Sagan vynechá úvodný klasikársky víkend v Belgicku, aj Vuelta rozdala divoké karty

22.2.2021, 18:00 | Aktuality zo sveta | Jakub Andacký
Úvodný klasikársky víkend v Belgicku sa napokon uskutoční bez účasti Petra Sagana. Dôvodom je povinnosť absolovovať komplexné lekárske vyšetrenie po infikovaní koronavírusom. Divoké karty na Vuelte získali tri domáce celky. Preteky v Spojených arabských emirátoch privítali niekoľko veľkých mien. Najväčšia pozornosť však smeruje na Tadeja Pogačara, ktorý priznal, že pociťuje tlak.
 
 
Sagan v Belgicku neodštartuje, podrobí sa testom
 
Peter Sagan zmešká otvárací klasikársky víkend v Belgicku. Vynechá obe z klasík Omloop Het Nieuwsblad aj Kuurne - Bruxelles - Kuurne, ktoré sa uskutočnia 27. a 28. februára. Obaja bratia Saganovci spolu s Erikom Baškom sa pred pár týždňami nakazili koronavírusom. Napriek miernemu priebehu strávili v oddychovom režime desať dní v karanténe. Všetci traja sú už v súčasnosti zdraví a boli schopní obnoviť tréningový režim.
 
 
sagan 20 dauphine debata asofab
Peter Sagan (© A.S.O. / Alex Broadway)
 
 
Peter Sagan podľa Cyclingnews zmenil svoje plány a zostal naďalej v slnečnom prostredí na Kanárskych ostrovoch. Podľa lekárskeho protokolu UCI sa v nasledujúcich dňoch podrobí komplexnému vyšetreniu, aby sa potvrdilo, že je schopný opätovne pretekať. Súčasťou sú krvné testy, snímky srdca z magnetickej rezonancie, röntgenové vyšetrenie pľúc a spirometrický pľúcny test.
 
Správy z Belgicka naznačujú, že lídrom Bory by tu mala byť čerstvá akvizícia Nils Politt. Nemecký klasikár jazdí v súčasnosti v dobrej forme. Na Etoile des Besseges skončil celkovo tretí a podobný úspech bude chcieť napodobniť aj teraz. Prvými pretekmi Petra Sagana v tejto sezóne by malo byť podujatie Strade Bianche, ktoré sa uskutoční 6. marca.
 
 
- reklama -
- reklama -
- reklama -
- reklama -
 
 
Pozvánky len miestnym tímom
 
Organizátori Vuelty venovali divoké karty trojici miestnym tímom. Toto rozhodnutie cyklistický svet priveľmi neprekvapilo. Pozvánky pre tento ročník dostali Burgos-BH, Euskaltel-Euskadi a Caja Rural. To, že pozvánku určite nedostane žiaden zahraničný tím sa vedelo, no organizátori si museli vybrať tri z celkových štyroch španielskych celkov z druhej ligy. Čierny Peter zostal napokon v rukách toho najmladšieho. Tím ​​Equipo Kern-Pharma je v tejto kategórii prvým rokom. Na účasť na Vuelte si ešte bude musieť nejaký čas počkať.
 
 
Veľké očakávania
 
Tadej Pogačar patrí jednoznačne k jedným z najväčších favoritov UAE Tour 2021. Zatiaľčo väčšina favoritov ladí formu na neskoršie obdobie, slovinský pretekár má v Emirátoch úplne iné ambície. "Sú to naše domáce preteky. Je tu veľa sponzorov, ktorí sú súčasne sponzormi nášho tímu. Aj preto mám len tie najvyššie ciele. Minulý rok sme napriek veľkej snahe neuspeli. Tento rok spravíme všetko preto, aby sme boli úspešní. Som v rovnakej situácii ako minule, aj preteky sú stavané veľmi podobne," vyjadril sa Pogačar.
 
Povesť mladého slovinského cyklistu sa po minuloročnom úspechu na Starej dáme značne zmenila. V Abu Dhabí visia jeho podobizne zo stien mrakodrapov, oslavujúce jeho úspech. "Cítim na seba väčší tlak ako naposledy. Vkladajú sa do mňa veľké očakávania. Na podujatie sme sa s celým tímom veľmi dobre pripravili a spravíme všetko preto, aby sme zvíťazili," vyhlásil.
 

 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop