TdF: V stredu milimetre hrali s Ewanom, ktorý porazil Groenewegena, Sagan štvrtý

17.7.2019, 11:45 | Preteky vo svete | Juraj Janoťák, ts
tour 19
11. 17.7. rovinata etapa ciel rovina Albi > Toulouse 167 km Ewan
 
etapa 11
profil etapy, 1688 nastúpaných metrov (© letour.fr)
 
 
Pretekári sa dostali na rovinatý a v nasledujúcich dňoch najľahší profil, ktorý organizátori vyhradili pre šprintérov. Očakával sa hromadný dojazd pelotónu a v tých predchádzajúcich ukázali najvyššiu rýchlosť Dylan Groenewegen, Elia Viviani a Caleb Ewan.
 
Na Petra Sagana čakala klasická úloha v šprintérskej etape. Získať čo najviac bodov a vo finále sa pokúsiť presadiť proti mimoriadne rýchlym súperom. Na podujatí sa začalo otepľovať a vo finále mali teploty prekročiť tridsať stupňov. Zároveň sa v záverečnej časti etapy mohol objaviť na trati bočný vietor, na čo boli všetci cyklisti dobre pripravení. Na štarte chýbal nemecký šprintér Rick Zabel (Kaťuša - Alpecin), ktorého od včerajšieho dňa trápili horúčky.
 
Úvodné minúty dnešnej previerky prebiehali podľa očakávaného scenáru. Hneď po ostrom štarte sa vpredu uvelebila štvorica jazdcov, menovite Anthony Perez a Stéphane Rossetto obaja z celku Cofidis, Lilian Calmejane z Total Direct Energie a Aimé De Gendt z Wanty Gobert. Na ich nástup v pelotóne nikto nereagoval. Na úvodných kilometroch tempo hlavného poľa diktoval Deceuninck - Quick-Step.
 
 
tour 19 etapa 11 unik 1 asofab
Únik počas etapy (© A.S.O. / Alex Broadway)
 
 
Prvá polhodina prebiehala vo veľmi pokojnom tempe. Kvarteto mužov v čele zatiaľ zväčšovalo medzeru medzi nimi a pelotónom, v ktorom začali pridávať ruku k dielu už aj členovia Jumbo - Visma a Lotto Soudal. Stalo sa tak, keď sa náskok vedúcej skupiny vyšplhal k trom minútam, čo bolo maximum, ktoré zatiaľ šprintérske celky dovolili jazdcom vpredu. Rýchlosť balíka diktovali Asgreen, Monfort a Martin.
 
Prvá prémia v itinerári dnešnej etapy veľa rozruchu nepriniesla. Na Côte de Tonnac (3,6 km - 4,9 %) bodovali prví dvaja jazdci, keďže išlo o kopec tretej kategórie. Dva získal Perez (Cofidis) bez toho, aby sa zapotil. Bod sa ušiel ešte pre De Gendta (Wanty - Gobert). Na vrchole úvodného hodnoteného kopca sa pootvorili nožničky medzi oboma skupinami, náskok prekročil hranicu troch minút.
 
 
kratka sprava ikonkaCol de Liberté (129 km pred cieľom)
Autentické  stredoveké  mestečko Saint-Antonin  Noble-Val prežilo  hrôzy  mnohých  vôjn. Zachovali sa v ňom typické malé domčeky a najstaršia radnica vo Francúzsku, z 12. storočia. V roku 2015 si ju Francúzi zvolili za tretiu najobľúbenejšiu dedinku.
 
 
Niekoľko ďalších minút sme sledovali skoro rovnaký priebeh ako v siedmej, zatiaľ najnudnejšej, etape. Kvarteto v čele spolupracovalo, jazdci v ňom pokračovali v hesle každý chvíľku ťahá pílku, pričom úplne tým istým pravidlom sa riadili aj traja muži v špici balíka. Jedinou zmenou oproti siedmej etape bolo, že Asgreen (Quick-Step) nevyzeral tak znudene. Inak v siedmej etape bol v úniku Rossetto (Cofidis). 
 
Pár kilometrov po prvej horskej prémii pretekári vstúpili do svojej druhej hodiny. Priemerná rýchlosť utečencov v tej prvej bola 37,2 km/h. Pomalší úvod etapy určite vyhovoval všetkým pretekárom. Šprintéri mohli šetriť sily na záver a favoriti v celkovej klasifikácii na prvé náročnejšie previerky. Iba Matthews (Sunweb) na krátky čas musel vyprodukovať viac wattov, keďže riešil technické problémy a objavil sa vzadu v kolóne.
 
Iný šprintér mal pred sebou veľmi ťažký deň. Ewan (Lotto Soudal) stále čakal na etapové prvenstvo na Tour de France a šance získať ho mu ubúdali. Aj preto jeho kolega Monfort v prvej polovici dňa držal uniknutých mužov nakrátko. Spomedzi trojlístka Monfort, Martin a Asgreen bol práve Maxime najčastejšie na špici pelotónu. Počas jeho kraľovania sa náskok vedúcej skupiny ustálil na dve a pol minúty.
 
 
tour 19 etapa 11 unik 1 asofab
Pelotón počas etapy (© A.S.O. / Alex Broadway)
 
 
Ďalšou zastávkou na trase jedenásteho dňa bola druhá horská prémia. Vrchol Côte de Castelnau-de-Montmiral (2,5 km - 3,8 %) sa nachádzal presne 90 kilometrov pred cieľom. Spomedzi oboch kategorizovaných kopcov v dnešnom programe bol kratší a tiež miernejší. Hlavne z tohto dôvodu ponúkal pre utečencov len jeden bod, no ani oň sme nevideli žiaden boj. Zobral si ho opäť Perez (Cofidis), ale priebežne vedúceho Wellensa (Lotto Soudal) z dresu samozrejme nevyzliekol.
 
Prvý väčší rozruch na ceste nastal pred šprintérskou prémiou, konečne aj v úniku. Medzi štvoricou mužov v čele prejavili záujem o plný počet bodov a finančnú odmenu Perez (Cofidis) a De Gendt (Wanty - Gobert). Prvý menovaný vyhral aj tretiu prémiu, z čoho musela mať radosť peňaženka francúzskeho celku. Pre jazdcov v hlavnom poli zostalo v hre ešte jedenásť bodov. Aký-taký vláčik vytvorili celky Bora - hansgrohe a Bahrajn - Merida, no bol to Elia Viviani, ktorý ich získal. Pre Petra Sagana sa ušlo desať bodov.
 
 
video v clanku ikonka ciernaBoj o body na šprintérskej prémii
 
 
kratka sprava ikonkaGaillac (80 km pred cieľom)
Gaillac sa preslávil vinárstvom. To funguje od roku 972, kedy získali mníci privilégium na pestovanie vínnej révy od biskupa z Albi. V jeho okolí sa nachádza Kláštor  sv.  Michala, ktorý je  z 10.  storočia a bol prestavovaný  v 13.  storočí.  Keďže  ho  dvakrát vyplnienili protestanti, od 1524 je svetskou stavbou, no názov kláštor si zachoval. V centre mesta stojí Foucaudský  zámok – Múzeum  umenia, v ktorom sú vystavené diela miestnych  francúzskych  umelcov rôznych  smerov – klasicizmu,  romantizmu,  post-impresionizmu  a pod. Od  1934  je  sídlom múzea.
 
 
Z poslednej prekážky do Toulouse chýbalo ešte 80 kilometrov, na ktorých zmätok mohol narobiť vietor. Už za mestom Gaillac bolo na vlajkách a stromoch vidieť, že sa poveternostné podmienky začínajú ako-tak meniť, ale oproti štartu sa rýchlosť vetra zvýšila iba o 5 km/h. Nebola to radikálna zmena. Dôležitejšou správou bolo, že režisérske úlohy v balíku si znovu začali plniť Martin (Jumbo - Visma), Asgreen (Quick-Step) a Monfort (Lotto Soudal). 
 
Najviditeľnejší domestici v rovinatých etapách ani po bufete nepustili utečencov ďalej ako na dve minúty, naďalej tak krotili ich nadšenie. Cyklistom v čele bolo jasné, že ich cesta za slávou sa skôr či neskôr skončí, stále sa však striedali v ťahaní. Bitka o najbojovnejšieho jazdca v dnešnej etape sa ešte nerozohrala. Záujem o červené číslo ale mohol mať Calmejane (Direct Energie), ktorý sa narodil v Albi.
 
Na zvlnenom profile, ktorý čakal pretekárov až do cieľa, ale náskok kvarteta vpredu rýchlo klesal. Už na výjazde z obce Lacougotte-Cadoul sa pelotón k nim priblížil na minútu, čo viedlo k tomu, že na špicu balíka sa dostavil opäť Martin (Jumbo - Visma) a nasadil také tempo, aby celodenný únik nebol zlikvidovaný predčasne. Pokým Nemec viedol hlavné pole, opäť sa medzera medzi ním a mužmi v čele o niečo zväčšila.
 
 
tour 19 etapa 11 unik 1 asofab
Únik počas etapy (© A.S.O. / Alex Broadway)
 
 
Jeho prácu ale doslova "kazili" Asgreen (Quick-Step) a Monfort (Lotto Soudal), ktorí na pár kilometroch zničili to, čo sa snažil Martin (Jumbo - Visma) vytvoriť. Aj z toho bolo vidieť, ako veľmi sú Viviani a Ewan na dnešnú koncovku pripravení, a hlavne nabudení. Veď ich kolegovia dnes nedovolili úniku vytvoriť si väčší náskok ako tri minúty. Kvarteto v úniku tak bolo už na štarte prakticky odsúdené na neúspech, čo sa však očakávalo a muselo to byť jasné aj im.
 
Za obcou Vendine sa o slovo prihlásil bočný vietor, ktorý spôsobil v balíku miernu paniku. Nikto z favoritov na celkové víťazstvo nechcel zopakovať chybu z pondelka, takže sa tlačili dopredu. Brilantnú pozičnú jazdu predviedli muži z Ineosu, ktorí v spravnom okamihu boli na správnom mieste, teda úplne na špici. Nervozita vyústila v pád, za ktorým zaostalo veľké množstvo pretekárov, aj Quintana (Movistar).
 
Najväčšou obeťou pádu v strede pelotónu bol Terpstra (Direct Energie), ktorý sa chytal za kľúčnu kosť a jeho púť na Tour sa skončila. Na zemi skončili aj Porte, Ciccone (obaja Trek-Segafredo), Bettiol (EF Education), Nizzolo (Dimension Data) a Bol (Sunweb), ktorý mal byť jednotkou nemeckého zoskupenia na dnešnú koncovku. Bolo tak pravdepodobné, že šancu zabojovať o etapu dostane Matthews.
 
 
bora 19 tour v pelotone bohfb
Bora už pripravuje pozíciu Saganovi (© BORA - hansgrohe / Sprintcycling)
 
 
Ku Quintanovi a Portovi sa naskladali takmer celé tímy Movistaru a Treku-Segafredo, a tie svojich lídrov dotiahli naspäť. Do pelotónu sa ale nevrátil Ciccone, ktorý sa odpojil z vláčika a začal bojovať o to, aby sa dostal do cieľa. Po boku mal Langevelda (EF Education) a Nizzola (Dimension Data), hlavne posledný menovaný si z pádu odniesol krvavé rany na nohách, ale vysadol na bicykel a pokračoval.  
 
Po páde sa situácia v hlavnom poli neupokojila, do popredia sa tlačili Astana a Sunweb snažiac sa udržať svojich lídrov v bezpečí. Celkovo to v čele pelotónu hralo všetkými farbami, ale prevahu mali žlté dresy Jumbo - Visma a modré Deceunincku - Quick-Stepu. Už 14 kilometrov pred cieľom sa išlo poriadne tempo a z balíku si vystúpil Tony Martin, ktorý už mal pre dnešný deň odpracované. Jeho kolegovia však čelo neopustili, za nimi sa schovával Peter Sagan.  
 
Desať kilometrov pred Toulouse sa rozohrala bitka o červené číslo, netrvala dlho. De Gendt (Wanty - Gobert) nastúpil a zmizol svojim celodenným spoločníkom. Rossetto (Cofidis) bol z toho poriadne nahnevaný, ani Calmejane (Direct Energie) zrovna neskákal od radosti. Obaja si pri návrate do balíka podali ruky. To De Gendt bojoval sám a dlho držal šprintérske tímy v neistote. Lenže v krátkom kopčeku sa zastavil a štyri kilometre pred koncom bol aj posledný člen celodenného úniku pohltený.
 
 
kratka sprava ikonkaCIEĽ - Toulouse
Toulouse (po galsky Tolosa) bolo už od čias Keltov a Rimanov dôležité obchodné centrum. Počas raného stredoveku bolo Toulouse hlavným mestom Vizigótskeho kráľovstva a potom Akvitánskeho  vojvodstva.  V roku 1218 bolo mesto baštou sekty katarov/albigéncov, ale vojvoda Šimon z Montfortu ho dobyl. Do Francúzskeho kráľovstva patrí od roku 1271. Patrí do  prefektúry Haute-Garonne ako hlavné mesto Okcitánie. Je štvrtým  najväčším mestom Francúzska. Nesie prezývku Ružové mesto vďaka ružovým tehliam, ktoré sú tradičným stavebným materiálom.
 
 
Posledné kilometre v uličkách Toulouse režírovalo Jumbo - Visma, ďalšie kvantum práce pre svojho šprintéra odviedol Wout Van Aert. Ďalšie vláčiky sa sformovať nedokázali. Až dva kilometre pred páskou sa objavili kolegovia Eliu Vivianiho a Ceesa Bola. Bol to Michael Matthews, ktorý ho doviezol do šprintu. Ako prvému praskli nervy Dylanovi Groenewegenovi, ktorý tristo metrov pred cieľom zapol svoje rakety a v milimetrovom súboji nakoniec prehral proti Calebovi Ewanovi. Austrálčan hodil bicykel v lepšom okamihu. Tretí finišoval Viviani, štvrtý Peter Sagan.
 
 
video v clanku ikonka ciernaDramatický šprint v závere jedenástej etapy
 
 
Až do druhého týždňa si musel počkať, ale dočkal sa. Caleb Ewan v siedmej etape prehral bitku o etapové prvenstvo o milimetre, dnes si všetko vynahradil. Šprintér Lotta Soudal v úplnom závere nemal žiadnu tímovú podporu, musel hľadať zadné koleso a našiel to správne. Svoj šprint si nechal rozbehnúť svojim najväčším súperom, ktorého na posledných metroch dokázal predbehnúť. Ewan tak dosiahol prvé víťazstvo na Tour de France vo svojej kariére, a preto na dnešný deň nikdy nezabudne.
 
Už po siedmej etape Dylan Groenewegen vyhlásil, že jeho súboje s dnešným víťazom sú vždy tesné, a dnes sa to do bodky potvrdilo. Holanďan mal v závere najlepšiu tímovú podporu, jeho kolegovia prešli uličkami cieľového mesta ako nôž maslom. Groenewegen sa za nimi doviezol až do finále, v ktorom odštartoval bitku o výhru. Lenže dnes nebol tým najrýchlejším mužom v pelotóne. Tretí Elia Viviani si chcel napraviť chuť po poslednom šprinte, ale nepodarilo sa mu to. Talian asi päťsto metrov pred páskou musel lepiť dieru za Ewanom, ktoré ho stáli drahocenné sily.
 
 
ewan 19 tour podium po triumfe asofab
Caleb Ewan a jeho radosť na pódiu (© A.S.O. / Alex Broadway)
 
 
Po dnešnom dni bude spokojný aj Peter Sagan, ktorý v koncovke obsadil štvrtú priečku a ubránil prvú pozíciu v bodovacej súťaži. Sagan vo finále musel kľučkovať pomedzi súperov, čo ho v konečnom dôsledku stálo lepšie umiestnenie. Tak či tak dnes do bodovačky zapísal 28 bodov, pričom Sonny Colbrelli a Michael Matthews boli za ním ako na prémii, tak aj v cieli. Upevnil si preto vedúce postavenie v boji o siedmy zelený dres, a zdá sa, že Matthews už o zelený dres záujem nemá. Dnes totiž pracoval pre Ceesa Bola.
 
Z pohľadu celkovej klasifikácie bola dnešná etapa iba transportnou, teda na prvých desiatich miestach nenastali žiadne zmeny. Na chvíľu to vyzeralo, že Nairo Quintana a Richie Porte môžu čo-to stratiť, keďže sa zaplietli do pádu dvadsať kilometrov pred páskou, ale stihli sa do balíka vrátiť a prísť do cieľa po boku svojich rivalov. Ďalšou dôležitou správou dnešného, veterného, dňa bolo, že žltý dres udržal Julian Alaphlippe, bez akýchkoľvek ťažkostí. Obávaný vietor tak tentokrát neporiadok v GC nenarobil. 
 
 
vyjadrenie ikonky ciernaVyjadrenie Caleba Ewana (víťaz)
"Nemôžem tomu uveriť. Bol som blízko v štyroch posledných šprintoch, do ktorých som sa zapojil. Dnes som vedel, že ak sa všetko spojí, mohol by som byť najrýchlejší. Toto je detský sen. Neexistujú žiadne iné preteky, ktoré som chcel ako dieťa vyhrať. Ďakujem Rogerovi, ktorý ma priviezol za zadné koleso Groenewegena."
 
 
Na večer pripravujeme súhrn vyjadrení všetkých hlavných aktérov...
 
 
Výsledky etapy
1. EWAN Caleb link ikonka Lotto Soudal link ikonka 3:51:26 120
2. GROENEWEGEN Dylan Team Jumbo - Visma link ikonka 00:00 50
3. VIVIANI Elia link ikonka Deceuninck - Quick-Step link ikonka 00:00 25
4. SAGAN Peter BORA - hansgrohe link ikonka 00:00 15
5. DEBUSSCHERE Jens Kaťuša - Alpecin link ikonka 00:00 5
6. COLBRELLI Sonny Bahrain Merida Pro Team link ikonka 00:00  
7. PHILIPSEN Jasper UAE Team Emirates link ikonka 00:00  
8. BOL Cees Team Sunweb link ikonka 00:00  
9. KRISTOFF Alexander link ikonka UAE Team Emirates link ikonka 00:00  
10. BARGUIL Warren link ikonka Team Arkéa Samsic 00:00  
 
Zobraziť kompletné výsledky etapy
 

gc quickstep
Priebežné poradie pretekov po etape
1. ALAPHILIPPE Julian link ikonka Deceuninck - Quick-Step link ikonka 47:18:41 25
2. THOMAS Geraint link ikonka Team Ineos link ikonka 01:12  
3. BERNAL Egan Team Ineos link ikonka 01:16  
4. KRUIJSWIJK Steven Team Jumbo - Visma link ikonka 01:27  
5. BUCHMANN Emanuel BORA - hansgrohe link ikonka 01:45  
6. MAS Enric Deceuninck - Quick-Step link ikonka 01:46  
7. YATES Adam link ikonka Mitchelton - Scott link ikonka 01:47  
8. QUINTANA Nairo link ikonka Movistar Team link ikonka 02:04  
9. MARTIN Daniel link ikonka UAE Team Emirates link ikonka 02:09  
10. PINOT Thibaut link ikonka Groupama - FDJ link ikonka 02:33  
Zobraziť kompletné priebežné poradie pretekov po etape
 

tour 2
Priebežné poradie bodovacej súťaže po etape
1. SAGAN Peter BORA - hansgrohe link ikonka 257
2. VIVIANI Elia link ikonka Deceuninck - Quick-Step link ikonka 184
3. COLBRELLI Sonny Bahrain Merida Pro Team link ikonka 174
4. MATTHEWS Michael link ikonka Team Sunweb link ikonka 167
5. EWAN Caleb link ikonka Lotto Soudal link ikonka 148
6. STUYVEN Jasper Trek - Segafredo link ikonka 112
 

tour 3
Priebežné poradie vrchárskej súťaže po etape
1. WELLENS Tim Lotto Soudal link ikonka 43
2. DE GENDT Thomas Lotto Soudal link ikonka 37
3. CICCONE Giulio Trek - Segafredo link ikonka 30
4. MEURISSE Xandro Wanty - Gobert Cycling Team 27
5. BERHANE Natnael Cofidis, Solutions Crédits 20
6. TEUNS Dylan Bahrain Merida Pro Team link ikonka 13
 

tour 4
Priebežné poradie súťaže do 25 rokov po etape
1. BERNAL Egan Team Ineos link ikonka 47:19:57
2. MAS Enric Deceuninck - Quick-Step link ikonka 00:30
3. GAUDU David Groupama - FDJ link ikonka 03:16
4. DE PLUS Laurens Team Jumbo - Visma link ikonka 27:43
5. SCHACHMANN Maximilian BORA - hansgrohe link ikonka 33:19
6. VAN AERT Wout Team Jumbo - Visma link ikonka 33:36
 
 
video v clanku ikonka ciernaVideosumár etapy
 
 

 
 
Všetky prémie na trase etapy:
3 20 135 km - Côte de Tonnac: dĺžka 3,6 km; sklon 4,9 % (2-1)
4-20 90 km - Côte de Castelnau-de-Montmiral: dĺžka 2,5 km; sklon 3,8 % (1 bod)
sprint-20 80 km - GAILLAC (20-17-15-13-11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1)
ciel Cieľ (50-30-20-18-16-14-12-10-8-7-6-5-4-3-2) + bonusové sekundy 10-6-4
 
 
Krátke preview etapy:
Najľahšiu previerku druhého týždňa jednoducho musia využiť šprintérske celky, lebo potom ich čakajú náročné štyri dni v Pyrenejách, cez ktoré musia najrýchlejší jazdci len prebehnúť v časovom  limite. Preto budú na štarte veľmi motivovaní, aby sa nedostala do úniku nepríjemná skupina. Na ceste do Toulouse nebudú na trati terénne prekážky, ale miestami sa môže znovu objaviť bočný vietor, a tento faktor si zaslúži pozornosť aj zo strany jazdcov na GC. V pelotóne by mala pracovať tradičná trojica Deceuninck - Quick-Step, Lotto - Soudal a Jumbo - Visma. Quick-Step bude tak či tak jazdiť na čele balíka a obraňovať žltý dres, takže z tohto môže len získať Elia Viviani. Taliansky cyklista ukázal v desiatej etape, že má stále dobrú formu, preto s tradičnou podporou svojho lead-outu bude mieriť za druhým etapovým triumfom. Na výkony z prvého týždňa bude chcieť nadviazať Jumbo - Visma a cieľavedomý Dylan Groenewegen zase dokázať, že je rýchlejší ako Viviani s Ewanom. Holandský šprintér sa doteraz zapojil len do dvoch hromadných dojazdov, ale stále má pred sebou dostatok príležitostí, aby na Tour ešte zažiaril. Caleb Ewan ešte nezískal ani jeden triumf a v tomto smere môže byť pod väčším tlakom ako konkurenti. Po výkonnostnej a rýchlostnej stránke je na tom výborne, ale vo finále etapy musí urobiť len správne rozhodnutia. Inak sa mu nepodarí poraziť Vivianiho s Groenewegenom. Aj Alexander Kristoff čaká na prvú výhru, no zatiaľ predviedol len jednu kvalitnú koncovku. S pribúdajúcimi dňami však budú šprinty ťažšie a ťažšie a to môže byť jeho výhoda, aby mohla vyniknúť jeho hrubá sila. Dopredu sa budú tlačiť Trentin, Nizzolo, Colbrelli, prekvapiť môže Matthews, ale proti rýchlejším súperom musia vo finále predviesť špičkový výkon. Peter Sagan v spoločných dojazdoch pelotónu nezvykne zaváhať a na svoju stabilitu sa bude spoliehať aj tentoraz. Jeho rýchlosť a dravosť ho predurčujú na dobré výsledky aj v hromadných šprintoch.
 
 
Krátky opis trasy etapy:
Po voľnom dni by sa malo šprintovať. Etapa obsahuje len dve horské prémie, ale inak sa bude pelotón pohybovať po mierne zvlnenej trase, ktorú musia využiť šprintérske zoskupenia. V druhom súťažnom bloku je to jediná príležitosť pre najrýchlejších jazdcov v balíku, preto by bolo prekvapením, ak by pelotón nedokázal zariadiť hromadný šprint. Jednoduchú trasu len kde-tu križujú mierne výstupy a koncentrovaná hlavná skupina by nemala mať problém udržať všetko pod kontrolou. Do cieľového mesta sa vojde päť kilometrov pred páskou a hneď potom okorení koncovku kilometrové stúpanie s prevýšením tri až štyri percentá, čo spolu s nasledujúcim krátkym klesaním natiahne balík a vytvorí hektický príchod na cieľovú pásku.
 
 
etapa 01 mapa dojazdu
mapa dojazdu etapy (© letour.fr)
 
 
Vysielanie na Dvojke RTVS:
online na webe tdf.rtvs.sk (kompletný prenos etapy od 13:00)
na Dvojke od 14:15 štúdio, následne živý prenos
moderátor štúdia: Oľga Hamadejová
komentátor RTVS: Vladimír Genda
spolukomentátor: Peter Velits
štúdio + info texty: Lukáš Timko
 
 
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop