľom sme ich dobehli. Potom začali viacerí pretekári nastupovať až opäť odišla skupina asi desiatich ľudí, medzi ktorými bol aj Basso. Liquigas ešte následne zlikvidoval aj túto skupinku a všetko to začalo vyzerať nádejne. Päť kilometrov pred cieľom začali nastupovať ďalší jednotlivci, no ja som si myslel, že sa to nakoniec ešte všetko zíde dokopy. To však bola osudná chyba, pretože sme už týchto posledných „utečencov“ nedohnali a šance na víťazstvo či špurt boli fuč. Zodpovednosť beriem na seba, mal som päť kilometrov pred cieľom nastúpiť aj ja. Šťastím pre tím je aspoň to, že medzi tými cyklistami úplne v čele bol aj môj kolega Ponzi, ktorý prišiel do cieľa druhý. Tím teda nie je z dnešného dňa vyslovene sklamaný, no žiaľ, nebyť môjho zaváhania, mohli sme to aj vyhrať.“


Dnes mal nastúpiť aj Juraj Sagan, no starší z bratskej dvojice mal menšie zdravotné problémy a tím ho preto nepostavil. Peter sa teraz presúva na prvé etapové preteky v tomto roku, 22. februára štartuje Giro de Sardegna (2.1 - päť etáp).

 

         
  Výsledky Trofeo Laigueglia 2011
  1. vlajka Daniele PIETROPOLLI LAMPRE - MERIDA 4h 42' 20''
  2. vlajka Simone PONZI LIQUIGAS-CANNONDALE + 00' 00''
  3. vlajka Angel VICIOSO albansko + 00' 00''
  4. vlajka Fabio TABORRE ANDRONI GIOCATTOLI + 00' 00''
  5. vlajka Pavel BRUTT KATUSHA TEAM + 00' 00''
  11. vlajka Peter SAGAN LIQUIGAS-CANNONDALE + 00' 52''

 

 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop