UAE Tour: Organizátori zrušili zvyšné dve etapy pre dva prípady koronavírusu

28.2.2020, 12:00 | Preteky vo svete | Juraj Janoťák
6. 28.2. rovinata etapa ciel rovina Al Ruwais > Al Mirfa 160 km cieľ: 12:15
Etapy tohto ročníka pretekov:
1234567
 
etapa 6
profil etapy, 307 nastúpaných metrov (© theuaetour.com)
 
 
Piatok a sobotu sa na cestách v Spojených arabských emirátoch cyklisti nepredstavia. Organizátori UAE Tour po štvrtkovej etape končiacej na Jebel Hafeet zrušili zvyšné etapy, pretože sa na podujatí objavili dva prípady koronavírusu. Podľa dostupných informácií mali mať pozitívne testy na tento vírus dvaja talianski zamestnanci z jedného zúčastneného tímu. Konkrétne detaily, o ktorý tím ide však organizátori vo svojom vyhlásení neposkytli. Všetci účastníci pretekov sa teraz musia podrobiť vyšetreniam. Hotel, v ktorom bývali tímy, ale aj novinári je v karanténe.

„Prijali sme rozhodnutie, aby sme ochránili všetkých účastníkov. Bezpečnosť je najvyššia priorita. Všetko bude prebiehať v koordinácii so zodpovednými úradmi,“ uviedli organizátori v oficiálnej tlačovej správe. „Všetky potrebné postupy vrátane karanténnych opatrení budú prijaté s cieľom obmedziť šírenie vírusu,“ dodali organizátori vo svojom stanovisku. Víťazom podujatia sa tak stal Adam Yates, ktorý včera v cieľovom stúpaní ubránil červený dres. Informáciu priniesol portál Cycling News.
 
 
Krátke preview etapy:
Predposledná etapa vyzerá byť profilovo veľmi jednoduchá, no po celý čas budú cyklistom robiť problémy bočné vetry od mora. Cyklisti totiž strávia celý deň v okolí mora, budú jazdiť po pobreží a destináciu nezmenia ani na konci. Posledné kilometre tak budú dosť nervózne, v pozičnej bitke možno dôjde aj na lakte. Veľkou výhodou pre všetkých členov pelotónu bude fakt, že na samom konci v cieľovom meste urobia tri okruhy, takže posledné metre si budú môcť nielenže dobre prezrieť, ale budú môcť pripraviť aj stratégiu. Ďalšou dobrou správou pre šprintérov bude šírka vozovky, čím sa eliminuje potenciálna tlačenica, nebezpečenstvo pádov alebo rôznych iných kolízií bude tiež aspoň z časti eliminované. V samotnom finále budú hlavnými hrdinami znovu najrýchlejší muži v pelotóne, ktorí tak dostanú šancu predviesť sa po štvrtýkrát. 
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop