Tour: V etape pravdy na Granone Vingegaard zlomil Pogačara vo veľkej kríze, vyhral etapu a ide aj do žltého

13.7.2022, 13:00 | Preteky vo svete | Peter Matis
Tour: V etape pravdy na Granone Vingegaard zlomil Pogačara vo veľkej kríze, vyhral etapu a ide aj do žltého
Jonas Vingegaard a Tadej Pogačar (© A.S.O. / Charly Lopez)

tdf2020 banner update
11. 13.7. rovinata etapa ciel rovina Albertville > Col du Granon 152 km Vingegaard
zprofil etapy
profil etapy, 4070 nastúpaných metrov (© letour.fr)
Jedna z rozhodujúcich etáp tejto Tour. Tak bola označovaná extrémne náročná jedenásta etapa, ktorá pretekárov zaviedla na legendárne stúpania Tour Col du TélegrapheCol du Galibier a taktiež cieľový Col du Granon. Štartovalo sa v alpskom mestečku Albertville a ešte pred trojicou obrých stúpaní sa na trase nachádzal aj jeden z divácky najkrajších kopcov vo Francúzsku vôbec, Lacets de Montvernier. Dnešná etapa tak mala byť pastvou pre oči a taktiež skutočne mala potenciál rozhodnúť Tour. Jazdila sa navyše vo veľkej nadmorskej výške, čo mal byť ďalší sťažujúci faktor dnešného dňa.
Širšia odbornícka verejnosť sa zhodovala, že ak má mať Tadej Pogačar niekde problémy, tak by to mali byť dlhé alpské kopce vo vysokých teplotách. O sedem kilogramov ľahší Jonas Vingegaard mal byť jeho najväčším súperom a toto bola etapa pravdy, v ktorej musí Jumbo skúsiť zaútočiť. Col du Granon tak mal byť svedkom ďalšieho veľkého duelu, rovanko ako v roku 1986, kedy Greg Lemond porazil svojho tímového kolegu Bernarda Hinaulta a ukončil Francúzove nádeje na rekordný šiesty triumf na Tour. Jumbo malo k dispozícii stále aj Primoža Rogliča, u ktorého sa ponúkal útok z diaľky na Galibieri. Veď koniec-koncov, v roku 2017, pri jeho prvej víťaznej etape na Tour to bol práve útok na Col du Galibier ďaleko pred cieľom, ktorý vyniesol Rogličovi triumf.
Pogačarovi nehralo do kariet počasie, lebo sa naplnili predpovede o horúcom dni. Na štarte v Albertville bolo hrôzostrašných 33 stupňov, takže aj kopce mali byť poriadne horúce. Jumbo hneď od úvodu etapy skúšalo dostať dopredu dvojich ľudí. Okamžite po odmávaní ostrého štartu dopredu vyrazili Wout Van Aert (Jumbo) s Mathieum Van Der Poelom (Alpecin). Hviezdna dvojička sa pohybovala dlho asi pätnásť sekúnd pred pelotónom a čakala, kto sa k nim pridá. Jumbo bolo aktívne aj naďalej a do nádejného útoku dostalo aj Tiejsa Benoota, ktorý tu v kopcoch jazdí v skvelej forme. Jeho skupina ale bola pohltená a tak na šprintérsku prémiu na šestnástom kilometri prišli ako prvé dve hviezdy súčasnej cyklistiky. Wout si tak pripísal ďalších 20 bodov do zelenej súťaže.
Festival útokov za vedúcou dvojičkou nemal konca a napokon prvým pretekárom, ktorý preklenul medzeru k dvojici na čele, bol Mattia Cattaneo (Quick-Step). Po takmer hodine boja brejk doplnili ešte Laporte (Jumbo), Cherel (Ag2r), Politt a Schachmann (2x Bora), Bagioli (Quick-Step), Geschke Ion Izagirre (2x Cofidis), Gradek a Teuns (2x Bahrain Victorious), Van Keirsbulck (Alpecin), Rutsch (EF), Barguil (Arkéa), Pedersen a Gallopin (2x Trek), Neilands (Israel), Latour a Bodnar (2x Total). Únik dňa teda tvorilo osemnásť jazdcov. Jumbo dostalo dopredu dvoch pretekárov, čo mohlo byť kľúčové. Naopak, vôbec nebol aktívny Ineos, ktorý si tak evidentne šetril náboje na neskoršie kopce. Bolo to ale zváštne, pretože pri akomkoľvek scenári by sa britskej zostave veru hodil domestik vpredu.
Prvé stúpanie dňa Lacets de Montvernier (3,4 km; 8,2 %) bolo úplne bezvýznamné v kontexte ťažkých alpských priesmykov ktoré ho nasledovali, no ponúkalo krásny divácky zážitok. Na troch kilometroch tu bolo až osemnásť serpentín. Cesta bola tak úzka, že na stúpanie ani neboli vpustení diváci. Okrem toho to bola aj horská prémia druhej kategórie, takže na vrchole bolo k dispozícii päť vrchárskych bodov. Na jeho relatívne prudkých sklonoch z vedúcej skupiny vypadol trápiaci sa Van Der Poel, ktorý ale aspoň ukázal show v úvode etapy, ako je jeho dobrým zvykom. S takouto kondíciou ale nemal veľkú nádej prežiť dnešnú a zajtrajšiu etapu v limite. 
Vrchol prvého kopca etapy preťal ako prvý Pierre LatourSimon Geschke bol druhý a tak navýšil svoj náskok na čele súťaže o bodkovaný dres. V Latourovi sa mu ale rýsoval silný a najmä dynamický súper. V tretine etapy mal únik už päť minút náskoku. Vpredu nikto neohrozoval žltý dres Tadeja Pogačara, takže tím UAE mu nechával priestor. Úspech úniku dnes nebol veľmi pravdepodobný, no v prípade náskoku ôsmich a viac minút na úpätí Télegraphu by to pre Barguila či Izagirreho bolo prinajmenšom zaujímavé. 
- reklama -
- reklama -
Jumbo dnes použilo peknú stratégiu, keď Laporte vpredu pôsobil ako domestik pre Van Aerta a ťahal suverénne najviac. Belgičan pritom mal byť sám pomocníkom pre vrchárov v neskorších pasážach etapy. 80 kilometrov pred cieľom sa nabehlo na Col du Télegraphe (11,9 km; 7,1 %), prvého a najľahšieho z dnešnej trojice alpských obrov, no a únik mal v tomto bode sedem a pol minúty náskoku. Bolo to teda na hrane a čakalo sa, kedy Jumbo zatlačí v hlavnom balíku. Čím neskôr by začali, tým viac stúpali akcie vrchárov vpredu. Hneď po nájazde do kopca sa čelo preriedilo a práca tu skončila pre domestikov Pedersena, Gradeka, Bodnara či Laporta.
Hneď od začiatku vpredu nastavili Van Aert s Barguilom ostré tempo a ich náskok na balík sa aj na sklonoch Télegraphu navyšoval. S náskokom deviatich minút 75 kilometrov pred cieľom to už začínalo vyzerať nádejne. V pelotóne sme videli kuriózny pád v stúpaní jedného z pretekárov DSM, akurát v momente, kedy sa z balíka porúčal Peter Sagan. V týchto chvíľach takisto prišla očakávaná správa, že Mathieu Van Der Poel odstupuje z Tour. Holanďan však v sebe nezaprel zabávača a ešte vystrieľal svoje posledné náboje v úvode etapy, aby pobavil divákov.
69 kilometrov pred cieľom sa rozohral boj o žltý dres. Tiejs Benoot a Primož Roglič nastúpili z hlavného poľa, no Roglič bol veľkou hrozbou aj pre tím Ineos. Adam Yates a Geraint Thomas útok pokryli, načo musel reagovať logicky už aj Pogačar. Jumbo sa ale nenechalo odradiť a Benoot pokračoval v určovaní pekelného tempa. Za približne posledné dva kilometre Télegraphu sa náskok úniku znížil z deviatich na sedem minút. Na vrchole v boji o desať vrchárskych bodov uspel Latour, ktorý porazil Barguila a Geschkeho. Bodkovaný dres sa nám tak zamotával.
Simon Geschke pochopil, že bude ťažké poraziť Francúzov v šprinte a tak vyrazil hneď na začiatku Galibieru do útoku. Väčší účinok to ale nemalo a Latour ho nikam nepustil. V kratučkom zjazde z Télegraphu opäť zaútočil Primož Roglič, na ktorého počkal Laporte z úniku. Pogačar ale vytvorenú medzeru svojpomocne zavrel. Za jeho zadným kolesom zostali Thomas a Vingegaard, no zvyšok favoritov strácal a Laporte ťahal hviezdnu skupinku preč. Francúzova snaha skončila už na začiatku najťažšieho kopca etapy a o tempo sa začal starať Roglič. Za ním sa viezli traja najlepší muži tejto Tour. Sledovali sme neskutočnú situáciu. 56 kilometrov pred cieľom sa na plochých pasážach Galibieru začali v útokoch striedať Vingegaard s Rogličom, no Pogačar na všetko reagoval.
V skupine favoritov išiel tempo Movistar a situáciu skvele vychytal Ineos. Thomas sa viezol vpredu, Yates vzadu. Z tejto skupinky parádne nastúpil Marc Soler, ktorý upaľoval Pogačarovi na pomoc. Toto bola tá chviľa, pre ktorú ho UAE pred sezónou angažovalo. Španiel to dokázal a preklenul medzeru. Roglič si to však nenechal a odpáral ho hneď ďalším nástupom. Krásna taktická bitka o víťazstvo na Tour de France 2022. Pogačar ale Rogliča opäť tieňoval a tak sa Soler dotiahol naspäť a začal diktovať stále tempo. 
V ďalších momentoch sa skupina favoritov spojila. Movistar dotiahol späť do hry Enrica Masa, spolu s Yatesom, Vlasovom, Pidcockom či trojicou z Jumba v zložení Benoot, Kruijswijk a Kuss. 53 kilometrov pred cieľom mala skupina favoritov približne dvadsať členov. Na čele sa medzitým únik zredukoval na kvinteto Van Aert, Barguil, Geschke, Teuns a Latour. Stále mali vyše päť minút náskoku. Šesť kilometrov pod vrcholom Galibiera vyrazil za bodkovaným dresom a etapovým prvenstvom Warren Barguil. Vrchársky dres ale nechcel tak ľahko pustiť Geschke, ktorý stúpal na najvyšší bod Tour na druhom mieste. 
Pokoj zbraniam v skupine favoritov netrval dlho a Roglič opäť nastúpil 50 kilometrov pred cieľom, na čo Pogačar musel znova odpovedať. Slovincov logicky nasledovali Vingegaard s Thomasom a následne skupinu doplnili i Bardet, QuintanaKruijswijk a Kuss. Štvorica Jumba sa zložila na čele a Kruijswijk začal diktovať vysoké tempo. Soler už nestačil a Pogačar bol sám. Tadej si však povedal, že najlepšia obrana je útok a následným zrýchlením sa zbavil Rogliča i Kruijswijka. Úžasná odpoveď. Zanedlho odpadli aj Kuss a Quintana. 47 kilometrov pred cieľom Pogačar opäť nastúpil a zbavil sa aj Thomasa s Bardetom. Stačil mu iba Vingegaard. Dvaja najlepší muži leteli skrz pozostatky úniku na najvyšší vrchol tejto Tour. Vingegaard ale odolal a dvojica spomalila. Thomas s Bardetom sa vrátili späť, Roglič však už nie.
Najvyšší bod pretekov preťal a cenu Henriho Desgrangea získal Warren Barguil. Minútu za ním preťal vrchol Geschke, tretí bol Latour. Potom nasledovala skupina s Van Aertom a tak už Pogačar s Vingegaardom, ktorí opäť zrýchlili pred vrcholom a zbavili sa Thomasa s Bardetom. Zvyšní favoriti boli po jednom roztrúsení po celom Galibieri. Neskutočná etapa. Roglič išiel s Vlasovom a Gauduom so stratou dvoch minút na najlepšie duo. Úplne vybuchol Enric Mas, ktorý bol až za nimi. 
Po intenzívnom Galibieri sa situácia upokojila v zjazde. Barguil na čele navyšoval svoj náskok a za ním sa spájali skupiny. Thomas, Yates, Kruijswijk, Bardet a Quintana dobehli Pogačara s Vingegaardom. Stiahol sa sem aj Van Aert, ktorý tu začal diktovať tempo. S odstupom dvoch minút klesala druhá veľká GC skupina, ktorú ťahala Groupama-FDJ pre Gaudua. Boli tu aj Roglič, Vlasov či Pidcock. Medzi skupinami sa ešte nachádzali Kuss a Lutsenko. Jumbo však nechcelo ešte úplne prísť o Rogliča v GC a Van Aert bol napokon stiahnutý až k Rogličovi a začal pomáhať vlaku Groupamy.
Záverečný kopec Col du Granon (11,3 km; 9,2 %) bol kratší, no zato prudší ako Galibier. Finišoval v strašidelnej výške 2 413 m.n.m. Všetko tak bolo prichystané na veľké vyvrcholenie zatiaľ najepickejšej etapy tejto sezóny. Pod záverečným kopcom mal Warren Barguil náskok 2:15 na Geschkeho, ktorého dobehli Teuns a Latour. V zjazde skupina favoritov zastala, lebo tu nemal kto ťahať. Jumbo predviedlo taktický majsterštyk, keď Van Aert dotiahol relatívne oddýchnutého Rogliča až späť k Pogačarovi. Až potom začalo Jumbo skutočne udávať tempo. Malo tu až šesticu pretekárov. Na úpätí záverečného kopca skupina strácala 3:30, takže všetko bolo otvorené.
Na úvodných prudkých sklonoch začali okamžite strácať Lutsenko, VlasovGaudu i Pidcock. Roglič napokon ukázal, že bol úplne prázdny, ešte chvíľu potiahol a následne definitívne odpadol zo skupiny aj z boja o pódium. Naopak dopredu vyrazil Nairo Quintana a niečo podobné ukázal aj v druhej skupine Teuns. Za Belgičanom išiel ešte Latour, no aj spolu s Geschkem boli čo nevidieť pohltení. Barguil v posledných ôsmich kilometroch bránil pred favoritmi dve a pol minúty náskoku.
Svoje najlepšie nohy zrazu objavil Rafal Majka, ktorý sa ako posledný z Tadejových pomocníkov zostal aspoň v Gauduho skupine, vrátil sa v údolí a teraz udával svižné tempo pre svojho kapitána. Pripomíname, že Majka mal včera pozitívny test na koronavírus no vírová nálož bola primalá, než aby bol vylúčený z pretekov a mohol pokračovať. Za ním zostali len Pogačar, VingegaardThomas, Yates a Bardet. Pred nimi sa stále držal Nairo Quintana, ktorý išiel skvele a získaval už polminúty na skupinu favoritov. Kolumbijský veterán si dozaista užíval nadmorskú výšku. Raketovo aj krátil odstup od svojho kolegu na čele. 
Barguilovi na čele došli sily päť kilometrov pod vrcholom. Veľmi rýchlo bol pohltený Quintanom, no za nimi predviedol silný nástup Jonas Vingegaard. Dán sa podľa prognóz odborníkov zbavil Pogačara. S Tadejom ostával Majka a za nimi sa držal Thomas. Pogačar sa ale totálne lámal a Thomas ho rýchlo nechal za sebou. Ešte predtým tejto dvojici nastúpil aj Bardet. Pogačar sa extrémne prepadal a postupne ho dobehli a predbehli i David Gaudu a Adam Yates.
Jonas Vingegaard dnes dokázal zdánlivo nemožné a zlomil Tadeja Pogačara. Ultra-agresívna taktika tímu Jumbo tak slávila úspech a Vingegaard vyhral etapu na mýtickom Col du Granon. Zároveň sa obliekol do žltého dresu a s poriadnym náskokom. Druhý finišoval Nairo Quintana, ktorý to jednoducho v nadmorskej výške vie. Stratil minútu. O niekoľko sekúnd viac stratil Romain Bardet, ale Francúz sa posúval na pódium.
Geraint Thomas finišoval štvrtý a zostáva v hre o stupne víťazov. Fantastickú úspornú jazdu predviedol David Gaudu, ktorý celý deň strácal a išiel svoje tempo, no napokon prišiel piaty, tesne pred Adamom Yatesom. Siedmy prišiel Pogačar, ktorý nabral takmer tri minúty straty. V celkovom poradí teda stráca cez dve minúty a klesol na tretie miesto. 
Zemestrasenie v celkovom poradí katapultovalo do vedenia Jonasa Vingegaarda, ktorý vyhral najlepšiu horskú etapu od Froomovho 80-kilometrového sóla za rúžovým dresom. Dán má veľký náskok vyše dvoch minút na Bardeta a Pogačara. V tesnom závese sú aj Thomas, QuintanaYates a Gaudu. Bodkovaný dres po obrovskej bitke udržal Simon Geschke, v zelenom drese sa drží Wout Van Aert. Biely už bude nosiť Tadej Pogačar. Tom Pidcock síce zostal v GC, ale stratil obludných 10 minút. Ešte viac nakúpil Primož Roglič, no ten sa od zajtrajšieho dňa mení na Richieho Porta a jeho úlohou bude neutralizovať preteky pre Vingegaarda. Ďalším veľkým porazeným bol Enric Mas, ktorý stratil až osem minút. A zajtra je pred nami ešte ťažšia etapa, s výjazdmi na Croix de Fer, opätovne Galibier a taktiež cieľové Alpe d'Huez...
Pripravujeme súhrn reakcií do samostatného článku...
vyjadrenie ikonky ciernaVyjadrenie Jonasa Vingegaarda (víťaz)
"Je to neskutočné. Je ťažké hladať slová... O tomto som vždy sníval, vždy som chcel vyhrať etapu a získať k tomu žltý dres je sen. Bol to aj tímový majsterštyk, mali sme pripravený plán, spravili sme tie preteky najťažšie ako sa dalo. Celý tím sa postaral o to, že mám teraz až taký náskok. Na Galibieri bol strašne silný a nebol som si istý ani či ide naplno. No mal som rezervu a v tom cieľovom kopci som to jednoducho chcel vyskúšať. Druhé miesto by bolo fajn, ale to som už dokázal vlani. Chcem vyhrať. Spravíme všetko preto, aby sme ten dres priviezli do Paríža."
vyjadrenie ikonky ciernaVyjadrenie Tedaja Pogačara (strata žltého dresu)
"Na začiatku etapy som cítil, že mám dobré nohy. Na Galibieri som dosť útočil. Jazdci z Jumba sa ma snažili zastrašiť, celé Jumbo bolo veľmi silné. Takticky sme šli dobré preteky. Na Col du Granon som ale zrazu pocítil niečo zlé. Na Vingegaardov atak som nedokázal zareagovať. Bolo mi zle, asi som mal nedostatok cukru. Teraz je rad na mne, aby som zaútočil. Hoci som stratil tri minúty, neprestávam bojovať. Verím v odvetu."
Výsledky etapy
1. VINGEGAARD Jonas Jumbo-Visma 04:18:02 120
2. QUINTANA Nairo Team Arkéa-Samsic 00:59 50
3. BARDET Romain Team DSM 01:10 25
4. THOMAS Geraint INEOS Grenadiers 01:38 15
5. GAUDU David Groupama-FDJ 02:04 5
6. YATES Adam INEOS Grenadiers 02:10
7. POGAČAR Tadej UAE Team Emirates 02:51
8. LUTSENKO Alexey Astana Qazaqstan Team 03:38
9. KRUIJSWIJK Steven Jumbo-Visma 03:59
10. BARGUIL Warren Team Arkéa-Samsic 04:16
128. SAGAN Peter TotalEnergies 36:25
Zobraziť kompletné poradie
Priebežné poradie pretekov po etape
1. VINGEGAARD Jonas Jumbo-Visma 41:29:59
2. BARDET Romain Team DSM 02:16
3. POGAČAR Tadej UAE Team Emirates 02:22
4. THOMAS Geraint INEOS Grenadiers 02:26
5. QUINTANA Nairo Team Arkéa-Samsic 02:37
6. YATES Adam INEOS Grenadiers 03:06
7. GAUDU David Groupama-FDJ 03:13
8. VLASOV Aleksandr BORA-hansgrohe 07:23
9. LUCENKO Alexej Astana Qazaqstan Team 08:07
10. MAS Enric Movistar Team 09:29
136. SAGAN Peter TotalEnergies 02:01:44
Zobraziť kompletné poradie
Priebežné poradie bodovacej súťaže po etape
1. VAN AERT Wout Jumbo-Visma 304
2. JAKOBSEN Fabio Quick-Step Alpha Vinyl 155
3. POGAČAR Tadej UAE Team Emirates 148
4. CORT Magnus EF Education-EasyPost 129
5. LAPORTE Christophe Jumbo-Visma 114
6. PHILIPSEN Jasper Alpecin-Deceuninck 109
8. SAGAN Peter TotalEnergies 86
Priebežné poradie vrchárskej súťaže po etape
1. GESCHKE Simon Cofidis 43
2. LATOUR Pierre TotalEnergies 35
3. VINGEGAARD Jonas Jumbo-Visma 30
4. BARGUIL Warren Team Arkéa-Samsic 30
5. POGAČAR Tadej UAE Team Emirates 18
6. JUNGELS Bob AG2R Citroën Team 18
Priebežné poradie súťaže do 25 rokov po etape
1. POGAČAR Tadej UAE Team Emirates 41:32:21
2. PIDCOCK Tom INEOS Grenadiers 08:50
3. MCNULTY Brandon UAE Team Emirates 29:30
4. JORGENSON Matteo Movistar Team 43:47
5. LEKNESSUND Andreas Team DSM 48:20
6. GENIETS Kevin Groupama-FDJ 58:11
Všetky prémie na trase etapy:
sprint-20 135,2 km - AIGUEBELLE (20-17-15-13-11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1)
2 20 101,8 km - Lacets de Montvernier: dĺžka 3,4 km; sklon 8,2 % (5-3-2-1)
1 20 67,9 km - Col du Télegraphe: dĺžka 11,9 km; sklon 7,1 % (10-8-6-4-2-1)
hc 20 45 km - Col du Galibier: dĺžka 17,7 km; sklon 6,9 % (20-15-12-10-8-6-4-2)
hc 20 Cieľ - Col du Granon Serre Chevalier: dĺžka 11,3 km; sklon 9,2 % (20-15-12-10-8-6-4-2)
ciel Cieľ - COL DU GRANON SERRE CHEVALIER (20-17-15-13-11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1) + bonusové sekundy 10-6-4
Krátky úvod k etape:
Krátke etapy v obrovských nadmorských výškach sú veľmi náročné, kombinácia Télegraphu s Galibierom prinesie šialenú hodinu a pol prakticky nepretržitého stúpania. A po zjazde ešte superprudký Granon. Únik to bude mať strašne ťažké a vôbec nie je isté, či sa mu to podarí "urvať" pred favoritmi na celkové poradie. Jumbo zrejme bude chcieť niečo na Pogačara aspoň vyskúšať a je možné, že bude skákať do skupín, bude sa to naťahovať a poriadne mlieť z úvodu. Ak by napokon odišla skupina, ktorá bude pre UAE O.K., tak by z nej mohol vyhrať zrejme Thibaut Pinot. Ďalší silní vrchári mimo poradia sú veľmi otázni, pretože sa na tejto Tour ešte vôbec neukázali, takže ani z nich nevieme vybrať. Pravdepodobný je aj variant triumfu favoritov, najmä Pogačara, prípadne Vingegaarda. Ak by to bol niekto iní z poradia, bol by to veľký šok. Jumbo môže skúsiť hrať veľmi silnou kartou Primoža Rogliča a dostať UAE pod veľký tlak. Mal by to byť mimoriadne atraktívny deň.
Krátky opis trasy etapy:
Jedenásta etapa sa dá charaktierizovať ako jedna z kľúčových previerok v boji o žltý dres. Záujem o pobyt vo vedúcej skupine môžu mať aj šprintéri, keďže len šestnásť kilometrov po štarte sa nachádza šprintérska prémia. Prvým testom pre vrchárom bude Col du Télegraphe a po krátkom zjazde sa jazdci vydajú na Col du Galibier. Tesne pred vrcholom sa nachádzajú úseky s viac ako desaťpercentným sklonom. Po prekonaní vrcholu budú cyklisti klesať až na métu necelých dvanástich kilometrov pred cieľom. Na Col du Granon Serre Chevalier sa prakticky nenachádza jednoduchý úsek a toto stúpanie je ako stvorené na ďalšie zmeny v priebežnom poradí. 
profil náročných stúpaní (© letour.fr)
profil záverečného kopca (© letour.fr)
 Vysielanie na Športe RTVS:
online na webe tdf.rtvs.sk
na Športe od 14:35 štúdio, následne živý prenos
moderátor štúdia: Dominik Kríž
komentátori: Vladimír Genda, Marek Marušiak
hosť, spolukomentátor: Peter Velits
štúdio + info texty: Lukáš Timko
 
Náš eshop