Remco Evenepoel na Coppa Bernocchi zničil konkurenciu, v šesťčlennom úniku bol 100 km, záverečných 40 šiel sólo

Remco Evenepoel na Coppa Bernocchi zničil konkurenciu, v šesťčlennom úniku bol 100 km, záverečných 40 šiel sólo
(© LaPresse/Marco Alpozzi)

po 4.10. zvlnena etapa ciel rovina Legnano > Legnano 197 km Evenepoel
profil pretekov, 1670 nastúpaných metrov (© ilgranpiemonte.it)
Napriek tomu, že Coppa Bernocchi patrí medzi tie ľahšie klasiky v týždni pred Lombardiou, Deceunick - Quick-Step prišiel na preteky so smelou stratégiou rozbiť hlavné pole už krátko po štarte. Športový riaditeľ podlahárov Davide Bramati zjavne pozeral Paríž - Roubaix a bol si vedomý, že v tejto konkurencii bez viacerých veľkých hviezd bude Remco Evenepoel taký silný, že sa neoplatí čakať na záver pretekov, ale skúsia atak skôr.
Stalo sa tak už na 60. kilometri, keď vyprovokovali s Evenepoelom a Faustom Masnadom vznik skupiny, kde sa chytili Alessandro Covi (UAE), Thibaut Pinot (Groupama), Samuele Battistella (Astana) a Antonio Puppio (Qhubeka). Bola to silná partia pretekárov z top tímov, a tak nebolo veľa celkov, ktoré by to dokázali kontrolovať. Snažili sa o to Ineos či Eolo, ale ďalšie tímy sa nepridali a partia si to odtočila až do cieľa.
- reklama -
- reklama -
- reklama -
- reklama -
Remco dobre vedel, že je jasne najsilnejší, tak aby dobre potrénoval, nastúpil skupine už 39 km pred páskou v krátkom kopci. Nikto nedokázal zareagovať a bolo jasné, že vyhrá. Vypracoval si dve minúty náskoku a mohol popremýšľať, akú oslavnú pózu zvolí. Keďže mal veľký náskok, o druhú pozíciu skúsil zabojovať atakom zo skupiny jeho kolega Masnada. Spolu s ním odišiel Covi, ktorý ho ale v závere porazil. Quick-Step tak obsadil prvé aj tretie miesto. Pelotón prišiel do cieľa s odstupom osem a pol minúty.
Sklamaní ostali v Ineose, ktorí sem prišli s Portem či Hayterom, ale vyšli trochu na smiech. Rovnako ako slušne obsadený Movistar. Cofidis si myslel, že by sa im mohlo podariť preteky ukontrolovať na špurt s Vivianim, ale mýlili sa. Silná Astana sa zasa dala nachytať pre slabého člena v úniku. Lucenko alebo Aranburu by mali väčšie šance.
Výsledky
1. EVENEPOEL Remco Deceuninck - Quick-Step 4:26:13 200
2. COVI Alessandro UAE Team Emirates 01:49 150
3. MASNADA Fausto Deceuninck - Quick-Step 01:50 125
4. BATTISTELLA Samuele Astana-Premier Tech 02:25 100
5. PINOT Thibaut Groupama-FDJ 02:26 85
6. PUPPIO Antonio Team Qhubeka NextHash 02:55 70
7. MOLANO Sebastian UAE Team Emirates 08:27 60
8. FIORELLI Filippo Bardiani CSF Faizanè 08:27 50
9. BONIFAZIO Niccolo Team TotalEnergies 08:27 40
10. VIVIANI Elia Cofidis 08:27 35
Zobraziť kompletné poradie
 
Náš eshop