S Energiou na kolesách si možete zapretekať na trase Okolo Slovenska

30.5.2017, 14:00 | Inzercia | SZC, Energia na kolesách
Po roku sa opäť stretnú tí, ktorí majú radi cyklistiku, na 4. ročník podujatia Energia na kolesách.  Nadšenci cyklistiky všetkých vekových kategórií tak môžu v nedeľu, 11. júna 2017, otestovať v Trnave malý okruh záverečnej etapy Okolo Slovenska, ktoré tento rok vyvrcholia práve v najstaršom slobodnom kráľovskom meste.
 
Pelotón Energie na kolesách odštartuje v nedeľu, 11.6.2017 o 10:45 hod. smerom von z mesta. Za Oravným sa stočí na Malženickú cestu, do Špačiniec, kde znova naberie smer Trnava - Trojičné námestie. Trasu tvorí malý okruh záverečnej etapy. Cyklojazda pre širokú verejnosť má dĺžku 17 km a bude organizovaná ako spoločná cyklojazda so záverečným súťažným kilometrom. „Už po štvrtýkrát prinášame všetkým priaznivcom cyklistiky možnosť vyskúšať si časť trate, po ktorej pôjdu neskôr profesionáli. Na jednej strane chceme sprostredkovať zážitok z jazdy v pelotóne, na druhej strane týmto chceme upozorniť na zvyšujúci sa počet cyklistov na našich cestách a apelovať na zvýšenú bezpečnosť zo strany vodičov,“ priblížil myšlienku spoločnej cyklojazdy Peter Privara, generálny riaditeľ pretekov Okolo Slovenska.
 
Registrácia bude priamo na mieste štartu, v čase 8:30-10:30 hodine alebo sa zaregistrovať môžete cez oficiálnu stránku na tomto linku. Počas cyklojazdy je potrebné dodržiavať ustanovanie zákona o cestnej premávke a pokyny usporiadateľov. Nevyhnutnou podmienkou je bicykel v dobrom technickom stave a prilba na hlave. Priemerná rýchlosť tohto pelotónu je plánovaná na 25 km/hodinu, s „uvoľnením“ v záverečnom súťažnom kilometri. Vyhodnotení budú traja najrýchlejší jednotlivci a tri najrýchlejšie tímy, najstarší a najmladší účastník.
 
„Tohtoročná cyklojazda je súčasťou spoločného európskeho projektu „My sport is Franja,“ v rámci ktorého sa bude v Trnave na Trojičnom námestí niesť bohatý víkendový program. Okrem pretekov detí v sobotu dopoludnia sa o 16 hodine stretnú na hlavnom trnavskom námestí „bercajglisti,“ ktorí sa po prejdení bercajglovskej trate pokúsia vytvoriť nový slovenský rekord v „cajgelzvončekovačke,“ teda vo zvonení na bicyklové zvončeky. Ukážky z histórie predvedú cyklisti klubu Tyrnaviavelo, ktorí nedávno pripravili výstavu k 200 narodeninám vynájdenia bicykla. O adrenalínové zážitky sa postará Ján Kočis, majster sveta v cyklotriale aj Nicole Frýbortová a Yannick Martens, medialisti z majstrovstiev sveta v krasojazde. Dobrú náladu prinesú vystúpenia známych finalistov talentových súťaží Martin Cisár a Paulína Ištvancová a Hudby z Marsu, prekvapenie a mnohým aj radosť prinesie bohatá tombola. Jej lístky sa budú rozdávať priemo na námestí v čase konania podujatia. Nárok na účasť v tombole budú mať tiež všetci zúčastnení cyklisti podujatia Energia na kolesách. Vyvrcholením programu bude dojazd pelotónu pretekov Okolo Slovenska (UCI 2.1) v sobotu o 17:30 a v nedeľu štart, prejazdy mestom aj cieľ záverečnej etapy tohto ročníka pretekov,“ dodal Peter Privara.
 
 
enk plagat ci
 
 
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop